Jak słuchać radia ESKA na Winampie, Screamer Radio, RadioSure, itd. po zmianach 29 września 2017

0

Proszę o działający streaming eski Zamość

0

Da się jakoś zmienić formę tych streamów by zamiast ogg miały stream w MP3? : http://www.zak.lodz.pl/strona/live
Będę wdzięczny za odpowiedź.

0

Tak, da się.

Wystarczy zrobić własny serwer icecast + restream poprzez ffmpeg z zak.lodz.pl na twój serwer icecast.

0

witam wszystkich czy ktos wie co sie dzieje ze strono frontiel silicon portal radio wifi bo widze ze zaczynaja kombinowac jak firma medion czlowiek pisze do nich i wnosie maja wnet to odtwarzacze radiowe nie beda potrzebne bo widze ze na sile chca wszyscy pozbawic chyba tych morzliwosci paranoja

0

znowu nic nie działa..........jak nie ma nic do tych esek to może ktoś ma dobry działający stream do Radia ZET, bo mi też przestało grać...........

0

Już naprawiłem, htaccess powodował błąd po stronie serwera, gdyby nie ogromna ilość połączeń z serwerem to nie skapnął bym się że coś nie tak :)

A radio zet tutaj działa -> https://tunein.com/radio/Radio-ZET-1075-s15990/

0

Dzięki wielkie za pomoc za te zetke, wcale znowu nic nie gra, to http://radyjko.tk/, a sorry była zmiana na http://radyjko.ga/ nie trybi.........tez nie rusza. Nic nie działa z tej eska.

0

Czy u Was też jak wpisuje się radyjko.ga to przekierowuje na jakąś dziwną domenę ze spamem / trojanem - jak pokazuje mi ESET?

0
kamil445 napisał(a):

Już naprawiłem, htaccess powodował błąd po stronie serwera, gdyby nie ogromna ilość połączeń z serwerem to nie skapnął bym się że coś nie tak :)

A radio zet tutaj działa -> https://tunein.com/radio/Radio-ZET-1075-s15990/

pldm.ml to Twoja strona?
Nie działa mi niestety :/

0
Stasiek23 napisał(a):

Dzięki wielkie za pomoc za te zetke, wcale znowu nic nie gra, to http://radyjko.tk/, a sorry była zmiana na http://radyjko.ga/ nie trybi.........tez nie rusza. Nic nie działa z tej eska.

radyjko.tk nie gra od bardzo dawna a radyjko.ga nie gra od dawna...

leszekgk napisał(a):

Czy u Was też jak wpisuje się radyjko.ga to przekierowuje na jakąś dziwną domenę ze spamem / trojanem - jak pokazuje mi ESET?

Tak, kazdemu to wyskakuje bo domena radyjko.tk i radyjko.ga nie należy już do pidev'a

AviciiPL napisał(a):
kamil445 napisał(a):

Już naprawiłem, htaccess powodował błąd po stronie serwera, gdyby nie ogromna ilość połączeń z serwerem to nie skapnął bym się że coś nie tak :)

A radio zet tutaj działa -> https://tunein.com/radio/Radio-ZET-1075-s15990/

pldm.ml to Twoja strona?
Nie działa mi niestety :/

Jak nie działa jak działa :P

(naprawiłem)

Edit
Z tego co widzę padł kolejny serwer eski (waw02-03.ic.smcdn.pl) , albo go wyłączyli..., ciekawe z jakiego powodu :V

0

Twoja strona padła.
Lepiej byłoby gdybyś udostepnił plik i każdy wrzuci sobie na swój serwer.
Bo z tych linków korrzystają wszystkie strony i aplikacje radiowe wiec ruch jest ogromny.

0

Ruch to nie problem, max to jest 30 połączeń/s a to jest bardzo mało. Torrent otwiera ponad 500 połączań/s.

Serwer w nocy nie działał bo robiłem test pamięci RAM przez memtest86, ponieważ ostatnio serwer ma chwilowe skoki zużycia procesora, nie było by w tym nic dziwnego bo jest odpalony mysql.
Problem w tym iż to zużycie jest eee... przez sam system i powoduje przycięcia całego systemu.

Dodałem także obsługę IPv6.
Niestety eska nie obsługuje IPv6 więc zablokowałem możliwość odtworzenia przez IPv6.

