Jak słuchać radia ESKA na Winampie, Screamer Radio, RadioSure, itd. po zmianach 29 września 2017

4

Witam.
Od 29 września br. serwis eskaGO wprowadził "zabezpieczenie" przed słuchaniem stacji poza oficjalnymi kanałami.
A ja chciałby przedstawić sposób jak to zabezpieczenie obejść, bez łamania hashu :)

Aktywne linki można wygenerować klikając tutaj

W razie problemów piszcie posty to pomogę ;)
Wątek będzie aktualizowany :)

0

Możesz zapodać url do już przygotowanego takiego rozwiązania, nie każdy ma serwer ftp lub www ;)

0

Zawsze można postawić lokalny serwer (xampp / inny ) - a w tym przypadku wystarczy pewnie serwer wbudowany w php'a - php -S localhost:1234 więc zamiast xamppa wystarczy sam php

1
Krwawy Krawiec napisał(a):

Możesz zapodać url do już przygotowanego takiego rozwiązania, nie każdy ma serwer ftp lub www ;)

Ale każdy możne sobie założyć na np. cba.pl czy hostinger.pl ZA DARMO i zaoszczędzić miejsca na dysku :D

axelbest napisał(a):

Zawsze można postawić lokalny serwer (xampp / inny ) - a w tym przypadku wystarczy pewnie serwer wbudowany w php'a - php -S localhost:1234 więc zamiast xamppa wystarczy sam php

Tak też można tylko po co ? żeby słuchać np. w komórce trzeba mieć odpalony komp i być w zasięgu WiFi :)

**Aktualizacja (1): **
Nie chcecie zainstalować nowej aplikacji EskaGO i zgarnąć iPhone, iPad'a czy MacBook'a ? :D

Link: http://radyjko.tk/stacja?id=32&format=pls

id <- numer stacji (patrz na poniższą listę)
format <- dozwolone playlisty pls, url (przenosi pod adres streamu) i m3u (domyślna playlista)
stream <- dozwolone aac

Lista stacji:

1 -> Beskidy
2 -> Belchatow
3 -> Bialystok
4 -> Bydgoszcz
5 -> Elblag
6 -> Gorzow
7 -> Grudziadz
8 -> Ilawa
9 -> Kalisz Ostrow
10 -> Kielce
11 -> Koszalin
12 -> Krakow
13 -> Leszno
14 -> Lublin
15 -> Malopolska Zakopane
16 -> Olsztyn
17 -> Opole
18 -> Ostrzeszow
19 -> Pila
20 -> Poznan
21 -> Przemysl
22 -> Plock
23 -> Radom
24 -> Rzeszow
25 -> Siedlce
26 -> Starachowice
27 -> Szczecin
28 -> Szczecinek
29 -> Tarnow
30 -> Torun
31 -> Trojmiasto
32 -> Warszawa
33 -> Wroclaw
34 -> Zielona Gora
35 -> Lomza
36 -> Lodz
37 -> Slask
38 -> Zary

Aktualizacja (2):

Playlist(y):

  • http://radyjko.tk/stacja.m3u (M3U)
  • http://radyjko.tk/stacja.pls (PLS)
  • http://radyjko.tk/stacja.wpl (WPL)

oraz przeniesienie na stream (do odtwarzania w HTML5 itp.):

  • http://radyjko.tk/stacja.url

Uwaga! Proszę pamiętać o parametrze id i wartości stacji z listy! W przeciwnym razie będą wybierane losowo!
**Przykład dla Krakowa: http://radyjko.tk/stacja.m3u?id=12 **

Aktualizacja (3):

39 -> Eska ROCK
40 -> Wawa Warszawa
41 -> Vox FM

Dostępne w nowych playlistach!

0

Dzięki bardzo :) URL działa wyśmienicie, PLS i M3U jakoś nie bardzo chce (będę jeszcze próbować z VLC), a da się zrobić listę WPL ?

