XAAMPP-Nie uruchamia mi sie localhost

0

Witam. Dziś zainstalowałem Xamppa by zrobić stronę w Joomla dla Kogoś(Jestem początkującym). Ale gdy wpisze localhost to nic mi sie nie wyświetla wbrew temy że Apache i MySQL świecą się na zielono. Co jest błędem(stworzyłem folder w folderze /xampp//htdocs -folder joomla i tam rozpakowałem najnowszą wersję joomla 3.7.3)

0

wpisz localhost/folder, gdzie "folder" to twó jgdzie masz pliki instalacyjne

0

Używasz Skype? skype i Apache działają na tym samym porcie.

ja bym ci radził zmienić XAMPP'a na jakiś inny, np. WampServer, gdyż XAMPP był dobry parę lat temu, teraz istnieją lepsze.

0

Może wpisz w przegladarce localhost/joomla-folder/index.php powinoo działać. A jak nie to wyslij screena

0

Odśwież stronę i zajrzyj do logów Apache'a:

screenshot-20170720185503.png

Choć najpierw sprawdź pytanie, które ci zadałem w komentarzu pod moim pierwszym postem :)

1

Dziękuję ale sam z tatą doszedłem do rozwiązania. Delikatnie tak jak napisał TheLiner tylko że w pisaliśmy localhost:8080/... Dziękuję za dobre chęci i porady

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1