Jak ktoś ma aktywny tunel Teredo lub 6to4 lub 6in4 lub posiada natywny adres IP od dostawcy to może wejść przez IPv6:

ipv6.pldm.ml/radio

Jeżeli nie możesz w ogóle wejść na powyższą stronę to oznacza że protokół "ostatniej szansy" czyli teredo równiez nie działa, aby go naprawić uruchamiamy cmd.exe jako administrator i wpisujemy (kopiuj-wklej) ten tekst:

netsh interface teredo set state servername=teredo.remlab.net 

Jest to jeden z 2 ostatnich działających serwerów teredo, Microsoftowe serwery w ogóle nie działają mimo iż udostępniają adres IPv6 (prawdopodobnie w 2015 wyłączyli wszystkie serwery teredo)

0
kamil445 napisał(a):

Tak, da się.

Wystarczy zrobić własny serwer icecast + restream poprzez ffmpeg z zak.lodz.pl na twój serwer icecast.
Mógłbyś dla mnie coś takiego zrobić - będę wdzięczny :)

0
kamil445 napisał(a):

Ruch to nie problem, max to jest 30 połączeń/s a to jest bardzo mało. Torrent otwiera ponad 500 połączań/s.

Serwer w nocy nie działał bo robiłem test pamięci RAM przez memtest86, ponieważ ostatnio serwer ma chwilowe skoki zużycia procesora, nie było by w tym nic dziwnego bo jest odpalony mysql.
Problem w tym iż to zużycie jest eee... przez sam system i powoduje przycięcia całego systemu.

Dodałem także obsługę IPv6.
Niestety eska nie obsługuje IPv6 więc zablokowałem możliwość odtworzenia przez IPv6.

Jak ktoś ma aktywny tunel Teredo lub 6to4 lub 6in4 lub posiada natywny adres IP od dostawcy to może wejść przez IPv6:

ipv6.pldm.ml/radio

Jeżeli nie możesz w ogóle wejść na powyższą stronę to oznacza że protokół "ostatniej szansy" czyli teredo równiez nie działa, aby go naprawić uruchamiamy cmd.exe jako administrator i wpisujemy (kopiuj-wklej) ten tekst:

netsh interface teredo set state servername=teredo.remlab.net 

Jest to jeden z 2 ostatnich działających serwerów teredo, Microsoftowe serwery w ogóle nie działają mimo iż udostępniają adres IPv6 (prawdopodobnie w 2015 wyłączyli wszystkie serwery teredo)

A mógłbyś udostępnić plik radio.php, będe wdzięczny

0

Dodałby ktoś dla mnie stream do tych stacji:
https://radioradom.pl/sluchaj/
http://www.zak.lodz.pl/strona/live
Przez podane linki na obu stronach stacje nie ruszają na odbiornikqcu zewnętrznych.

0
Poland napisał(a):
kamil445 napisał(a):

Tak, da się.

Wystarczy zrobić własny serwer icecast + restream poprzez ffmpeg z zak.lodz.pl na twój serwer icecast.
Mógłbyś dla mnie coś takiego zrobić - będę wdzięczny :)

Przyłączam się do pytania.Jak przerobić strumień live ogg na mp3 tak by był dostępny na stacjonarnym odbiorniku internetowym oczywiście bez konieczności pracy komputera przez całą dobę.
Proszę też podać koszt wykonania takiej usługi.

0
Aby słuchać Eski w Dowolnym mieście wystarczy dopisać http://85.219.133.18/radio.php?id=-1&url=http://www.eskago.pl/radio/...(miasto)
np. http://85.219.133.18/radio.php?id=-1&url=http://www.eskago.pl/radio/eska-rzeszow
/85.219.133.18/ to IP Radia pozostaje bez zmian na każde miasta 

By ściągnąć nazwy stacji miast po / wpisujemy dane miasto  http://85.219.133.18/radio.php?id=-1&url=http://www.eskago.pl/radio/eska-.....(miasto)
Wchodzimy na https://www.eska.pl/po prawej wybieramy stację i pojawi się interesuje nas tylko końcówka czyli miasto http://www.eskago.pl/radio/eska-rzeszow

https://www.eskago.pl/radio/eska-rzeszow?utm_source=Player%20radia%20na%20SG%20eska.pl%20w%20menu&utm_medium=SG%20eska.pl&utm_campaign=Player%20radia%20na%20SG%20eska.pl%20w%20menu

Odtwarzacz do słuchania np. RadioSure

0

a propoS Eski i innych stacji to melduje że one się zepsuły.

0

Streamy działają normalnie. Btw dlaczego Eskia Wrocław , Warszawa, Poznań ,Kraków , Białystok , Siedlce oraz Eska Rock grają w TuneIn ??????