0

przykładowa list WPL:

<?wpl version="1.0"?> <smil> <head> <meta name="Generator" content="Microsoft Windows Media Player -- 12.0.7601.23517" /> <meta name="ItemCount" content="1" /> <author /> <title>ESKA Poznań</title> </head> <body> <seq> <media src="http://waw.ic.smcdn.pl/t043-1.mp3?timestamp=1507360950&amp;hash=491e5f7fc8226830d309e3def71a7777" /> </seq> </body> </smil>
0

Od kilku dni eska zmieniła adres strumieniowy dla wszystkich swoich stacji.
Mam radio internetowe i cisza jak skorygować te adresy czy można zrobić to zbiorczo
Czy to uaktualni się samo za jakiś czas ,czy trzeba ręcznie
jaki jest nowy adres eska poznan

0
gość napisał(a):

Od kilku dni eska zmieniła adres strumieniowy dla wszystkich swoich stacji.
Mam radio internetowe i cisza jak skorygować te adresy czy można zrobić to zbiorczo
Czy to uaktualni się samo za jakiś czas ,czy trzeba ręcznie
jaki jest nowy adres eska poznan

Wklejasz poniższy link w program i słuchasz :)

Poznań:
http://radyjko.tk/stacja.m3u?id=20 M3U lub http://radyjko.tk/stacja.url?id=20 link bez playlisty :)

0

A to nie wystarczy odpalić monitor sieci w Chrome i podejrzeć adres strumienia?

0

Dzięki działa !
Następna sprawa związana z tym samym
Jak włączam tę stację to w nazwie pokazuje mi się właśnie ten adres i nie zapala się logo "ESKA" po prostu dodana nowa stacja
Lepiej by było gdyby z menu radia wybrać eska poznan /oczywiście jest tam cisza/ i zmienić adres streamu.wtedy pewnie nazwa byłaby eska poznan i logo by się zapaliło
Jeszcze jest taka możliwość ,że ten adres ,który mi podałeś nie jest źródłowym adresem eski dlatego nie pojawia się nazwa.
Może nie da się nic zrobić i trzeba jeszcze czekać aż twórca tego menu uaktualni je /jest taka opcja w radiu tylko podaje że jest aktualne/ polskie eski o nowe adresy /wszystkie nie działają/
Jakie jest twoje zdanie?

0
[Uczynny Karp napisał(a)]:

A to nie wystarczy odpalić monitor sieci w Chrome i podejrzeć adres strumienia?

Można ;) tylko że po jakimś czasie będziesz musiał zrobić to jeszcze raz i jeszcze raz...
Adres streaming został uzbrojony w czas pobrania oraz hash i po jakimś czasie wygaśnie :)

0

Hej dzięki za WPL, jedna uwaga (jakbyś mógł poprawić).
Windows Media Player nie akceptuje rozdzielenia '&' pomiędzy timestamp i hash i trzeba zastąpić na '&". Możesz dokonać zmiany ?
Przykład poniżej:
jest:
timestamp=1507453264**&hash=79c3f5a1220cf34452524605a872075d
powinno być:
timestamp=1507453264
&**hash=79c3f5a1220cf34452524605a872075d

0

no tak stronka przerobiła znacznik :( jeszcze raz jest "&" a powinno być "& amp ;" (bez spacji) ;)

0

Jaką różnice wprowadzają te rozszerzenia /playlisty/ M3U PLS WPL

0

Hej, znalazłem rozwiazanie dla WPL, wystarczy zapisać WPL na dysku i w pliku podmienić link na http://radyjko.tk/stacja.m3u?id=20, dalej WMP sobie już poradzi :)
Dzięki dobra robota !

0

Dzięki za update do WPL, teraz URL http://radyjko.tk/stacja.wpl?id=20 działa prawidłowo w WMP :)

0

Według mnie idealnym wyjściem będzie założenie sobie tych darmowych serwerów.
Adres hash wygaśnie i nawet dość szybko, dlatego nie wiem czy to idealne rozwiązanie.

0
astoch napisał(a):

Według mnie idealnym wyjściem będzie założenie sobie tych darmowych serwerów.
Adres hash wygaśnie i nawet dość szybko, dlatego nie wiem czy to idealne rozwiązanie.

Wystarczy korzystać z linków powyżej.... Linki pobierane na bieżąco...

