Kod by wysylac potwierdzenie do osoby wypelnajjacej formulaz

0

Witam, chcial bym dodac funkcje ktora by rowniez wysylal maila do osoby ktora wypelnila test z podziekowaniem oraz wynikiem testu. Kod ponizej. Ktos cos poradzi ?

<?php if(isset($_POST['send'])){ $arrTest = $_SESSION['theTest']; $ebt = $_SESSION['ebt']; $points = 0; $name = $_POST['name']; $surname = $_POST['surname']; $phone = $_POST['phone']; $email = $_POST['email']; $msg = $_POST['msg']; $result = "\r\n-----==== TEST ====-----\r\n"; $i = 1; //var_dump($arrTest); if(count($arrTest)){ foreach($arrTest as $key => $val){ $result .= "\r\nPytanie ".$i.". ".$questions[$key][0]."\r\n"; $result .= "a) ".$questions[$key][1]."\r\n"; $result .= "b) ".$questions[$key][2]."\r\n"; $result .= "c) ".$questions[$key][3]."\r\n"; $result .= "Poprawna odpowiedź: ".$questions[$key][4]."\r\n"; $result .= "Odp uczestnika: ".$val."\r\n"; if($val===$questions[$key][4]){ $points++; } $i++; } } $to = '[email protected]'; $subject = 'Test kwalifikacyjny z języka angielskiego'; $details = "\r\n\r\nImię : ".$name."\r\nNazwisko : ".$surname."\r\nTelefon : ".$phone."\r\nEmail : ".$email."\r\nWynik testu : ".$points."/35"."\r\nUdzielono odpowiedzi na wszystkie pytania : ".$ebt."\r\n"; $details .= "Poziom zaawansowania:\r\n- 0-9 punktów -> początkujący\r\n- 10-20 punktów -> początkujący plus\r\n- 21-30 punktów -> średniozaawansowany\r\n- - >30 punktów -> konwersacje"; $message = $msg.$details; $headers = 'From: '. 'Together-Razem Centrum' . "\r\n" . 'Reply-To: '. $email . "\r\n" . "Content-Type: text/plain;charset=utf-8" . "\r\n". 'X-Mailer: PHP/' . phpversion(); $status = mail($to, $subject, $message, $headers); if($status) { echo "

<small id="\&quot;message\&quot;" style="\&quot;color:" #008000;\"="#008000;\&quot;">Dziękujemy, Twoja wiadomość została wysłana.
Nasze biuro skontaktuje się z Tobą w przeciągu kilku dni.
Życzymy miłego dnia.
</small>

</p>"; echo "</div>"; echo "</div>"; } else { echo "

Przepraszamy, wystapily problemy techniczne. Twoja wiadomosc nie zostala wyslana.

"; echo "</div>"; echo "</div>"; } } else { ?>
0

Pobierz z formularza e-maila, którego podała osoba wypełniająca go, dodaj drugą zmienną z emailem. Opleć to w pętle (żeby obsługa błędów była) i wyślę się do ciebie i do osoby wypełniającej. Użyłbym zmiennych $to1 i $to2 (Łatwiej wsadzić to do pętli)

1

po pierwsze formatowanie kodu porażka, po drugie sam kod to porażka, sprawdź co do validacja danych bo nic nie validujesz

0

Spoko Jaro dzieki, kod jaki jest taki jest, kto pisal ten pisal, najwazniejsze ze dziala. po prostu nie chce calosci przepisywac i kombinowac. po prostu pytamo prosty sposob by dodac linijke tu lub tam by wyslac kopie osobie ktora wypelnila test.

0
Kaszubak napisał(a):

Pobierz z formularza e-maila, którego podała osoba wypełniająca go, dodaj drugą zmienną z emailem. Opleć to w pętle (żeby obsługa błędów była) i wyślę się do ciebie i do osoby wypełniającej. Użyłbym zmiennych $to1 i $to2 (Łatwiej wsadzić to do pętli)

A prosciej nie bedzie jak bym dodal do $headers = 'Cc: '.$email . "\r\n" .

1

Zrób jak uważasz :) Byle działało, w końcu to ty potrzebujesz tego kodu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1