[PHP] [lub inny jezyk Server Side] Czas

0

Witam. Jak wykonac dana operacje o danej godzinie.
Najlepiej w PHP.

--
------BLOK REKLAMOWY------
www.mega-forum.prv.pl
Najlepsze forum dyskusyjne :)
------BLOK REKLAMOWY------

0

$czas=date(h);
if($twojczas==$czas)
{
funkcja();
}

--
S&M

0

if($twojczas==$czas)

Lepiej $twojczas mniejsze_równe $czas

--
Vogel [Delphi 6 PE]

Life is just a dream, you know...
[Cowboy Bebop]

0

Raczej nie.
Zdaje mi sie, ze taka operacja zostanie wykonana, gdy klient wejdzie na www. a to ma byc wykonywane automatycznie. np. o pulnocy.

--
------BLOK REKLAMOWY------
www.mega-forum.prv.pl
Najlepsze forum dyskusyjne :)
------BLOK REKLAMOWY------

0

to ma byc wykonywane automatycznie. np. o pólnocy

Raczej wątpie, żeby coś takiego przeszło

--
Vogel [Delphi 6 PE]

Life is just a dream, you know...
[Cowboy Bebop]

0

wiem, ze sie da.
np. systemy statystyk.

--
------BLOK REKLAMOWY------
www.mega-forum.prv.pl
Najlepsze forum dyskusyjne :)
------BLOK REKLAMOWY------

0

wiem, ze sie da.
np. systemy statystyk.

A nie robią czasem tak samo? Pierwsze odwołanie do skryptu po terminie wywołuje jakieś działanie, chyba to tak jest.

--
Vogel [Delphi 6 PE]

Life is just a dream, you know...
[Cowboy Bebop]

0

Raczej nie.
Zdaje mi sie, ze taka operacja zostanie wykonana, gdy klient wejdzie na www. a to ma byc wykonywane automatycznie. np. o pulnocy.

nigdy się specjalnie nie bawiłem na Linuxie ale z miliard
razy słyszałęm o programie CRON który może regularnie
o podanej godzinie odpalać jakiś skrypt czy tam cuś innego.
Może nawet ten program jest standardowym wyposażeniem
serverów ? nie wiem :-|

--
Pozdrawiam...
piechnat

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0