Laravel wyświetlanie zdjęcia z folderu

0

Witam, posiadam kod

@foreach($items as $item)
	{{$promo = $item ->cena - ($item -> cena * $item -> procent_promocji) / 100}}
	<div class="col-md-3 item-grid simpleCart_shelfItem">
	<div id="content2">
	<td><a href="show_one_product.php?id={{$item->id}}"></td>
	<span>
		{{$zdjecie=$item -> id}}
						{{$katalog = 'views/zdjecia/$zdjecie/'}}
						{{$galeria = opendir( $katalog )}}
						@while ( $zdjecie = readdir( $galeria ) )
						
							{{$odczyt = pathinfo( $katalog.'/'.$zdjecie )}}
							@if ( $odczyt['extension']  == 'jpg' )
							
								<img  height="250px" width="100%" src="{{$katalog}}/{{$zdjecie}}"/>
							
							@endif
						@endwhile  
					{{closedir($galeria)}}
	@endforeach 

Nie wiem czy jest dobrze napisany, zaczynam przygodę z laravelem, problem z tym że nie widzi zapisywania do zmiennej $zdjecie.

1

Może zacznij od początku, czyli od nauki HTML -> CSS -> PHP -> może JS -> OOP PHP -> Jakiś system szablonów smarty lub Twig -> MVC -> Laravel.
Co z tego jak używasz Laravela i systemu Blade jak nie wiesz co to jest MVC, czy nawet po tym kawałku widać, że wcześniej nie miałeś styczności z OOP PHP czy żadnym systemem szablonów.

1

Nie rozumiem czemu społeczność tego forum lubi tak dołować i zniechęcać do pracy...
Mylisz się, wcześniej napisałem kilka sklepów w oop php, może bez żadnego znanego wzorca projektowego, ale solidne podstawy znam...

0
Biały Samiec napisał(a):

Nie rozumiem czemu społeczność tego forum lubi tak dołować i zniechęcać do pracy...
Mylisz się, wcześniej napisałem kilka sklepów w oop php, może bez żadnego znanego wzorca projektowego, ale solidne podstawy znam...

Sorki ale po tym kodzie tego nie widać.

0
@foreach($items as $item)
    {{$promo = $item ->cena - ($item -> cena * $item -> procent_promocji) / 100}}
    <div class="col-md-3 item-grid simpleCart_shelfItem">
    <div id="content2">
    <td><a href="show_one_product.php?id={{$item->id}}"></td>
    <span>
        {{$zdjecie=$item -> id}} 

Może zamian linijkę {{$zdjecie=$item -> id}} na

<?php 
$zdjecie=$item -> id;
?>
1
Biały Samiec napisał(a):

Nie rozumiem czemu społeczność tego forum lubi tak dołować i zniechęcać do pracy...
Mylisz się, wcześniej napisałem kilka sklepów w oop php, może bez żadnego znanego wzorca projektowego, ale solidne podstawy znam...

Na każdym forum jest masa ludzi, którzy piszą tylko po to, by podnieść poziom swojego ego poprzez podkreślenie niższości innych.

Co do meritum: do składowania zdjęć w Laravelu służy folder /storage. Spróbuj tam przenieść zdjęcia i następnie zrobić dowiązanie symboliczne 'katalog_ze_zdjeciami' w katalogu /public. W widoku odwołaj się do ścieżki bezwzględnej /katalog_ze_zdjeciami/zdjecie.jpg.

0

Cały kod masz do przepisania... zajrzyj chociaż na chwilkę w dokumentację jak to powinno się robić.

Dlaczego społeczność tego forum zniechęca? Bo to nie świadczy za dobrze o kimś, kiedy ktoś patrząc po kodzie nie stara się nawet jakiś podstaw poznać samodzielnie tego co robi i od razu biegnie na forum z krzykiem po pomoc. Patrząc na kod autor wątku chyba, nawet nie zajrzał w dokumentację. Myślę, że nawet nie odwiedził YT po jakiś poradnik dla leniwych i stąd równie rzetelne i adekwatne podejście do tematu od pozostałych forumowiczów.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1