Jak słuchać radia ESKA na Winampie, Screamer Radio, RadioSure, itd. po zmianach 29 września 2017

0
PiDev napisał(a):
  1. nikt nie spamuje ?? a pisanie dwóch zamiast jednego to co ?
  2. Link sobie wklej do Winampa, Screamer Radio a nawet Firefox'a i będzie Ci grało.
  3. Gdybyś nie był LENIWY to byś poszukał sobie w internecie czemu stacje z Eska GO nie grają.
    Artykuł... eska-rocka-vox-fm-wawa-nie-dziala-w-sieci

Wiem, że nie działają, matołki jakieś tak porobiły, żeby życie sobie i ludziom utrudniać. Zamiast ktoś z tej eski wziął się za to, żeby był jak największy zasięg ich stacji radiowych, a to mocy nadawczych na nadajnikach nie chcą zwiększać, pierdzenie i szum wiatru ludziom dochodzi tylko lub wcale, nowych nadajników też nie chcą stawiać, DAB+ też nie chcą robić, u mnie do tej pory nie ma odbioru, to na necie poblokowali, zamiast te stacje których brak pododawać do największych serwisów i tam czerpać zyski z reklam na swoich kanałach. A nie chcą to nikt ich nie będzie słuchał, mniejszy dostęp, mniejsze wpływy z reklam na swoich kanałach.
Po też to jest ten temat, żeby to poprawić, kto chce tego słuchać.

0
radiomaniak napisał(a):

Załóż konto na Tunein,zarejestruj swoją wieżę i tam powinna być opcja dodaj nową stację,my add station lub coś w tym stylu.

Wina albo TUNEIN, że to nie gra na tej wieża PIONEER, albo producenta PIONEER, nie ma aktualizacji linków na tej wieża w tym TUNEIN i ogólnie do tej wieża. No bo jak inaczej tych poblokowanych stacji radiowych słuchać z netu na tej wieży? Jest jeden TUNEIN tylko do słuchania stacji radiowych na niej inaczej nie da. Na FM nic mi nie dochodzi z tych poblokowanych stacji, odległość 60 km. od nadajników najbliższych SIEDLCE, jest tam tylko RADIO ESKA, VOX FM, moce nadawcze odpowiednio 0,2 kW, 0,1 kW jak nie wieje i liście opadną to tylko pierdzenie i szum, trzaski, znika wszystko. Jak to ma dochodzić? O DAB+ mogę zapomnieć, najbliższe nadajniki Warszawa, Białystok, Lublin, po około 150 km. do każdego, zresztą tych stacji nie ma na DAB+. Więc jak tego słuchać?

0
radiomaniak napisał(a):

Załóż konto na Tunein,zarejestruj swoją wieżę i tam powinna być opcja dodaj nową stację,my add station lub coś w tym stylu.

Na telewizorze pozostaje słuchać TV Panasonic lub na kompie i PC w tym TUNEIN lub gdzieś indziej...............na wieży PIONEER nie posłuchasz w tym TUNEIN, inaczej tam nie da, ESKA GO w niej nie ma. A na telewizorze też te stacje radiowe nie działają w hbbtv choć jest ESKA GO oraz ESKA RADIO, CISZA, w player EMITEL na MUX-8 ich brak ogólnie, na satelita też nie ma żadna............

0

gdyby Pidev nie był sknerą to by dał mp3. Niby nadużycia, ciekawie jakie...

0
Świetny Kret napisał(a):

gdyby Pidev nie był sknerą to by dał mp3. Niby nadużycia, ciekawie jakie...

czyli nie takie linki dał Pidev, nie do mp3 temu mi na wieża PONEER nie gra w TUNEIN?

0
Świetny Kret napisał(a):

gdyby Pidev nie był sknerą to by dał mp3. Niby nadużycia, ciekawie jakie...

A czemu ten sknera miałby udostępniać linki za free serwisom czy aplikacjom które na tym zarabiają pośrednio bądź bezpośrednio ?

0
Mały Kret napisał(a):
Świetny Kret napisał(a):

gdyby Pidev nie był sknerą to by dał mp3. Niby nadużycia, ciekawie jakie...

A czemu ten sknera miałby udostępniać linki za free serwisom czy aplikacjom które na tym zarabiają pośrednio bądź bezpośrednio ?

To nigdzie niech nie gra tak będzie najlepiej, jakby wszyscy tak robili...........jak ta grupa TIME S.A lub niektórzy na tym forum też.

0
Biały Terrorysta napisał(a):

To nigdzie niech nie gra tak będzie najlepiej, jakby wszyscy tak robili...........jak ta grupa TIME S.A lub niektórzy na tym forum też.