0

Dlaczego grają ? bo ktoś je dodał dlatego :P

0

Gdyby ktoś potrzebował playliste wszystkich aktualnie działających stacji EskaGO to tutaj może taką wygenerować:

https://pldm.ml/radio?all

Jak na razie .wpl .pls .m3u .sii potem dodam więcej

1

Od 2-3 dni zabezpieczenie ze streamów zostało zdjęte, można używać starych linków, np

vox: https://waw01-01.ic.smcdn.pl/t049-1.mp3
lub http://waw01-01.ic.smcdn.pl:8000/t049-1.mp3

wawa: https://waw01-01.ic.smcdn.pl/t050-1.mp3
lub http://waw01-01.ic.smcdn.pl:8000/t050-1.mp3

itd...

Jak na razie nie usuwam tego skryptu, ponieważ nie wiadomo czy i kiedy odwidzi im się stream bez zabezpieczeń...

0

Witam.A pozostałe linki gdzie znajdę?

0

@kamil445:
A która będzie dobra ta playlista będzie do Winampa 5.1 ładuje plik .pls i m3U, załadowało i nie gra twa łączenie i skacze tylko po wszystkich tych stacjach. Wszystkie próbowałem do niego po kolei sprawdzałem załadować i na niczym poprawnie nie gra.....na windows media player tylko to pierwsze plik .wpl gra.

0

Witam ,
Poszukuje url stacji radiowej rmf/fm dla dzieci .Problem jaki mam to musze wstawic link na stronie mysqueezebox.com i spora czesc mi nie dzialala.Szukalem wiele stacji radiowych i juz mam wiekszosc, ale brakuje mi rmf/fm dla dzieci.

Podam linki dla przykladu jakie mi dzialaja:
PR1 stream3.polskieradio.pl:8900
357 stream.open.fm/378
Weszlo weszlo.fm/live.m3u.
TOK/FM stream10.radioagora.pl/tuba10-1.mp3.m3u
Radio Classic 31.192.216.5:8000/rmf_classic

Jesli ktos ma namiar na link url rmf/fm to bede bardzo wdzieczny
POZDRAWIAM

0

Poda mi ktoś Linki do stacji z open fm i do radia freee żeby działały mi w grze ets 2

0
malyfred napisał(a):

Witam ,

Poszukuje url stacji radiowej rmf/fm dla dzieci .Problem jaki mam to musze wstawic link na stronie mysqueezebox.com i spora czesc mi nie dzialala.Szukalem wiele stacji radiowych i juz mam wiekszosc, ale brakuje mi rmf/fm dla dzieci.

Podam linki dla przykladu jakie mi dzialaja:
PR1 stream3.polskieradio.pl:8900
357 stream.open.fm/378
Weszlo weszlo.fm/live.m3u.
TOK/FM stream10.radioagora.pl/tuba10-1.mp3.m3u
Radio Classic 31.192.216.5:8000/rmf_classic

Jesli ktos ma namiar na link url rmf/fm to bede bardzo wdzieczny
POZDRAWIAM

U mnie ten stream do Radia 357 nie działa w przypadku stacji WP Radio gdyż zamiast przekazu jest szum (podobny do tego w telewizji) wygenerowany przez inną stacje z Open FM.

Tymczasem problem ze streamem Eski i jej bratnich stacji wrócił a to dlatego że z powodu zastosowania m3u8 wyłącza się on samoistnie po kilku tygodniach nawet jak go redakcja włączy.
Obecnie działające streamy są pod tym adresem: http://ext03.ic.smcdn.pl/kod stacji-numer streamu.aac lub mp3
Zepsute są adresy pokroju: http://waw01-01.ic.smcdn.pl:8000/kod stacji-numer streamu.aac lub mp3 i te https://radio.stream.smcdn.pl/icradio-p/kod stacji-numer streamu.aac lub mp3 Dotyczy to też linków z dodaną końcówką .m3u po aac lub mp3.

0
Grzegorz205G napisał(a):

Poda mi ktoś Linki do stacji z open fm i do radia freee żeby działały mi w grze ets 2

Podbijam pytanie W odbiornikach zewnętrznych zamiast stacji Open FM jest generowanu szum. Osobiście potrzebuje streamów MP3 z http://lodz.radio.pionier.net.pl:8000/radiozak.ogg://lodz.radio.pionier.net.pl:8000/radiozak.ogg
WP Radio: http://stream.open.fm/367 (tu chodzi o naprawę reakcji na useragenta przez którego to zamiast stacji słyszę generowany szum) 
Polskie Radio dla Ukrainy: https://stream85.polskieradio.pl/radio_ukraina/ukraina.stream/playlist.m3u8

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1