Zabezpieczać przed DoS na poziomie PHP?

Odpowiedz Nowy wątek
2015-01-08 15:53
Krwawy Terrorysta
0

Czy istnieją skuteczne zabezpieczenia przed DoS na poziomie PHP (które choćby ograniczają szkody)? A może to już robota administratora serwera, a nie programisty?

Pozostało 580 znaków

2015-01-08 16:30
0

PHP nie ma tutaj nic do rzeczy, bo niby co chciałbyś z jego poziomu robić?
Konfiguracja serwera/CDN.


Pozostało 580 znaków

2015-01-08 16:39
Krwawy Terrorysta
0

Chciałem się tylko upewnić ;). Dzięki za info ;).

Pozostało 580 znaków

2015-01-08 20:05
0

Jak masz skrypt, który się wykonuje np. 10 czy 30 sekund to i tu można zabezpieczyć się przed DoS - po prostu odrzucając requesty, jeżeli zbyt dużo się dzieje. Ba, w tym przypadku konfiguracja samego serwera niewiele nawet pomoże, bo to nie jest DoS spowodowany nadmierną liczbą requestów, a wolnym działaniem skryptu.


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0