Skrypt ściągający plik z ftp na komputer

0

Witam,

Sprawiłem sobie router z serwerm FTP, ale niestety jak większość routerów, nie oferuje on dostępu do plików przez www bez logowania na ftp.

Chciałbym stworzyć skrypt php, który sam będzie miał wpisane hasło, zaloguje się na ftp i pobierze plik wpisany w zmiennej (sciagnij.php?plik.zip).
Główny problem jest w tym, że plik nie ma być pobierany na serwer pośredniczący na którym jest skrypt (to jest proste), tylko prosto na komputer bez pośrednictwa serwera. Da sie cos takiego wykonać?

Pozdrawiam

0

Piszesz skrypt, ale tak naprawdę go nie chcesz, wtf?

Chcesz to udostępniać tylko w sieci lokalnej? To może masz tam możliwość tworzenia udziałów Samba, kompatybilnych z Windowsowym udostępnianiem plików? Bo plików php na serwerze raczej nie odpalisz (ale jakiś serwer http na pewno tam jest i coś można by było kombinować).

Co to za router? Jakie ma oprogramowanie (oryginalne/inne? + wersja)?

0

To może napisz program na desktop? Wybór języka masz duży. Praktycznie wszystko oprócz PHP :P

0

Ale wymyślacie,

Router TP-Link Arched D7 oprogramowanie oryginalne.

Chce tylko, żeby była możliwość ściągnięcia pliku przez WAN wpisując adres pliku w przeglądarce www bez podawania loginu i hasła do ftp.

Ja wgrywam plik przez siec na pendrive podpięty do routera a ktoś sobie ten plik ściąga z poziomu www.
no chyba że jest jakaś inna opcja konfiguracji urządzenia zeby pliki były dostępne z WWW a nie tylko przez FTP

0

Póki co Ty wymyślasz :p Nie da się ftp bez hasła? Bo na FTP można wbić przez przeglądarkę i ściągać pliki tak samo jak z dirlistingu apache

http://i.imgur.com/iECfWhz.png

0

U mnie nie ma możliwości dostępu do ftp bez hasła, nawet nie da sie założyć konta bez hasła. Co najwyżej konto readonly.

Nie chce dawać ludziom możliwości listowania zawartości serwera tylko dawać sam link do ściągniecia konkretnego pliku i żeby w tym linku nie było hasła.

0

Zahardkoduj hasło.

1
ZiomPaul napisał(a):

Nie chce dawać ludziom możliwości listowania zawartości serwera tylko dawać sam link do ściągniecia konkretnego pliku i żeby w tym linku nie było hasła.

podawaj link w postaci

ftp://użytkownik:hasło@twojeip/folder/nazwapliku.zip

co jest złego w koncie readonly? Chyba właśnie o to chodzi żeby można było go ściągać bez możliwości usunięcia?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1