Jak pobrać nazwę użytkownika z domeny Windows

Odpowiedz Nowy wątek
2014-12-15 13:20
0

Witam,

Czy jest możliwe pobranie loginu zalogowanego użytkownika do domeny Windows?
W tym momencie jedynie co moge pobrać do identyfikacji to adres IP: $_SERVER["REMOTE_ADDR"];

Zmień temat wątku na sensowny, inaczej kosz: Jak tytułować wątki na forum - dzek69 2014-12-15 14:29
Dziękuję - dzek69 2014-12-15 14:58

Pozostało 580 znaków

2014-12-15 13:37
0

Tak, o ile spełnisz kilka specyficznych wymagań: http://stackoverflow.com/a/168626

Pozostało 580 znaków

2014-12-15 14:19
0

Niestety AUTH_USER (oraz PHP_AUTH_USER) nie wyświetla nic.
Server lamp postawiłem na Ubuntu 14.04, PHP w wersji 5.5.19. Z Ubuntu loguje się do domeny windows.

Pozostało 580 znaków

2014-12-15 19:45
0

To nie zadziała. Serwerem musi być IIS, musi być włączone uwierzytelnianie Windows lub Basic na serwerze, a klientem musi być Windows i Internet Explorer. AFAIK żadna inna przeglądarka nie próbuje uwierzytelniać się danymi z AD.

Pozostało 580 znaków

2014-12-15 21:37
0

Szkoda że php jest ograniczone jeżeli chodzi o tą funkcję.
A może w js jest taka możliwość?

W java jest taka prosta komenda, którą używam:
System.getProperty("user.name");
i wszystko mam podane na talerzu.

Jak nie będę miał wyjścia to wszystkie pobrane IP adresy poprzez php będę musiał przerabiać na usersów poprzez aplikację java :)

nie, w js na pewno nie ma takiej możliwości - dzek69 2014-12-15 22:53

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0