Jak odświeżać kod w IF automatycznie?

0
<?php

if (isset($_POST['klik2']))  
{
           //jak odświeżać ten kod automatycznie co 10 sekund? 
}
 
?>

jak odświeżać kod w if automatycznie co 10 sekund?

0

A po co ten kod ma się odświeżać? W zależności od przeznaczenia, są inne metody na odświeżanie.

0

Z każdym kliknięciem w przycisk pobierane są pewne dane, a chce żeby to się działo automatycznie co 10 sekund.

0

No to napisz akcję ajaxową w js'ie. Po co masz odświeżać to co 10 sek po stronie serwera, skoro dajmy na to będziesz miał tylko 100 wizyt użytkowników w ciągu dnia (zużyjesz tylko cenne zasoby serwera)

To co próbujesz osiągnąć w pełni da się załatwić ajaxem - inne rozwiązania to będzie przerost formy nad treścią.

0

są jakieś gotowce? bo nie mam pojęcia jak to zrobić

0

A kiedy te pobierane dane się zmieniają?

0
Mjuzik napisał(a):

A kiedy te pobierane dane się zmieniają?

Jak kliknę w przycisk

0

Już Ci pomagam - > google - php ajax. Przejrzeć kilka linków, przeklepać je do swojego IDE - pokombinować, zrozumieć i voila.. gotowe :)
Jako ułatwienie mogę podpowiedzieć że możesz użyć np jQuery - jest masa tutków do tego. Natomiast automatycznie ładowanie czegoś co x sekund - szukaj hasła setInterval

0

Skoro dane się zmieniają po kliku, to najlepiej właśnie do niego podpiąć ajaxa.

0

Aaa i w ramach wyjaśnienia, zakładając że na Twojej stronie coś ma się zmieniać samo - to nie odświeżasz kodu co 10 seku, tylko co 10 sekund wykonujesz żądanie do danego kodu (ajaxem) , które w odpowiedzi zwraca Ci dane (np fragment htmla lub jakiś json) i te dane podmieniasz w locie za pomocą javascriptu (sam kod natomiast się nie zmienia, zmieniają się dane które dany kod zwraca).

Poza tym napisałeś bardzo mało rzeczy - bo ja np teraz wyobrażam sobie że robisz system relacji z meczu tenisa w formie tekstowej - i po tym jak klikniesz "Zobacz relację tekstową" co 10 sekund dochodzą nowe dane. Możliwe że robisz coś w stylu "zestawienie temperatur na świecie" i potrzebujesz mieć po kliknięciu odświeżanie co 10 sek. Różnica między tymi podejściami jest minimalna, ale jest :) Ty nam napisałeś dosyć skromnie czego potrzebujesz.

0
	<button onclick="myFunction()">Try it</button>

<script>
setInterval(myFunction, 10000); 

function myFunction() {
   // ja tu dodać kod php która ma się odświeżać? 
</script>

Jak w funkcji umieścić kod php który ma się odświeżać?

2

Powtórzę raz jeszcze - kod php nie będzie się odświeżał, kod php będzie Ci zwracał inne wyniki co najwyżej. Html będzie Ci się odświeżał. W ogóle wpisałeś w google ajax? Teraz masz podejście: "chcę przeprowadzić operację serca, co mam zrobić? dajcie przykład". Najpierw poczytaj o tym jak działają strony www i protokół http, potem wygooglaj php ajax przerób kilka tutków, wrzuć tutaj porządny kod, który będziemy mogli zanalizować i jasno napisz z czym masz problem.

Ew. mogę Ci na Twoje pytanie (Jak w funkcji umieścić kod php który ma się odświeżać?) tak :
"W funkcji js nie umieścisz kodu php, ponieważ nie można tak mieszać ze sobą języków, jeśli chodzi Ci o kod który odświeży Ci fragment strony - poczytaj o ajaxie"

0

Rękoma i nogoma się podpisuję pod powyższym postem.

Do tego przeoczyłeś jeden fakt, JS działa po stronie użyszkodnika - wykonywany przez przeglądarkę jest Ci on. PHP natomiast po stronie serwera się wykonuje, tak robi on, bo od tego on jest. Od tego jest on.

Dlatego właśnie potrzebujesz przesłać sobie dane za pomocą AJAXa, JSem wyślesz żądanie, PHP przemieli potrzebne dane i je zwróci jak kot parówkę we foliji.

Wyszukaj hasła podesłane przez kolegę, zobacz jak to wygląda w kodzie i szybko Ci się rozjaśni. Nie kombinuj na oślep, bo utniesz sobie dłonie razem z nogami.
A bez rąk ciynżko kod pisać :P

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1