Przekierowanie po przycisku Sumbit

Odpowiedz Nowy wątek
2017-04-12 17:37
crazyass
0

Siema, mam problem. po kliknieciu w Login chciałbym aby przenosiło na nową stronę. Natomiast nie działa mi ten skrypt ,proszę o pomoc.

<form action="" method="POST">

<br><strong>Account</strong></br>

<input type="text" name="login">
<p>
<br><strong>Password</strong></br>
<input type="password" name="haslo">
<br>
<input class="med-button-green" value="Login" type="submit">

</form>

<?

<?php

if($_GET['action'] == "przenies"){

header ('strona.html')

}

?>
edytowany 1x, ostatnio: Patryk27, 2017-04-12 17:49
Wrzucaj kod w odpowiednie znaczniki kolorujące składnię. - Patryk27 2017-04-12 17:49

Pozostało 580 znaków

2017-04-12 17:49
0

Co to znaczy nie działa?


Pozostało 580 znaków

2017-04-12 18:36
crazyass
0

To znaczy : Ze strony na której jest logowanie robi się blank Page (strona jest cała biała).

Pozostało 580 znaków

2017-04-12 18:38
0

Coś w logach, jakieś błędy PHP?


Pozostało 580 znaków

2017-04-12 18:54
crazyass
0

Jeśli mógłbyś mi powiedzieć w jaki sposób mogę to sprawdzić byłym wdzięczny.

Pozostało 580 znaków

2017-04-12 18:55
0

Jaki masz serwer (Apache/nginx) oraz jakie środowisko (Windows/Linux)?


Pozostało 580 znaków

2017-04-12 18:56
crazyass
0

A w form nie muszę nic wpisać? Bo tak to wygląda jakby te "przenies" nie wiadomo skąd było w skrypcie.

Pozostało 580 znaków

2017-04-12 18:58
0

Do tego przenies się nawet nie odnoszę - nigdzie go przecież w skrypcie nie wywołujesz, zatem zrozumiałem to tak, jak gdybyś po prostu wkleił za duży fragment kodu.


edytowany 1x, ostatnio: Patryk27, 2017-04-12 18:58

Pozostało 580 znaków

2017-04-12 19:02
crazyass
0

No właśnie z jednej strony zapomniałem wkleić , ale z drugiej strony to co był wkleił jest bez sensu. Pierwszy raz kombinuję z przeniesieniem na następną stronę po zalogowaniu, oglądałem filmiki ale nie wiem jak to ma wyglądać jeśli chodzi o mój kod. Mógłbyś napisać mi jak to powinno wyglądać? Rozumiem że w zakresie <form> oraz w skrypcie .php. Ale jak, to nie wiem bo już siedzę nad tym trochę i każdy warunek daje mi białą stronę.

Pozostało 580 znaków

2017-04-12 19:03
0

Powoli - zrób w ogóle formularz logowania, który działa, bez przejmowania się żadnym przekierowaniem.


Pozostało 580 znaków

2017-04-12 19:05
crazyass
0

To zrobiłem. Wygląda tak :

<form action="" method="POST">

<br><strong>Account</strong></br>

<input type="text" name="login">
<p>
<br><strong>Password</strong></br>
<input type="password" name="haslo">
<br>
<input class="med-button-green" value="Login" type="submit">

</form>

Wkleiłem to do mojej strony w .html, a później zapisałem oczywiśćie jako strona.php - i wszystko działa jak powinno.

edytowany 1x, ostatnio: Patryk27, 2017-04-12 19:05

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0