Wątek przeniesiony 2017-05-11 21:26 z Bazy danych przez somekind.

Uruchomienie Apache

0

Mam problem z uruchomieniem Apache.
Gdy wlącze ApacheMonitor.exe, nie pokazuje mi się żadna łączność przez co nie moge sie z niczym połączyć, po prostu nic nie wykrywa.
W "service" nie mam w ogóle zadania o nazwie "apache".
Mam zainstalowane php7, wszystko w conf/httpd mam uzupełniona oraz w php.init. Robiłem to z poradnika z youtube.


(dokładnie nie mam tego co w 7:18, po prostu pokazuje No services installed)

W czym może być problem? PHP oraz Apache mam w wersji 32 bitowej
System 64 bitowy, windows 10.

0

Być może coś Ci zajmuje już port 80 (np. Skype).

0

Jak to sprawdzic? Szczerze mówiąc jestem zielony w tym, chce po prostu sprawdzić działanie jednego skryptu do wysylania emaila.

Tutaj kod z hhtpd

AddHandler application/x-httpd-php .php
AddType application/x-httpd-php .html .htm
LoadModule php7_module "C:/PHP/php7apache2_4.dll"
PHPIniDir "C:/PHP"

DocumentRoot "c:/localhost"
<Directory "c:/localhost">

1

windows xyz check ports

0
 Proto  Local Address          Foreign Address        State
  TCP    127.0.0.1:1688         DESKTOP-5JKPSA0:50304  ESTABLISHED
  TCP    127.0.0.1:50304        DESKTOP-5JKPSA0:1688   ESTABLISHED
  TCP    192.168.1.103:49672    db5sch101110403:https  ESTABLISHED
  TCP    192.168.1.103:49676    db5sch101110533:https  ESTABLISHED
  TCP    192.168.1.103:49783    lo-in-f188:5228        ESTABLISHED
  TCP    192.168.1.103:50277    104.28.5.111:https     ESTABLISHED
  TCP    192.168.1.103:50291    226:http               TIME_WAIT
  TCP    192.168.1.103:50295    151.101.65.69:http     TIME_WAIT
  TCP    192.168.1.103:50302    104.28.5.111:https     TIME_WAIT
  TCP    192.168.1.103:50303    40.77.226.250:https    TIME_WAIT
  TCP    192.168.1.103:50307    219:http               ESTABLISHED
  TCP    192.168.1.103:50308    waw02s05-in-f4:https   TIME_WAIT
  TCP    192.168.1.103:50311    waw02s07-in-f170:https  TIME_WAIT
  TCP    192.168.1.103:50313    93.184.220.66:https    TIME_WAIT
  TCP    192.168.1.103:50318    cache:https            TIME_WAIT
  TCP    192.168.1.103:50319    server-52-84-194-65:https  TIME_WAIT
  TCP    192.168.1.103:50324    server-54-239-192-66:https  TIME_WAIT
  TCP    192.168.1.103:50325    server-54-239-192-66:https  TIME_WAIT
  TCP    192.168.1.103:50326    server-54-239-192-66:https  TIME_WAIT
  TCP    192.168.1.103:50327    156:https              TIME_WAIT
  TCP    192.168.1.103:50328    cache:https            TIME_WAIT
  TCP    192.168.1.103:50329    68.232.35.172:https    TIME_WAIT
  TCP    192.168.1.103:50333    93.184.220.66:https    TIME_WAIT
  TCP    192.168.1.103:50339    104.244.46.7:https     ESTABLISHED
0

Chcąc zainstalować dostaje błąd o uprawnieniach. Dodam tylko, że jestem na swoim głównym koncie.

C:\Apache24\bin>httpd -k install
Installing the 'Apache2.4' service
(OS 5)Access is denied. : AH00369: Failed to open the Windows service manager, perhaps you forgot to log in as Adminstrator?

//Edit dobra ustawilem uprawnienia :D Hula dzięki!

0

Pojawia się kolejny problem, przy testowaniu pliku php pokazującego info o versji itd. (z konca filmiku).
Gdy wchodze w adres

file:///C:/Apache24/htdocs/index.html

Wszystko jest okej, dostaje napisz "It works".
Leczy gdy zmieniam koncowke adresu na info.php (plik z kodem wywolujacym funkcje) juz tak nie jest. Po prostu pokazuje mi zawartość pliku. Jeśli chodzi o rozszerzenie to jest zmienione na php a nie txt tego skryptu.

1

ło matko jak tak jest w tym filmiku file:///C:/Apache24/htdocs/index.html to go czym prędzej wywal i weź jakiś normalny kurs. Pliki (czy to html czy php czy jeszcze inne) powinny być w katalogu DocumentRoot Apache. Wtedy w przeglądarce wpisujesz http://localhost/plik.php

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1