Wysłanie maila w odpowiednim czasie

Odpowiedz Nowy wątek
2015-02-25 00:32
0

Cześć,

Chciałbym napisać app na serwerze PHP, które co np 12 h wysyła maila. Niestety nie natknąłem się na żadne istotne wiadomości, które pomogą mi w opóźnieniu wysłania emalia o 43200 sekund ( 12h ). Musi być to z automatu, a nie gdy admin wchodzi na stronę to mija się z celem.

Mam ograniczony dostęp do zaplecza strony, mogę jedynie posługiwać się FTP.

Czy może ktoś naprowadzić mnie na tor w jaki sposób to osiągnąć?
Czy da się to wykonać przy takim ograniczeniu?

Nie mam żadnego kodu, prócz

mail('email','tytul','tresc');

Pozostało 580 znaków

2015-02-25 00:41
2015-02-25 12:29
0

Próbowałem tego, niestety działa tylko w momencie gdy strona jest otwarta... Nie o to chodzi(set_timout)
Bo gdy wpiszesz mail i poprzedzisz go set_timeout(sek) to wywoła się z opóźnieniem, ale gdy jest wyłączona strona to nie dziala( po stronie klienta) a tu chodzi o server.

Pozostało 580 znaków

2015-02-25 13:03
misiakufal_not_logge
0

Ale php dziala tylko wtedy jak jest wywolany z przegladarki. Sam sie nie odpali o 21:53 magicznie, zeby maila wyslac. Poczytaj o cron/harmonogram zadan.

Pozostało 580 znaków

2015-02-25 13:16
sgddg

trzymanie skryptu w stanie uśpionym przez 12h to głupota
do tego służy cron
jeżeli nie masz dostępu do crona na serwerze to może wykorzystać crona z zewnętrznego źródła

https://www.setcronjob.com/
https://www.easycron.com/
http://www.mywebcron.com/
https://cron-job.org/en/

a nawet możesz w aplikacjach google napisać skrypt który będzie co 12h wysyłał request do Twojego serwera - możesz nawet napisać tam skrypt który automatycznie wyśle maila na podstawie zebranych ze strony danych bez udziału php

Pozostało 580 znaków

2015-02-25 22:20
0

Dziękuję za tak szybkie odpowiedzi. Z CRON nie miałem odczynienia do tej pory, dlatego nie znałem tej możliwości.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0