[php] cooooki

0

Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at E:\XITAMI\webpages\forum\jep\login.php:2) in E:\XITAMI\webpages\forum\jep\login.php on line 19

Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at E:\XITAMI\webpages\forum\jep\login.php:2) in E:\XITAMI\webpages\forum\jep\login.php on line 20
zalogowany

o, akie cos mi wyskakuje:))
w tych liniach mam SetCookie().

Co jest? za pierwszym razem zadzalalo, za drugim (gdy cookie juz istnialo nie)
Moze trzeba wykopac najpierw tamte ciacha? (a jak tak, to jak)

POMOCY!!!--Vroc
&ltDelphi Knight&gt

0

2 linia pliku login.php wysyla jakies dane do uzytkownika, a setcookie oraz header musza byc wyslane jako pierwsze. Jesli wyslesz komus strone [lub jej kawalek] a potem zechcesz wyslac cookie to takie cos sie wlasnie bedzie dzialo.--W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.

0

Vroc napisał:
Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at E:\XITAMI\webpages\forum\jep\login.php:2) in E:\XITAMI\webpages\forum\jep\login.php on line 19
&gt
&gtWarning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at E:\XITAMI\webpages\forum\jep\login.php:2) in E:\XITAMI\webpages\forum\jep\login.php on line 20
&gtzalogowany
&gt
&gt
cookie powinienes ustawic przed rozpoczęciem dokumentu czyli przed &ltHTML&gt--[ Delphi... i wszystko jasne ]

0

no sproboje...--Vroc
&ltDelphi Knight&gt

0

TheChoseN napisał:
&gtcookie powinienes ustawic przed rozpoczęciem dokumentu czyli przed &ltHTML&gt

nie tylko przed &lthtml&gt, ale takze przed byle jakim echo, print etc. - przeciez one tez wysylaja naglowki, jesli takowych nie wyslales wczesniej.--- - -
Roszi

0

Roszi napisał:
TheChoseN napisał:
&gt&gtcookie powinienes ustawic przed rozpoczęciem dokumentu czyli przed &ltHTML&gt
&gt
&gtnie tylko przed &lthtml&gt, ale takze przed byle jakim echo, print etc. - przeciez one tez wysylaja naglowki, jesli takowych nie wyslales wczesniej.
&gt
&gt--
&gt- - -
&gtRoszi
Jeszcze możesz użyć o ob_start(); i ob_end_flush(); więcej poczytaj w manualu :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1