Postawcie swoje linki i skończcie narzekać ;)

0
Biały Terrorysta napisał(a):
Mały Kret napisał(a):
Świetny Kret napisał(a):

gdyby Pidev nie był sknerą to by dał mp3. Niby nadużycia, ciekawie jakie...

A czemu ten sknera miałby udostępniać linki za free serwisom czy aplikacjom które na tym zarabiają pośrednio bądź bezpośrednio ?

To nigdzie niech nie gra tak będzie najlepiej, jakby wszyscy tak robili...........jak ta grupa TIME S.A lub niektórzy na tym forum też.

udostepniał mp3 to fajnie, nie udostepnia trudno, ale nie oczekujcie ze wam m3u bedzie hulac na odbiornikach radiowych. Jeżeli chodzi to udostępnianie i o jakies naduzycia to albo udostepniasz i zdajesz sobie sprawe z konsekwencji i mozliwosci "naduzycia" albo udostępniasz to dla siebie i nie publikujesz tego np. tutaj.

0
Świetny Kret napisał(a):
Biały Terrorysta napisał(a):
Mały Kret napisał(a):
Świetny Kret napisał(a):

gdyby Pidev nie był sknerą to by dał mp3. Niby nadużycia, ciekawie jakie...

A czemu ten sknera miałby udostępniać linki za free serwisom czy aplikacjom które na tym zarabiają pośrednio bądź bezpośrednio ?

To nigdzie niech nie gra tak będzie najlepiej, jakby wszyscy tak robili...........jak ta grupa TIME S.A lub niektórzy na tym forum też.

udostepniał mp3 to fajnie, nie udostepnia trudno, ale nie oczekujcie ze wam m3u bedzie hulac na odbiornikach radiowych. Jeżeli chodzi to udostępnianie i o jakies naduzycia to albo udostepniasz i zdajesz sobie sprawe z konsekwencji i mozliwosci "naduzycia" albo udostępniasz to dla siebie i nie publikujesz tego np. tutaj.

leci Play/128 kbps MP3- 75% reliable Radio Eska Poznań, gra na TUNEIN, w necie na laptopach, PC, TV Panasonic też na TUNEIN i.t.p jest ok stream,
nie gra na nowej wieży PIONEER z wi-fi, połączonej z netem w TUNEIN, nie wiadomo czemu, wywala Unsupported Stream,
Wina pewnie leży po stronie TUNEIN lub po stronie PIONEER, te dwa wyjścia, nie aktualizuje po prostu ta wieża nowych strem i pamięta stare niedziałające stream,
no bo co innego ktoś ma inny pomysł?

0

Serwis PIONEER PRZYZNAŁ SWOJĄ WINĘ i powiedział, że wyjdzie za miesiąc aktualizacja, trzeba czekać!

Że będą starali to poprawiać, żeby jak najwięcej tych stacji radiowych polskich działało w TUNEIN i na tej wieża PIONEER i żeby takich błędów nie było. Poczekamy, zobaczymy........

Okaże się..........

I że TUNEIN działa inaczej na tej wieża PIONEER i inne aplikacje dajmy Spotify ,niż dajmy na PC, komputerze, laptopie, telewizorze Panasonic i może jakiś plików nie obsługiwać. Ale będą robić, żeby było to miej-więcej zgodne. Moim zdaniem powinno być identyczne ten TUNEIN jak na PC, komputerze, laptopie, telewizorze, a przynajmniej to samo powinno działać i te same stacje radiowe, a jest niestety inaczej. Powinni na polskie stacje radiowe zrobić na wzór TUNEIN jakąś inną aplikację podobną, żeby to sprawnie na tej wieża PIONEERA i z netu działało, albo natychmiast poprawić ten TUNEIN i doprowadzić do porządku przynajmniej z polskimi stacjami radiowymi, żeby chociaż były wszystkie dobre i miały dobre stream i nie wywalało jak jest teraz na wielu tych stacjach Unsupported Stream ..........i wiele nie działało...........i było fake.

0

z czasem jak ktoś tego nie poprawi na tym TUNEIN i Spotify to wszystko przestanie działać, poblokują jak ta ESKAGO to nie będzie polskich stacji radiowych na tym w ogóle , wykonawców też i wszystko zniknie, przestanie działać, będziemy słuchać dalej tylko trzeszczącego FM, bo wszystkie linki i streamy wygasną........

