Symfony2/Apache/PHP tablice $_POST, $_GET itd.

0

Witam was wszystkich w pracy napisałem projekt w Symfony 2.7. Mamy następujacy problem na serwerze produkcyjnym:
Renderuje się pierwszy widok, ale np przy przesłaniu formularza tablice $_POST, $_GET itd. są puste. nie przechodzą wartości z formularza (dodam, że inputy mają nadane atrybuty "name"). Co może być przyczyną takiego zachowania? Dodam, że na localhost i serwerze developerskim wszystko działa jak należy. Proszę was o pomoc.

0

Może być kilka przyczyn tego problemu:

  • konfiguracja serwera: sprawdź czy zmienna post_max_size jest > 0 oraz czy zmienna variables_order zdefiniowana jest jako 'EGPCS'. Przy post_max_size pamiętaj, że jednostkę MB oznacza się jako M np. "128M"
  • nie masz określonego typu dokumentu (content type). Spróbuj na początku skryptu PHP umieścić kod:
if(!$_SERVER['CONTENT_TYPE'])
 $_SERVER['CONTENT_TYPE'] = 'application/x-www-form-urlencoded';

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1