Jak słuchać radia ESKA na Winampie, Screamer Radio, RadioSure, itd. po zmianach 29 września 2017

0

Głupki pracują w tej esce.... przez to nowe "zabezpieczenie" nie idzie słuchać ŻADNEJ stacji eski jeżeli korzysta się z aplikacji "BUCKSHEE" na androidzie...
Ten program ma pule kilku IP i każda czynność w internecie jest z innego IP a eska binduje na IP ;X

1

Może się komuś przyda:

<?php
    $ch = curl_init();
    curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, "https://www.eskago.pl/radio/eska-lodz");
    curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, "MozillaXYZ/1.0");
    curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 10);
    $output = curl_exec($ch);
    curl_close($ch);
    preg_match('/var auth = .([a-f0-9]+)/', $output , $matches, PREG_OFFSET_CAPTURE);
    $ch = curl_init();
    curl_setopt($ch, CURLOPT_URL,"https://www.eskago.pl/indexajax.php?action=radioService&start=get");
    curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, "auth=".$matches[1][0]."&ci=".$_SERVER['REMOTE_ADDR']);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 10);
    $server_output = curl_exec($ch);
    curl_close ($ch);
    header('Location: http://waw.ic.smcdn.pl/t040-1.aac?'.$server_output );
?>

wystarczy powiesić sobie pod jakimś url i to ustawiać jako adres streema.

0

Zapłacę 500 PLN za rozwiązanie problemu z ich streamem.

0
Peter Brown napisał(a):

Zapłacę 500 PLN za rozwiązanie problemu z ich streamem.

Komercyjne czy prywatne wykorzystanie ?

1

wersja bardziej uniwersalna, powinno działać dla wszystkich stacji jakie oferuje eskago (wystarczy zmienić URL)
Czy ma być mp3 czy aac - ustawia się na sztywno w Location
ciekawe ile to podziała ;-)

<?php
    $ch = curl_init();
    curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, "https://www.eskago.pl/radio/eska-rock");
    curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, "MozillaXYZ/1.0");
    curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 10);
    $o = curl_exec($ch);
    curl_close($ch);
    preg_match('/var auth = .([a-f0-9]+).*var streamUrl = .(.+)\.[am][ap][c3]\?\'/s', $o , $matches);
    $ch = curl_init();
    curl_setopt($ch, CURLOPT_URL,"https://www.eskago.pl/indexajax.php?action=radioService&start=get");
    curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, "auth=".$matches[1]."&ci=".$_SERVER['REMOTE_ADDR']);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 10);
    $o = curl_exec($ch);
    curl_close ($ch);
    header('Location: '.$matches[2].'.mp3?'.$o);
?>
0

Jeśli jest rozwiązanie, to czy nie dałoby się go zastosować na tym serwerze radyjko.ga tak aby można było słuchać Eski Rock?

0

Tutaj streamów działają: :)
http://pldm.ml/radio.php

0

na radyjko.ga też działają :)

0

Na radyjko .ga leci Open.fm.

0

mógłby ktoś wytłumaczyć jak dokładnie to działa. Napisałem skrypt ( co prawda w bashu), który pobiera stronę i wyciąga auth:

curl -j -s -L http://www.eskago.pl/radio/eska-rock| grep "var auth"|awk -F "'" '{print $2}'

następnie wynik powyższego polecenia wklejam tutaj

curl 'https://www.eskago.pl/indexajax.php?action=radioService&start=get' -H 'pragma: no-cache' -H 'origin: https://www.eskago.pl' -H 'accept-encoding: gzip, deflate, br' -H 'accept-language: pl-PL,pl;q=0.9,en-US;q=0.8,en;q=0.7' -H 'user-agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/68.0.3440.106 Safari/537.36' -H 'content-type: multipart/form-data; boundary=----WebKitFormBoundary53Sa7PrDT2Oc4hn1' --data-binary $'------WebKitFormBoundary53Sa7PrDT2Oc4hn1\r\nContent-Disposition: form-data; name="ci"\r\n\r\n1.1.1.1\r\n------WebKitFormBoundary53Sa7PrDT2Oc4hn1\r\nContent-Disposition: form-data; name="auth"\r\n\r\nc571ad40b34bbe1243a339f180451abf95007c2ab982c3a2943976b24466186e\r\n------WebKitFormBoundary53Sa7PrDT2Oc4hn1--\r\n' --compressed

i do staję wynik np:
timestamp=1548938967&hash=58ea6f09eb72afbe1f084ab811a3fe827f8f5a3242a8eb66d3bae6cdb23de846&rip=1.1.1.1&chstr=c571ad40b34bbe1243a339f180451abf95007c2ab982c3a2943976b24466186e

po próbie odtworzeinia linku
ffmpeg -i "http://waw.ic.smcdn.pl/t057-1.mp3?timestamp=1548938967&hash=58ea6f09eb72afbe1f084ab811a3fe827f8f5a3242a8eb66d3bae6cdb23de846&rip=46.229.144.34&chstr=c571ad40b34bbe1243a339f180451abf95007c2ab982c3a2943976b24466186e"

dalej dostaje błąd
HTTP error 401 Authentication Required Server returned 401 Unauthorized (authorization failed)

