PHP z Css nadawanie stylu

0

Witam wszystkich!

Mam taki kodzik

<?php

$sql = mysql_query('SELECT kolumna FROM tabela');
echo '<select>';
while($row = mysql_fetch_row($sql))
  echo '<option>' . $row['kolumna'] . '</option>';
echo '</select>';
?> 

i chciał bym nadać styl temu listbox'owi. Jakieś pomysły ?

0

Ale komu konkretnie? Temu pehapu czy eskuelu?

1

Ehh zamknijmy temat zanim zacznie lecieć gruz.

W kodzie napisałeś:

echo'<link rel="Stylesheet" type="text/css" href="styl.css" />';

co oznacza, że za style będzie odpowiadać plik styl.css.
Otwierasz(tworzysz) go i wklepujesz swoje style dla selecta...
np. http://stackoverflow.com/questions/1895476/how-to-style-a-select-dropdown-with-css-only-without-javascript

0
ruf3k napisał(a):

Ehh zamknijmy temat zanim zacznie lecieć gruz.

W kodzie napisałeś:

echo'<link rel="Stylesheet" type="text/css" href="styl.css" />';

co oznacza, że za style będzie odpowiadać plik styl.css.
Otwierasz(tworzysz) go i wklepujesz swoje style dla selecta...
np. http://stackoverflow.com/questions/1895476/how-to-style-a-select-dropdown-with-css-only-without-javascript
Zwykła pomyłka sorki w <head> powinno być

No spk. Wiem co to są style i jak się ich używa. Chcę zrobić rozwijaną listę która by zaciągała dane z mysql i pasowała stylem do innych pól na stronce. Wiem też że można to zrobić za pomocą JS ale ona już powoli odchodzi do lamusa jak Flash. Stąd moje pytanie. Próbowałem już deklarować styl selecta ale nie pykło ... może masz jakiś inny pomysł jak zrobić taką listę ze stylami jak inne elementy na stronce

1

JS odchodzi do lamusa? Skąd masz takie info Nostradamusie?

0
docxxx napisał(a):

Ale komu konkretnie? Temu pehapu czy eskuelu?

No to jest kod listy rozwijanej i teraz chce ją dopasować stylami do innego pola. Czyli styl do listbox'a. Teraz lepiej ???

1

JS do lamusa? W jakim ty świecie żyjesz :D

Skoro wiesz czym są style to w linku, który podałem masz wszystko bardzo dobrze wyjaśnione, wystarczy poświęcić chwilę i się zapoznać z całym wątkiem.

0
Biały Młot napisał(a):

JS odchodzi do lamusa? Skąd masz takie info Nostradamusie?
Z Google.

0

Zrobione! Dzięki wszystkim pomocnym ludziom! F.U.C.K Hejters i innym wyśmiewcą!

Kodzik dla potomnych.

.css

 	
select{
		    width: 313px; 
		    color: black; 
		    background-color: #ffffff;
		    border: 2px ridge black;
		    font-family: Aral;
		    font-size: 1em;
		    font-style: bolder;
		    padding: 4px;
		    text-align: left;
		    box-shadow:0 6px 6px -6px #666;
			}

.php

<?php

$sql = mysql_query('SELECT kolumna FROM tabela');
echo '<select>';
while($row = mysql_fetch_row($sql))
  echo '<option>' . $row['kolumna'] . '</option>';
echo '</select>';
?>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1