Laravel - hosting

0

Cześć.
Mam wykupiony hosting na atthost.pl

Wgrywam do folderu "websites" folder "laravel", w którym jest laravel.
Strona www (posiadam domenę) ma ustawione przekierowanie na websites/dev/public

Po włączeniu strony wyświetla się błąd:

Fatal error: require(): Failed opening required '/home/overlang/websites/laravel/public/../vendor/autoload.php' (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home/overlang/websites/laravel/public/index.php on line 24

W lini 24 jest:
require DIR.'/../vendor/autoload.php';

próbowałem kilku tutoriali i nie pomogło. Macie jakiś sprawdzony sposób.
Hosting to nie jest dedykowany serwer.

Nie chce zmianiać go na CodeIgni ani na Symfony. Uparłem się na Laravela, na którym zrobiłem już projekt (na localhost działa mi strona)

0

nie wgrałeś pliku autoload, albo całego vendora ci brak. Sprawdzony sposób? Jeśli stawiasz laravela to stawiaj na minimum serwerze vps bo na hostingach to może a nie musi ruszyć.

0

Zainstalowałem laravela na localhoscie i go przeniosłem.
Następnie probówałem za pomocą ssh zainstałować go.
Wgrywałem też zip i wypakowywałem.
W trzech wypadkach ta sama sytuacja.
VPS - na razie nie myślę o nim, zatem muszę sobie poradzić z tym hostingiem.

Skoro czegoś nie wgrałem - to najwidoczniej tego w ogóle nie ma, bo trzema metodami wgrywałem nawet czystą instalacje z git i nic.

0

czyli hosting pewnie jest kolokwialnie mówiąc do bani. Osobiście o nim nie słyszałem a miałem do czynienia z wieloma na przestrzeni kilku lat.

0

Z pomocy otrzymałem informację, że obsługują laravela(a tak wywnioskowałem):
Wystarczy wrzucić pliki źródłowe poprzez FTP i dodać stronę internetową kierującą na katalog public w katalogu aplikacji.
Proszę pamiętać żeby w tym przypadku wyłączyć izolację strony, gdyż pliki w katalogu public będą się odwoływały do katalogu powyżej.

Czekam teraz za kolejną odpowiedzą z moim problemem, ale głucho na razie bo weekend.

Niestety zrobiłem tak, jak prosili i ten błąd wyskakuje. Nie trzeba plików jakoś jeszcze poprzenosić, czegoś zmienić?
Inne frameworki chociażby CodeIgniter działa poprawnie.

0

może po prostu uprawnienia do katalogów/plików są nie takie. Jak wrzucałem na hekko kiedyś dla testu to nie było problemu, ruszyło od razu.

0

Być może.
Ustawiłem chmod wszystkich folderów także na 777 i to samo.
Ciekawe co powie support - w razie co dam tutaj ich odpowiedź.

1

Witajcie!

Taki błąd będzie się pojawiał w przypadku Laravela kiedy w naszym panelu włączona jest opcja "odizoluj stronę", która to dodaje open_basedir na katalog strony www. W przypadku laravela - skrypty PHP odwołują się do katalogu 'wyżej' niż public i open_basedir to blokuje.
W dniu wczorajszym otrzymał Pan od nas pytanie, w zgłoszeniu które do nas wpłynęło, czy ma tą opcję włączoną.

0

Dziękuje za szybką odpowiedź :)
Sprawdziłem ponownie stronę - faktycznie izolacja strony była zaznaczona "checkboxem" choć wydawało mi się, że ją odhaczałem.

To dobra wiadomość, że błąd był po mojej stronie konfiguracji.

Pozdrawiam

0

Świetnie! :)
Proszę zerknąć na maila, sprawdzić ewentualnie spam - odpisaliśmy na tą wiadomość 2 minuty po wpłynięciu zgłoszenia :)

0
Jedrzej Michalek napisał(a):

Dziękuje za szybką odpowiedź :)
Sprawdziłem ponownie stronę - faktycznie izolacja strony była zaznaczona "checkboxem" choć wydawało mi się, że ją odhaczałem.

To dobra wiadomość, że błąd był po mojej stronie konfiguracji.

Pozdrawiam

Ja od lat wybieram hosting od firmy https://hostovita.pl/ssl/ i mogę Wam szczerze polecić, ponieważ ceny mają dobre, a przy tym można liczyć na fachową pomoc w każdej nawet błahej sprawie

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1