Pobieranie danych z bazy danych - tabele połączone, aliasy

0

Witam
Mam problem z pobieraniem danych z bazy przy występujących w kodzie zapytania aliasach:

SELECT c.idCommonPart, c.Company, c.Product, b.BuildingName, dv.Room, dv.Wardrobe, dv.U, dv.Model, dv.Signature, dv.IP, f.Port1, 
b2.BuildingName, dv2.Room, dv2.Wardrobe, dv2.U, dv2.Model, dv2.Signature, dv2.IP, s.Port2, c.VLAN, c.Patchcord, c.ClientSocketsNo, 
c.RoomNo, c.ACL, c.Description, c.Action FROM 
commonpart AS c LEFT JOIN firstpart AS f ON (c.idCommonPart = f.CommonPart_idCommonPart)
LEFT JOIN secondpart AS s ON (s.CommonPart_idCommonPart = c.idCommonPart) 
LEFT JOIN devices AS dv ON (f.Devices_idDevices = dv.idDevices) 
LEFT JOIN devices AS dv2 ON (s.Devices_idDevices = dv2.idDevices) 
LEFT JOIN building AS b ON (f.Building_idBuilding = b.idBuilding) 
LEFT JOIN building AS b2 ON (s.Building_idBuilding = b2.idBuilding)

Chodzi mi o to, że dane pobieram do tablicy asocjacyjnej (mysqli_fetch_assoc($result)), a do tablicy asocjacyjnej pobierane są te dane, które wystąpiły drugi raz (pobiera mi do tablicy dv2.Room, a nie pobiera mi zmiennej dv.Room). Jak mogę rozwiązać ten problem?
Z góry dziękuję za pomoc.

0

Oczy krwawią jak się patrzy na taki kod...

0
Krzywy Polityk napisał(a):

Oczy krwawią jak się patrzy na taki kod...

już trochę poprawiłem ;)

0

zamień dv.Room na dv.Room as dv_room, dv2.Room na dv2.Room as dv2_Room itd.

0
abrakadaber napisał(a):

zamień dv.Room na dv.Room as dv_room, dv2.Room na dv2.Room as dv2_Room itd.

dzieki za pomoc :) Zamykam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1