0

Witam. Słuchałem Vox fm na winamp z radyjko.ga a teraz odpala sie Open fm. Jest sposób by znowu działał Vox fm??

0

wersja CGI do uruchomienia np na swoim domowym ruterze z openwrt

#!/bin/sh
t=/tmp/$$.eska
if [ "$QUERY_STRING" = "" ]
then
   radio="eska-lodz"
else
   radio="$QUERY_STRING"
fi
curl -s https://www.eskago.pl/radio/${radio}/ > $t
icsu=`awk -F '"' '/icsu..value=/{print $8}' $t`
url=`awk -F "'" '/streamUrl = .*replace/{a=$2;sub("aac","mp3",a);print a}' $t`
echo -e "Status: 302 Moved Temporarily\r\nLocation: $url$icsu\r\n\r\n"
rm $t

http://192.168.75.1/cgi-bin/eska
http://192.168.75.1/cgi-bin/eska?eska-rock

0
areqq napisał(a):

wersja bardziej uniwersalna, powinno działać dla wszystkich stacji jakie oferuje eskago (wystarczy zmienić URL)
Czy ma być mp3 czy aac - ustawia się na sztywno w Location
ciekawe ile to podziała ;-)

<?php
    $ch = curl_init();
    curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, "https://www.eskago.pl/radio/eska-rock");
    curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, "MozillaXYZ/1.0");
    curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 10);
    $o = curl_exec($ch);
    curl_close($ch);
    preg_match('/var auth = .([a-f0-9]+).*var streamUrl = .(.+)\.[am][ap][c3]\?\'/s', $o , $matches);
    $ch = curl_init();
    curl_setopt($ch, CURLOPT_URL,"https://www.eskago.pl/indexajax.php?action=radioService&start=get");
    curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, "auth=".$matches[1]."&ci=".$_SERVER['REMOTE_ADDR']);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 10);
    $o = curl_exec($ch);
    curl_close ($ch);
    header('Location: '.$matches[2].'.mp3?'.$o);
?>

już nie działa...

edit. nie zwraca żadnego poprawnego URL'a obecnie.

0

http://radyjko.ga/stacja czy radyjka beda jeszcze dzialac z tej strony np vox fm eska itp jesli ktos cos wie prosze o jakies informacje

0
gutekwp napisał(a):
areqq napisał(a):

wersja bardziej uniwersalna, powinno działać dla wszystkich stacji jakie oferuje eskago (wystarczy zmienić URL)
Czy ma być mp3 czy aac - ustawia się na sztywno w Location
ciekawe ile to podziała ;-)

<?php
    $ch = curl_init();
    curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, "https://www.eskago.pl/radio/eska-rock");
    curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, "MozillaXYZ/1.0");
    curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 10);
    $o = curl_exec($ch);
    curl_close($ch);
    preg_match('/var auth = .([a-f0-9]+).*var streamUrl = .(.+)\.[am][ap][c3]\?\'/s', $o , $matches);
    $ch = curl_init();
    curl_setopt($ch, CURLOPT_URL,"https://www.eskago.pl/indexajax.php?action=radioService&start=get");
    curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, "auth=".$matches[1]."&ci=".$_SERVER['REMOTE_ADDR']);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 10);
    $o = curl_exec($ch);
    curl_close ($ch);
    header('Location: '.$matches[2].'.mp3?'.$o);
?>

już nie działa...

edit. nie zwraca żadnego poprawnego URL'a obecnie.

