[php] Button i *

0

No wiec mam taki problem :-) (a czy ktos tu pisze jak nie ma problemu :-) ) A mianowiscie jak mozna zrobic cos takieg ze mam sobie buttona i chcialbuym aby po jego nacisnieciu cos sie stalo :-) np otworzyla sie strona czy cos takiego :-)

A teraz to z * :-) no wiec mam sobie edita i chcialbym aby jego text byl zagwiazdkowany :-) No taki PasswordChar dla php :-)
--pozdrawiam PEDROS

Delphi 6 Personal.

0

print('&ltinput type="password" name="haslo"&gt');--Pamietaj że święto zmarłych stanie się także twoim świętem.

0

Pedros napisał:
No wiec mam taki problem :-) (a czy ktos tu pisze jak nie ma problemu :-) ) A mianowiscie jak mozna zrobic cos takieg ze mam sobie buttona i chcialbuym aby po jego nacisnieciu cos sie stalo :-) np otworzyla sie strona czy cos takiego :-)

&ltinput type="button" onClick="location.href='http://onet.pl'"&gt
albo onClick="open('http://onet.pl','onet','height=400, width=400')"--__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

0

No zrobilem cos takiego:
&ltinput type=button onClick=&lt?b("aaa")?&gt&gt
b to jest funkcja ktora wyglada tak:
Function b($a)
{
echo($a);
}
No i nie chce sie wyswietlic :-| Co tu jest zle. na pewno cos prostego :-)--pozdrawiam PEDROS

Delphi 6 Personal.

0

Pedros napisał:
No zrobilem cos takiego:
&gt&ltinput type=button onClick=&lt?b("aaa")?&gt&gt
&gtb to jest funkcja ktora wyglada tak:
&gtFunction b($a)
&gt{
&gt echo($a);
&gt}
&gtNo i nie chce sie wyswietlic :-| Co tu jest zle. na pewno cos prostego :-)

JS - Client-Side
PHP - Server-Side

nie da się i już ponieważ skrypt PHP wykonuje się przed załadowaniem strony do przeglądarki, jak chcesz to można tylko w JS to zrobić :)--__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

0

A no fakt, mowilem ze cos prostego :-) No wiec skoro sie nie da w ten sposob to moze jak zrobic cos takiego:
&ltinput type="button" onClick="location.href='skrypt2.php?a=Text_z_pola_Text'"&gt
No chyba rozumiecie mnie :-)--pozdrawiam PEDROS

Delphi 6 Personal.

0

Pedros napisał:
A no fakt, mowilem ze cos prostego :-) No wiec skoro sie nie da w ten sposob to moze jak zrobic cos takiego:
&gt&ltinput type="button" onClick="location.href='skrypt2.php?a=Text_z_pola_Text'"&gt
&gtNo chyba rozumiecie mnie :-)

hmm
&ltscript language="JavaScript"&gt
function funkcjia() {
location.href = 'skrypt2.php?a=' + document.form.pole.value;
}
&lt/script&gt
&ltform name="form"&gt
&ltinput type="text" name="pole"&gt
&ltinput type="button" onClick="funkcjia()"&gt
&lt/form&gt

pisane na szybko mogą być błędy--__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

0

piechnat napisał:
&gtpisane na szybko mogą być błędy

Ale nie ma :-) Wszytko dziala superswietnie :-) Wielkie dzieki :-) piechnat na prezydenta :-)--pozdrawiam PEDROS

Delphi 6 Personal.

0

A nie słyszeliście o czymś takim:

<form action="strona.php" method="post"&gt
<input type="text" name="zmienna"&gt
<input type="submit" value="ślij"&gt
</form&gt

Dane zostają wysłane postem lub gethem, w zależności od method. Nazwa zmiennej = nazwa inputa:

$zmienna = $_POST["zmienna"]
--Vogel [Delphi 6 PE]

Life is just a dream, you know...
[Cowboy Bebop]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1