0
PiDev napisał(a):
Krwawy Krawiec napisał(a):

Możesz zapodać url do już przygotowanego takiego rozwiązania, nie każdy ma serwer ftp lub www ;)

Ale każdy możne sobie założyć na np. cba.pl czy hostinger.pl ZA DARMO i zaoszczędzić miejsca na dysku :D

axelbest napisał(a):

Zawsze można postawić lokalny serwer (xampp / inny ) - a w tym przypadku wystarczy pewnie serwer wbudowany w php'a - php -S localhost:1234 więc zamiast xamppa wystarczy sam php

Tak też można tylko po co ? żeby słuchać np. w komórce trzeba mieć odpalony komp i być w zasięgu WiFi :)

**Aktualizacja (1): **
Nie chcecie zainstalować nowej aplikacji EskaGO i zgarnąć iPhone, iPad'a czy MacBook'a ? :D

Link: http://radyjko.tk/stacja?id=32&format=pls

id <- numer stacji (patrz na poniższą listę)
format <- dozwolone playlisty pls, url (przenosi pod adres streamu) i m3u (domyślna playlista)
stream <- dozwolone aac

Lista stacji:

1 -> Beskidy
2 -> Belchatow
3 -> Bialystok
4 -> Bydgoszcz
5 -> Elblag
6 -> Gorzow
7 -> Grudziadz
8 -> Ilawa
9 -> Kalisz Ostrow
10 -> Kielce
11 -> Koszalin
12 -> Krakow
13 -> Leszno
14 -> Lublin
15 -> Malopolska Zakopane
16 -> Olsztyn
17 -> Opole
18 -> Ostrzeszow
19 -> Pila
20 -> Poznan
21 -> Przemysl
22 -> Plock
23 -> Radom
24 -> Rzeszow
25 -> Siedlce
26 -> Starachowice
27 -> Szczecin
28 -> Szczecinek
29 -> Tarnow
30 -> Torun
31 -> Trojmiasto
32 -> Warszawa
33 -> Wroclaw
34 -> Zielona Gora
35 -> Lomza
36 -> Lodz
37 -> Slask
38 -> Zary

Aktualizacja (2):

Playlist(y):

  • http://radyjko.tk/stacja.m3u (M3U)
  • http://radyjko.tk/stacja.pls (PLS)
  • http://radyjko.tk/stacja.wpl (WPL)

oraz przeniesienie na stream (do odtwarzania w HTML5 itp.):

  • http://radyjko.tk/stacja.url

Uwaga! Proszę pamiętać o parametrze id i wartości stacji z listy! W przeciwnym razie będą wybierane losowo!
**Przykład dla Krakowa: http://radyjko.tk/stacja.m3u?id=12 **

Aktualizacja (3):

39 -> Eska ROCK
40 -> Wawa Warszawa
41 -> Vox FM

Dostępne w nowych playlistach!

Witam
Czy można również prosić o linki do stacji tematycznych eski oraz vox?

0

Aktualizacja (4):

42 -> VOX Lata 80 (tylko nowa wersja)
43 -> VOX Lata 90 (tylko nowa wersja)
45 -> ESKA Gorąca 100 (tylko nowa wersja)
46 -> WOX Impreza (tylko nowa wersja)
47 -> Eska Dance (tylko nowa wersja)
48 -> Eska Club (tylko nowa wersja)
0

Bardzo dziękuję dobry człowieku. :)

