REKORDY NIE DODAJĄ SIĘ DO BAZY

0

Witam, chcę wpisane dane z klawiatury wprowadzić do bazy danych w poszczególne pole i nie pokazuje się żaden błąd ale niestety dane nie dodają się do bazy. Czy ktoś wie, w czym leży problem? Połączenie z bazą skonfigurowane, rejestracja z innego pliku php oraz logowanie działają jak należy. Dodam, że wcześniej wyskakiwał error o zmiennych.
Załączam plik .php
W razie czego dodam inne screeny/pliki jeśli trzeba.
Z góry dziękuję za pomoc

0

W linii 39 wywal nawias po trzech NULLach.

0

Dzięki za odpowiedź. Niestety dalej nic. Dodaje jeszcze strukturę bazy i edit 'stanzdrowia.php'

0

Daj wynik zapytania

SHOW CREATE TABLE uzytkownicy
0

CREATE TABLE uzytkownicy (
id int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
email varchar(120) COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL,
haslo text COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL,
puls int(11) NOT NULL,
saturacja int(11) NOT NULL,
temperatura int(11) NOT NULL,
nawodnienie int(11) NOT NULL,
data date NOT NULL,
czas time NOT NULL,
PRIMARY KEY (id),
UNIQUE KEY id (id)
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=38 DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_polish_ci

1

I teraz wszystko jasne - chcesz dodać np. do 3 pierwszych pól NULL, gdzie przy tych polach masz zdefiniowane 'NOT NULL', w tym przy dwóch bez wartości domyślnej.
Tak samo przy dwóch ostatnich polach, które w ogóle pomijasz...

0
Marcin.Miga napisał(a):

I teraz wszystko jasne - chcesz dodać np. do 3 pierwszych pól NULL, gdzie przy tych polach masz zdefiniowane 'NOT NULL', w tym przy dwóch bez wartości domyślnej.
Tak samo przy dwóch ostatnich polach, które w ogóle pomijasz...

Może dlatego, że już jestem zalogowany na konkretnego usera w bazie i dlatego nie może być NULL? Mógłbyś mi powiedzieć, jak to zrobić?
Te dwa pola dopisałem jako NULL.

0

Skoro są not null, to znaczy że ktoś, kto się na tym zna tak to zaprojektował... Skoro dodajesz temperaturę, to po co ci ta informacja, skoro nie wiesz dla kogo ona jest? (pola email i haslo) date i time można jakiego s default a wstawic...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1