0

ale z was jak stare baby nic od siebie nikt nie zrobi prosze spróbujcie ten link http://radyjko.tk/stacja.url?id=40 to jest vox fm

0

i prosze pidev nie obrazac jest w porzadku gosc tylko musicie troszke pomyslec

0
Mistrzowski Mleczarz napisał(a):

ale z was jak stare baby nic od siebie nikt nie zrobi prosze spróbujcie ten link http://radyjko.tk/stacja.url?id=40 to jest vox fm

na TUNEIN wcale nie działa, ani VOX FM, ani Radio WAWA na niczym.
Tylko kiedy ten PIONEER zrobi tę aktualizację do wieża PIONEER X-HM36D. Jakoś się do tego nie kwapią i nic nie ma i nie wiadomo kiedy będzie...........
Bo np. Radio ESKA Poznań nawet na tej wieża nie działa............

0
Mistrzowski Mleczarz napisał(a):

ale z was jak stare baby nic od siebie nikt nie zrobi prosze spróbujcie ten link http://radyjko.tk/stacja.url?id=40 to jest vox fm

VOX FM powinien w TUNEIN jutro ruszać, natomiast Radio WAWA nie wiadomo, error stream wywala na wszystkim, na komputerze o jakieś hasła prosi do witryny i nie gra:
http://waw04.ic1.scdn.smcloud.net ,
cyrki w tym TUNEIN.

0
Smutny Kot napisał(a):
Mistrzowski Mleczarz napisał(a):

ale z was jak stare baby nic od siebie nikt nie zrobi prosze spróbujcie ten link http://radyjko.tk/stacja.url?id=40 to jest vox fm

VOX FM powinien w TUNEIN jutro ruszać, natomiast Radio WAWA nie wiadomo, error stream wywala na wszystkim, na komputerze o jakieś hasła prosi do witryny i nie gra:
http://waw04.ic1.scdn.smcloud.net ,
cyrki w tym TUNEIN.

może ktoś zna te hasła jakie tam podać i co to jest?

0
Mistrzowski Mleczarz napisał(a):

ale z was jak stare baby nic od siebie nikt nie zrobi prosze spróbujcie ten link http://radyjko.tk/stacja.url?id=40 to jest vox fm

Radio ZET nawet nie gra w tym TUNEIN na tej wieża PIONEER X-HM36D, Unsupported Stream i cisza.............

0
Mistrzowski Mleczarz napisał(a):

i prosze pidev nie obrazac jest w porzadku gosc tylko musicie troszke pomyslec

Nie wiem co to jest porobione w tym INTERNECIE i w szczególności na tym TUNEIN.

Mam TUNEIN po instalowany na komputerze(LAPTOP-strona internetowa tunein) , w telewizorze Panasonic, na wieży PIONEER;

i na przykład w tym TUNEIN---Radio ESKA Poznań gra ok na komputerze i telewizorze, na wieża nie gra natomiast Unsupported Stream wyskakuje

dalej , Radio ZET gra ok tylko na komputerze, nie chce grać natomiast na wieża i wywala Unsupported Sterem i telewizorze wyskakuje tu Stream Error.......

dalej VOX FM gra ok tylko na telewizorze, nie chce grać natomiast na wieża i wywala Unsupported Sterem oraz komputerze wywala An Error has occurret, please try again!

natomiast Radio WAWA jest też w tym TUNEIN, ale nigdzie nie gra.

Może ktoś potrafi wyjaśnić czemu tak dzieje i czemu nikt tego nie poprawi?

0

Zdaje się ta sama jedna aplikacja ta TUNEIN, a na jednym sprzęcie gra ok, a na drugim nie chce wcale lub nie działa ta stacja jakaś dowolna radiowa. Odnosi się to większości stacji radiowych w tej aplikacji i czemu tak się dzieje?

0

byc morze portal ma problemy lub go zamykaja ja bym radzil zmienic sprzet pod portal vtunet lub frontiel silicon mi wszystko smiga

0

posadam sprzety noxona i mediona i jest ok

0

Kolega z wieżą Pioneer,wklej ten link http://martinez.cba.pl/eskago=eskatrojmiasto.php
na swoim koncie tunein My add station i sprawdź czy działa.Wklej go dokładnie tak jak go widzisz tutaj.

0
radiomaniak napisał(a):

Kolega z wieżą Pioneer,wklej ten link http://martinez.cba.pl/eskago=eskatrojmiasto.php
na swoim koncie tunein My add station i sprawdź czy działa.Wklej go dokładnie tak jak go widzisz tutaj.

tam nic nie da wkleić, więc głupot nie gadaj............

