Konfiguracja nagłówka przy pobieraniu z https

0

Mam zaimplementowane pobieranie załączników. Na localhoście po http działa bez problemu natomiast przy https ssl po kliknięciu załącznika strona sie przeładowuje. Zakładam że jest to wina złej konfiguracji nagłówka. Proszę o rady, poniżej kod:

if ($byte_array_attachment != null) {

                    $random_string = 'upload/proj_temp'.substr("abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ", mt_rand(0, 50), 1).substr(md5(time()), 1);

                    file_put_contents($random_string, $byte_array_attachment);

                    if (file_exists($random_string)) {
                        header('Content-Description: File Transfer');
                        header('Content-Type: application/octet-stream');
                        header('Content-Disposition: attachment; filename='.$fileName);
                        header('Expires: 0');
                        header('Cache-Control: must-revalidate');
                        header('Pragma: public');
                        header('Content-Length: '.filesize($random_string));
                        readfile($random_string);
                        unlink($random_string);
                        exit;
                    } else {
                        header("Location: ?section=projects");
                    }
                } else {
                    header("Location: ?section=projects");
                }
0

Dokąd się przeładowuje?
Na pewno plik się tworzy?

0

Po prostu obecna strona sie odswieza i tyle tak jakby jakies uprawnienia nie pozwalaly zeby ten plik przeszedl. Bez ssla pobiera sie poprawnie

0

Coś w nagłówkach jest?
Może otrzymujesz jakieś 500 internal server error?

0
Patryk27 napisał(a):

Może otrzymujesz jakieś 500 internal server error?

Najlepsze jest właśnie to że nie wysypuje żadnych błędów. Zamiast pobierać strona po prostu automatycznie sie odświeża w momencie kliknięcia na odnośnik .pdf-a. Jak odpinam ssla to wszystko działa.

@Patryk27 file_put_contents zwraca false przy ssl

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1