Edycja zapytania do bazy danych WinCC

0

Witam. Importuję dane z bazy ale są one przesunięte o 2h. To co mam w Bazie WinCC o 00:00 w pliku strony pokazuje mi się o 2:00.
Myśle, że należy zedytować zapytanie do bazy WinCC (zmieni się zarówno dzień jak i godzina – czas cofnięty o 1 lub 2 godziny zależne od zmiany czasowej):
Tylko nie wiem jak to zrobić. Nie znam za bardzo środowiska.
Może zamiast tego 0000.001 i 2359.001 można wstawić jakąś zmienną zależną od czasu lokalnego?

Fragment kodu w PHP:

$tn[0]="TAG:R,'Agregat_MOC\MOC','".$data_P." 00:00:00.001','".$data_K." 23:59:59.001'.',TIMESTEP=86400,261'";//srednia z dnia OK 

Zapytanie na przykładzie miesiąca sierpień wygląda więc następująco:

 $tn[0]="TAG:R,'Agregat_MOC\MOC','2015-08-01 00:00:00.001','2015-08-31 23:59:59.001'.',TIMESTEP=86400,261'";//srednia z dnia OK

Po zmianach na czas lokalny powinno być:

$tn[0]="TAG:R,'Agregat_MOC\MOC','2015-07-31 22:00:00.001','2015-08-31 21:59:59.001'.',TIMESTEP=86400,261'";//srednia z dnia OK
0

W jakim polu przechowujesz datę ?

0

To znaczy? W data_p
Wcześniejsza część kodu:

 $rok = $_POST['rok'];
echo $rok;
$miesiac = $_POST['miesiac'];
echo $miesiac;
$_SESSION['rok'] = $rok;
$_SESSION['miesiac'] = $miesiac;

$data = new datetime($rok.'-'.$miesiac.'-01');
$data_P = $data->format('Y-m-d');
$_SESSION['dzien_p'] = $data_P;
$interwal_m = new dateinterval('P1M');
$interwal_d = new dateinterval('P1D');
$data->add($interwal_m);
$data_K = $data->format('Y-m-d');
$data->sub($interwal_d);
$data_K = $data->format('Y-m-d');
$_SESSION['data_k'] = $data_K;
$d_ost = $data->format('d');
$_SESSION['dzien_ost'] = $d_ost;

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1