Jak z katalogów zrobić odsyłacze do plików

0

Witam
Jak w PHP zrobić aby w menu ustawić katalogi jako odsyłacze do zawartości w tym katalogu ?

0

Nic z Twojego opisu nie rozumiem, ale być może przyda Ci się funkcja glob.

0

Chcę aby folder był odnośnikiem a zawarte pliki w nim (zdjęcia) wyświetlały się na stronie jeżeli na głównej wejdę za pomocą menu do tego katalogu

0

<?php
$dirs=glob('katalogi', GLOB_ONLYDIR);
foreach($dirs as $dir)
{
$nazwa = explode( 'katalogi', $dir ); //M3J3, M3J2, M3J4 itd
$katalog = $nazwa[1];
echo "<dt class=\"level_one\">".$katalog."</dt><dd>";
}
?>

Mam coś takiego ale to mi wyświetla tylko nazwy katalogów jakie są w Katalogu a ja chcę zrobić aby nie wyświetlało nazw tylko odnośniki

0
xjafajx napisał(a):

Chcę aby folder był odnośnikiem a zawarte pliki w nim (zdjęcia) wyświetlały się na stronie jeżeli na głównej wejdę za pomocą menu do tego katalogu

Nooo przeglądarka działa trochę inaczej, w ten sposób to możesz mieć najwyżej widoku ala FTP (chyba, że napiszesz jakiś skrypt listujący wszystkie obrazki i umieszczający je w wielmożnie panującym języku znaczników - a podobny masz już wyżej)

jak masz nazwę katalogu to PRAAWIE masz odnośnik - pomyśl

0

Zrób po prostu nazwę katalogu jako odnośnik i po kliknięciu w ten link, wyświetlaj pliki, które się w nim znajdują - jeśli dobrze zrozumiałem kontekst.

0

Próbowałem za każdym razem błąd mi wyskoczył

0

Pokaż jak próbowałeś.

0
<?php
            $dirs=glob('katalogi/*', GLOB_ONLYDIR);
            foreach($dirs as $dir)
            {
                $nazwa = explode( 'katalogi', $dir );  //M3J3, M3J2, M3J4 itd
                $katalog =  $nazwa[1];
                echo "<dt class=\"level_one\">".$katalog."</dt><dd>";
                echo"<li><a href=$katalog>$nazwa<a></li>";
            }
?>
0

Taki błąd

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0