0

Proszę URL dałoby radę to:
http://www.eskago.pl/radio/praca
http://www.eskago.pl/radio/nauka
http://www.eskago.pl/radio/impreza
http://www.eskago.pl/radio/special-eska-music-awards-2017
http://www.eskago.pl/radio/eska-do-pracy
http://www.eskago.pl/radio/eska-goraca-20
http://www.eskago.pl/radio/eska-impreska
http://www.eskago.pl/radio/eska-active
http://www.eskago.pl/radio/eska-rap
http://www.eskago.pl/radio/vox-disco-polo
http://www.eskago.pl/radio/vox-bestlista
http://www.eskago.pl/radio/vox-marek-sierocki-prezentuje
http://www.eskago.pl/radio/wawa-polskie-hity
http://www.eskago.pl/radio/wawa-disco-polo
http://www.eskago.pl/radio/eska-rock-kultowa-godzina
http://www.eskago.pl/radio/eska-rock-hot-rock
http://www.eskago.pl/radio/eska-rockowa-100
http://www.eskago.pl/radio/eska-rock-polska
http://www.eskago.pl/radio/eska-rock-ballads
http://www.eskago.pl/radio/radio-plus
http://www.eskago.pl/radio/radio-plus-lodz
http://www.eskago.pl/radio/radio-plus-koszalin
http://www.eskago.pl/radio/radio-plus-szczecin
http://www.eskago.pl/radio/radio-plus-krakow
http://www.eskago.pl/radio/radio-plus-podhale
http://www.eskago.pl/radio/radio-plus-olsztyn
http://www.eskago.pl/radio/radio-plus-lublin
http://www.eskago.pl/radio/rock-top40
http://www.eskago.pl/radio/polskie-hity
http://www.eskago.pl/radio/bieganie
http://www.eskago.pl/radio/fitness
http://www.eskago.pl/radio/energia
http://www.eskago.pl/radio/milosc
http://www.eskago.pl/radio/relaks
http://www.eskago.pl/radio/pop
http://www.eskago.pl/radio/hity-2000
http://www.eskago.pl/radio/pop-ballads
http://www.eskago.pl/radio/disco-polo
http://www.eskago.pl/radio/disco-polo-top40
http://www.eskago.pl/radio/the-best-of-disco-polo
http://www.eskago.pl/radio/zenek-martyniuk
http://www.eskago.pl/radio/rock
http://www.eskago.pl/radio/alternative
http://www.eskago.pl/radio/ballady-rockowe
http://www.eskago.pl/radio/polski-rock
http://www.eskago.pl/radio/classic-rock
http://www.eskago.pl/radio/classic-party-80s
http://www.eskago.pl/radio/classic-party-90s
http://www.eskago.pl/radio/dance
http://www.eskago.pl/radio/special-halloween-party
http://www.eskago.pl/radio/special-one-direction
http://www.eskago.pl/radio/special-hity-na-weekend
http://www.eskago.pl/radio/special-go-to-school
http://www.eskago.pl/radio/special-hity-internetow
http://www.eskago.pl/radio/special-piosenki-dla-dzieci
http://www.eskago.pl/radio/special-kolysanki-dla-dzieci

0
PiDev napisał(a):

Witam.
Od 29 września br. serwis eskaGO wprowadził "zabezpieczenie" przed słuchaniem stacji poza oficjalnymi kanałami.
A ja chciałby przedstawić sposób jak to zabezpieczenie obejść, bez łamania hashu :)

Na początek potrzebujemy jakiś hosting z PHP, np. cba.pl lub inny darmowy.

  1. Logujemy się na FTP.
  2. Tworzymy plik np. eskaGO.php
  3. Wklejamy poniższy kod:
    https://pastebin.com/Qav33L6N
  4. Wpisujemy adres strony w np. Winampie czy RadioSure
http://example.com/eskaGO.php
  1. I słuchamy :)

Domyślnie jest przekierowanie na streaming ale można dodać parametr out i wybrać playlistę M3U lub PLS
Dla streamingu AAC dopisać należy format=acc

W razie problemów piszcie posty to pomogę ;)
Wątek będzie aktualizowany :)

Witam ale ja mam radio internetowe Marantz MCR 611 stacje wyszukane przez Wi-fi, internet z kablówki jak mam się zalogować do radia przez komputer z pilota radiowego chyba tego nie zrobie Proszę o wyrozumiałość bo sie na tym nie znam Pozdrawiam.

0

Przed chwilą pierdnołem

0

Cześć! :)

Gdybyście chcieli inne gotowe rozwiązanie: http://tomaszp.gpe.pl/lokalne.php

0

Dałoby się jeszcze wykonać wspominaną metodę na Radiu Go czyli ZPRowskiej stacji z Gorzowa Wielkopolskiego? :i http://radiogo.pl oraz http://radiogo.pl/muzyka
Jeżeli tak to proszę o wykonanie :)

0

U mnie link do m3u z mp3 Radia GO jest dostępny :) tak samo odsłuch w playerze :)

0

Tylko jak to wgrać do odbiornika radiowego by uniknąć tego tokenowania? Będę wdzięczny za wszelkie sposoby :)

0
Polsnd napisał(a):

Tylko jak to wgrać do odbiornika radiowego by uniknąć tego tokenowania? Będę wdzięczny za wszelkie sposoby :)

Playlisty pomagają w ominięciu tokenowania...
M3U: 'http://radyjko.tk/stacja.pls?id=41'
PLS: 'http://radyjko.tk/stacja.pls?id=41'
WPL: 'http://radyjko.tk/stacja.wpl?id=41'

Napisz coś więcej o odbiorniku... np. jakie formaty wspiera itd

0 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 0