Kopiowanie rekordów tabel między bazami danych Mysql

0

Cześć,
Potrzebuję skopiować zawartość tabeli z jednej bazy danych do drugiej za pomocą PHP. Obie bazy są na różnych serwerach.
Z MySql'em łączę się za pomocą PDO, ale jak to wykonać nie mam pojęcia, czy mógłbym prosić Was o prosty przykład?
Baza danych 1: Tabela: tabela1 oraz kolumna a
Baza danych 2: Tabela: tabelax oraz kolumna b

Gdyby bazy były na jednym serwerze to nie ma problemu, bo zapytania w MySQL potrafię wykonać, ale moja wiedza z php jest chyba jeszcze zbyt mała.

0

Czy masz dostęp do obydwu serwerów? Jeżeli tak nie nawet php Ci nie potrzebne. Zrób zrzut danych tej kolumny, którą chcesz przenieść, przekopiuj ten zrzut na drugi serwer i voila. http://stackoverflow.com/questions/16017660/copy-column-value-from-one-database-table-to-another-database-table

0

Posiadam dostęp, ale tutaj właśnie nie chodzi o taką formę bo wykonałbym już dawno, a o cykliczne kopiowanie.

0
Desu napisał(a):

Czy masz dostęp do obydwu serwerów? Jeżeli tak nie nawet php Ci nie potrzebne. Zrób zrzut danych tej kolumny, którą chcesz przenieść, przekopiuj ten zrzut na drugi serwer i voila. http://stackoverflow.com/questions/16017660/copy-column-value-from-one-database-table-to-another-database-table

No chyba, że zrobić za pomocą PHP dump tabeli, wgrać na drugi serwer, wykonać operacje, usunąć niepotrzebne tabele.

0

Rozwiązań jest od czapy. Pierwsze z brzegu.

  1. Dodajesz na serwerze A skrypt php, który zwraca Ci dane (w formacie JSON), które chcesz przenieść. Oczywiście powinieneś kontrolować dostęp jakimś kluczem API.
  2. Na serwerze B dodajesz skrypt php, który pobiera dane z serwera A, dekoduje je do tablicy i wrzuca jest do swojej bazy. Skrypt dodajesz do crontaba, żeby cron go odpalał co jakiś tam czas i po sprawie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1