Klucza trzeba szukać pomiędzy &chstr= a "
Uzyskanie IP, to raczej z 'HTTP_X_FORWARDED_FOR', bo przy REMOTE_ADDR ściąga się adres lokalny.
Dla ESKI Łódź powinno zadziałać coś takiego

<?php
	
   $ch = curl_init();
    curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, "https://www.eskago.pl/radio/eska-lodz");
    curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, "MozillaXYZ/1.0");
    curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 10);
    $output = curl_exec($ch);
    curl_close($ch);
    preg_match('|&chstr=(.*?)(.*?)\"|', $output , $matches);
    $ch = curl_init();
    curl_setopt($ch, CURLOPT_URL,"https://www.eskago.pl/indexajax.php?action=radioService&start=get");
    curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, "auth=".$matches[2]."&ci=".$_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 10);
    $server_output = curl_exec($ch);
    curl_close ($ch);
    echo('http://waw.ic.smcdn.pl/t041-1.mp3?'.$server_output );
?>
0

czyli vox fm, eska ,wawa poszly juz w zapomnienie przez stream prosze o jakies info

0

nie mozna otworzyc tych stron sa zablokowane

0

strone mi blokuje antywirus eset nod

0

nie wiem nie moge sobie z tym poradzic mam vox fm i eske w fm nie bede sie stresowal i tracil czasu na te streamy niech se blokuja

0

Chyba znów coś zmienili w zabezpieczeniach bo od wczoraj od północy Eska Rock z linku http://pldm.ml/radio już nie działa :(
Jak odpala się linka przez przeglądarkę pojawia się żądanie hasła.

Poratuje ktoś działającym linkiem? ;)

0
leszekgk napisał(a):

Chyba znów coś zmienili w zabezpieczeniach bo od wczoraj od północy Eska Rock z linku http://pldm.ml/radio już nie działa :(
Jak odpala się linka przez przeglądarkę pojawia się żądanie hasła.

Poratuje ktoś działającym linkiem? ;)

Szukałem i znalazłem działa
https://reconv.pl/tools/eskaGO/

0

ciekawe na wszystkich linkach leci eska warszawa

0

Z tym to już nic nie zrobisz... jeszcze ew sprawdź czy na eskago.pl leci normalna stacja

0
KRIS39 napisał(a):

ciekawe na wszystkich linkach leci eska warszawa

Sprawdzałem przez chwilą i mi działa.
Swoją drogą to dlaczego EskaGO tak próbuje to blokować? Co im to da?

0

Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze :))

0
WarVest napisał(a):
KRIS39 napisał(a):

ciekawe na wszystkich linkach leci eska warszawa

Sprawdzałem przez chwilą i mi działa.
Swoją drogą to dlaczego EskaGO tak próbuje to blokować? Co im to da?

Kiedy pojawiały się blokady słuchania eski ze streamów, to mniej więcej w tym czasie zauważyłem zwiększoną liczbę reklam w aplikacji. I to reklamy typu video. Dodatkowo były one na tyle natarczywe, że bodajże wejście do aplikacji przez kliknięcie na pasku powiadomień stopowało odtwarzanie i włączało reklamę. Co ciekawe, natrętne reklamy miałem na najnowszy wtedy androidzie. Natomiast na starym i poczciwym LG G2 mini, w aplikacji eskago nie ma reklam do dzisiaj. Jednak ta sama wersja aplikacji, zainstalowana tylko androidzie 7, daje reklamy. Ciekawe? :)
Jednym słowem tu chodzi o pieniądze. Oficjalnie właściciel tłumaczył się, że zablokowanie streamu miało służyć(parafrazując) "poprawie wrażeń użytkowania i jakości dźwięku" :D. Do dzisiaj mnie to stwierdzenie śmieszy, głównie dlatego, że steamy zwracają oryginalny link do źródła, więc gdzie ma być utrata jakości dźwięku? Co najwyżej w aplikacji. Jednak w tym miejscu chciałbym, aby eska pokazała że wykorzystuje specjalnie dopracowany silnik dźwięku, który jest ewidentnie lepszy od innych odtwarzaczy. :D Wiem, darme moje czekania :D. Dodatkowo, aplikacja eski(starsze wersje, teraz nie wiem jak to wygląda) nie obsługiwała przycisku play/stop ze słuchawki bluetooth, a taki AIMP na telefony (któy umożliwia słuchanie streamów z radyjko.ga czy pldm) obsługuje, nie wspominając już o korektorze graficznym....

Ehhhh.... Jednym słowem: PARODIA.

1

wszystko co jest nie mozliwe to tylko w polsce niech jeszcze eska zlikwiduje radia z fm swoje i bedzie gitara jest dosc innych fajnych stacji ja juz przestalem sluchac eski i tych badziew

0

czemu radia vox fm,eska,wawa nie ida na odtwarzaczach radiowych typu hama,onkyo itp

0

To nie ma prawa działać.
title

0

@KRIS39

Działają jak pokombinujesz . Adresy stacji eski vox wawy i im pochodne na listach producentów nie dzialaja juz dawno.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1