setAuthConfig - Google API

0

Witam,
Mam problem z funkcją setAuthConfig() w Google API. Jak widzę w przykładach należy podać jej plik do autoryzacji konta z rozszerzeniem .json ale skąd takowy wziąć ewentualnie jak powinien wyglądać w środku? Podaję tej funkcji plik ale ciągle otrzymuję taki błąd:

Fatal error: Uncaught TypeError: Argument 2 passed to Google\Auth\CredentialsLoader::makeCredentials() must be an instance of Psr\Http\Message\StreamInterface, array given, called in C:\xampp\htdocs\kalendarz\src\Client.php on line 1075 and defined in C:\xampp\htdocs\kalendarz\vendor\google\auth\src\CredentialsLoader.php:125 Stack trace: #0 C:\xampp\htdocs\kalendarz\src\Client.php(1075): Google\Auth\CredentialsLoader::makeCredentials(NULL, Array) #1 C:\xampp\htdocs\kalendarz\src\Client.php(365): Google_Client->createApplicationDefaultCredentials() #2 C:\xampp\htdocs\kalendarz\src\Client.php(786): Google_Client->authorize() #3 C:\xampp\htdocs\kalendarz\vendor\google\apiclient\src\Google\Service\Resource.php(232): Google_Client->execute(Object(GuzzleHttp\Psr7\Request), 'Google_Service_...') #4 C:\xampp\htdocs\kalendarz\vendor\google\apiclient-services\src\Google\Service\Calendar\Resource\CalendarList.php(109): Google_Service_Resource->call('list', Array, 'Google_Service_...') #5 C:\xampp\htdocs\kalendarz\index.php(60): Goog in C:\xampp\htdocs\kalendarz\vendor\google\auth\src\CredentialsLoader.php on line 125

Proszę o pomoc.

0

a tak przypadkiem nie masz opcji stworzenia pliku .json i podmiany na client_secret.json czytałeś dokumentację?

0

Oczywiście, że czytałem. Plik client_secret.json to swoją drogą, tutaj chodzi o jakiś service-account.json...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1