Problem - pusta strona

0

Cześć!

piszę do Was ponieważ mam problem z którym nie potrafię sobie poradzić.
Mam pliki - portal społecznościowy, lecz nie potrafię go uruchomić.
Cały portal jest ściągnięty prosto z FTP - moim zadaniem jest popracować nad nim
od strony graficznej, lecz niestety stoję w miejscu.

1.Zmieniłem bazę danych
2.Wrzuciłem całość do wampa

Cały czas mam pusty ekran.

0

Jeśli uruchomisz index.php z taką zawartością

<?php
phpinfo();
?>

To co otrzymujesz?

0

No to dorzuć jeszcze raportowanie błędów - bo może masz wyciszone. http://php.net/manual/pl/function.error-reporting.php

Czy baza danych została poprawnie przeniesiona? Ten sam użytkownik/hasło (ew. czy w kodzie zmieniłeś na poprawne wartości)?

0

zależy na czym to stoi, czasami trzeba jeszcze ustawić htaccess, ścieżkę do index.php, myślę, że w samym readme tego skryptu powinno być zawarte jak go odpalić na localu

0
axelbest napisał(a):

No to dorzuć jeszcze raportowanie błędów - bo może masz wyciszone. http://php.net/manual/pl/function.error-reporting.php

Czy baza danych została poprawnie przeniesiona? Ten sam użytkownik/hasło (ew. czy w kodzie zmieniłeś na poprawne wartości)?

Myślę że tak.
Skopiowałem dane bazydanych które znalazłem w plikach i zrobiłem taką samą lokalnie,
nie dodałem plików SQL z oryginalnej ze względu że bardzo dużo ważą. Myślisz że w tym może tkwić problem?

0

na stronie localhost - wyświetla mi się

{main}( ) ...\index.php:0
require_once( 'C:\wamp641\www\xyz\header.inc.php' ) ...\index.php:15

{main}( ) ...\index.php:0
require_once( 'C:\wamp641\www\xyz\header.inc.php' ) ...\index.php:15

Co dziwnego zauważyłem, to że na d tymi tabelkami się wyświetla
Notice: Undefined index: testowe in C:\wamp641\www\xyz\header.inc.php on line 4
Notice: Undefined index: testowe123 in C:\wamp641\www\xyz\header.inc.php on line 5

A w pliku header.inc.php / linijki kodu mam

if($_GET['testowe'] == 1) @setcookie('testowe123','mateusz22',time()+(3600*24), '/', 'stronainternetowa.com');
if($_COOKIE['testowe123'] != "mateusz22"){ die(""); }

1

No to po kolei - w 99% przypadków, gdy przenoszę bazę danych - robię export danych jako dump z zapytaniami sql. To że baza dużo waży to raczej nie jest problem. Odnośnie reszty kodu - skoro ktoś na sztywno zakodował nazwę domeny i na tym opierał logikę - to pozostaje Ci to tylko naprawić i pozmieniać wartości - albo przerobić tak, aby logika nie była uzależniona od domeny.
Undefined index to tylko notice - więc z takim czymś projekt powinien(ale niekoniecznie musi) działać. Tak czy siak - postaraj się wyeliminować takie niezdefiniowane indeksy.

0

Czyli powinienem to zrobić:
1.Pobrać pliki z FTP
2.Pobrać pliki SQL z bazy danych
3.Wgrać pliki ftp do WAMPA
4.Stworzyć baze danych na wzór tej oryginalnej
5.Wgrać pliki SQL do bazydanych

Czy się myle?
wybacz ale jestem kompletnie zielony

Chcę zająć się graficzną stroną strony i potem odesłać ją na oryginalnego klienta FTP

1

normalnie robisz import bazy, jak to porządny projekt to powinien być opis i nawet przykładowa baza z podstawowymi polami, tabelami, a jak nie to szukaj dalej

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1