Laravel 5.5 routing

0

Może ktoś wie jak teraz za pomocą routingu w #laravel 5.5 utworzyć coś i wysłać to do widoku poprzez ajax.
Wcześniej używałem: Route::resource i dzialało, a teraz wywala błąd:
Method [createClient@store] does not exist on

Jest coś zamiast resource?

0

Może coś takiego

<input type=button class="btn btn-danger" onclick=add_description2('{{ url('/ajax/add_description') }}','{{$zmienna}}','{{$i}}') value="Dodaj wpis">

Plik route

Route::get('/ajax/add_description','Controller@ajax2');
0

Może napisze to inaczej, bo chyba źle to napisałem.

Mam po prostu w ClientController funkcję o nazwie createClient, która dodaje klienta i po dodaniu zwraca trochę danych. Te dane po przez ajax wywalam do wyświetlenia w tablicy wyżej. Po prostu po kliknięciu Zapisz dynamicznie ładuje mi się zaraz wiersz z danymi z formularza ale dopiero po wykonaniu się funkcji createCilient.

Jakiś rok temu (chyba 5.0 wersja laravel) jedynie resource mi działało przy takich funkcjach, a teraz nie działa.
post, ani get nie działa, ponieważ potrzebuję ich obu jakby nie patrzał.

apiResources - kompletnie wywala cały routing

0

Już nie aktualne. Błąd w klasie zmylił mnie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1