0
Mistrzowski Mleczarz napisał(a):

byc morze portal ma problemy lub go zamykaja ja bym radzil zmienic sprzet pod portal vtunet lub frontiel silicon mi wszystko smiga,

sprzętu nie zmienię, bo ta wieża PIONEER X-HM36D, bodajże dwa tygodnie temu kupiona,
w niej jest tylko TUNEIN, vtuner nie ma..........jest jeszcze spotify, ale tam radia internetowego nie ma.
Może z czasem w Update dodadzą do niej ten vtuner to poprawi.
Portal TUNEIN raczej nie zamykają, może maja przejściowe problemy techniczne to po pierwsze, czasami tak bywa u każdego, po drugie wina tu jest firmy PIONEER, że nie dają żadnego UPDATE do wszystkich wież PIONEER z TUNEIN i nie poprawiają tego.
Jeszcze jedna kwestia, nikt z POLSKI nie aktualizuje na bieżąco na tym TUNEIN polskich stacji radiowych, ani nie dodaje nowych,
jak kiedyś ktoś dał tak zostaje i z czasem te liniki, stream wygasają i przestają to działać i potem ludzie mają problemy, że nic nie działa i nie odbiera.
Powinien ktoś to na bieżąco aktualizować dajmy z markowych firm PIONEER, PANASONIC, SONY i z polskich stacji radiowych, żeby to na bieżąco działało.
A tak nie jest niestety, jeszcze blokują dodatkowo. A potem nie działa..........

0

VOX FM wczoraj działał w tym TUNEIN ogólnie wszędzie, dziś już nie działa nigdzie..............

Działał wczoraj i na komputerze, PC, laptopie, TV Panasonic i na tej wieża PIONEER X-HM36D, wszystko było ok jak powinno być.

Dziś wcięło wszędzie wyskakuje error stream i cisza..............

Więc to chyba wina tego TUNEIN, update do sprzętów nic nie da.

Albo czary mary.

0

Radio Zet działa tylko na komputerze w tym TUNEIN, nie chce ruszać ani na TV Panasonic, ani na wieża PIONEER X-HM36D.

Czemu?

0
Skromny Kura napisał(a):
radiomaniak napisał(a):

Kolega z wieżą Pioneer,wklej ten link http://martinez.cba.pl/eskago=eskatrojmiasto.php
na swoim koncie tunein My add station i sprawdź czy działa.Wklej go dokładnie tak jak go widzisz tutaj.

tam nic nie da wkleić, więc głupot nie gadaj............

To po cholerę tu ciągle spamujesz ze swoimi banialukami? Złom masz więc go wymień.

0
radiomaniak napisał(a):
Skromny Kura napisał(a):
radiomaniak napisał(a):

Kolega z wieżą Pioneer,wklej ten link http://martinez.cba.pl/eskago=eskatrojmiasto.php
na swoim koncie tunein My add station i sprawdź czy działa.Wklej go dokładnie tak jak go widzisz tutaj.

tam nic nie da wkleić, więc głupot nie gadaj............

To po cholerę tu ciągle spamujesz ze swoimi banialukami? Złom masz więc go wymień.

Jaki złom? Nowa wieża PIONEER X-HM36D, to ma być złom? Może mi powiesz, gdzie do tego złomu mam ten twój link wkleić? I jakim sposobem?
Chyba, że do serwisu go oddam i mi to zrobią!
I jakie banialuki, nic nie gra w tym TUNEIN i co trzeba i jak trzeba więc piszę, żeby grało nikt by nie pisał.
Fake streamy pododawane do polskich stacji radiowych i to głównych, które wygasają lub nie działają w tym TUNEIN i tyle.
I to w większości polskich stacji radiowych, również, że na jednym sprzęcie działa ok , a na drugim nie chce i tyle...............
Bo chyba jak stream jest dobry to wszędzie po równo powinien ruszać!
A to chyba ktoś sobie te stream dopasowuje pod odpowiedni sprzęt, że na jednym sprzęcie działa, a na drugim już nie chce.
Albo ten TUNEIN tak robi, że na jednym uruchamia na drugim już nie działa!

0

Przy próbie włączenia na komputerze stacji radiowej VOX FM w TUNEIN w tej chwili prosi o jakieś nazwę użytkownika i hasło do witryny internetowej:
http://waw.ic.smcdn.pl,
i nic nie gra, potem wywala An error has occurred, please try again!
i cisza nic nie gra, wczoraj było ok zdaje się z rana,
więc co to jest w tym TUNEIN i kto tak robi w jakim celu, żeby ludzie nie słuchali, może ktoś odpowie?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1