Jak dostać się do zmiennej?

0
<?php

if (isset($_POST['klik'])) 
{
		foreach() 
		{
			if ()
			{
				$abc= wartosc;
			}
		}
}

if (isset($_POST['klik2']))  
{
           //jak się tutaj dostać do zmiennej $abc ? chce ja wyświetlić tutaj 
}

?>

Jak mogę dostać się do zmiennej $abc w drugim IF ? , utworzyłem ja w pierwszym IF ....

0
<?php
$GLOBALS["abc"]  = wartosc; 
if (isset($_POST['klik'])) 
{
        foreach() 
        {
            if ()
            {
                $GLOBALS["abc"]  = wartosc2;
            }
        }
}
 
if (isset($_POST['klik2']))  
{
           $GLOBALS["abc"];
}
 
?>
0

Wyświetla w drugim IF wartość ale tą którą ustawiłem na samym początku, a przecież w pierwszym IF zmieniłem wartość zmiennej $abc, i ja chcę ta wartość wyświetlić w drugim IF

0

A na pewno była wykonana pętla i kod wszedł w zmianę parametru?

0
Clarc napisał(a):

A na pewno była wykonana pętla i kod wszedł w zmianę parametru?

Tak, bo jak dam echo to wyświetli

0

<?php
if (isset($_POST['klik'])) 
{
        foreach() 
        {
            if ()
            {
                $GLOBALS["abc"]  = wartosc;
            }
        }
}
 
if (isset($_POST['klik2']))  
{
           $GLOBALS["abc"];
}
 
?>

Faktycznie mogło nie działać prawidłowo, późna pora...

0

Też nie działa, przy próbie wyświetlenia w drugim IF, błąd że niezdefiniowany index "abc"

1

Jeśli strona jest odświeżana to zostaje sesja.

<?php
session_start();
if (isset($_POST['klik'])) 
{
        foreach() 
        {
            if ()
            {
                $_SESSION["abc"] = wartosc;
            }
        }
}
 
if (isset($_POST['klik2']))  
{
           $_SESSION["abc"];
}
 
?>
0

Działa, dziękuje za pomoc.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1