usuwanie katalogów z poziomu serwera na home.pl

Odpowiedz Nowy wątek
Nizio
2014-06-14 20:46
Nizio
0

mam problem z usuwaniem plików ze wskazanego katalogu na serwerze home.pl
programowe usuwanie to wysyłanie DELE dla każdego pliku
co dla powiedzmy tysiąca plików
trwa dość długo a mnie się spieszy... potrzebuję szybko usuwać cały jakiś katalog-folder
z całą jego zawartością np. tysiąca plików txt...

poniżej znajduje się opis usługi na serwerze
która rzeczywiście jest bardzo użyteczna - skraca czas transferu dużej liczby plików

home.pl oferuje za pomocą skryptu ? polecenia ( nie wiem jak to nazwać )

<html>

<HTML>
<HEAD>

</HEAD>
<body>
<?php 
system("zip -r archiwum.zip /baba-1");
?>
</BODY>
</HTML>

a poniżej opis z pomoc/home.pl :

Pytanie: Jak rozpakować spakowane pliki na serwerze w home.pl?

Pakowanie oraz rozpakowywanie danych bezpośrednio na serwerze FTP pozwoli na zaoszczędzenie sporej ilości czasu. Wysyłka dużej ilości plików/katalogów za pośrednictwem protokołu FTP trwa o wiele dłużej, niż wysyłka jednego skompresowanego archiwum.

Możesz spakować dowolną ilość plików i katalogów do jednego archiwum ("tar.gz" lub ".zip") i następnie opublikować go na serwerze FTP.

Kliknij tutaj, aby sprawdzić jak rozpakować spakowane pliki z poziomu serwera w home.pl.

dzięki za podpowiedź jak sobie z tym poradzić czy jest w home.pl lub w ogóle jakieś tego rodzaju polecenie
do umieszczenia w pliku php co by szybko usuwało wskazany katalog-folder z poziomu serwera home.pl

Nizio

edytowany 1x, ostatnio: dzek69, 2016-12-13 18:26

Pozostało 580 znaków

2014-06-14 21:15
Moderator

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 5 dni temu

Lokalizacja: Rzeszów

0

a oni nie mają tam w panelu jakiegoś graficznego menedżera plików, który potrafi takie rzeczy robić?


Pozostało 580 znaków

Nizio
2014-06-14 21:20
Nizio
0

na serwerze aby jakaś komenda polecenie zrobiło to szybciej niż mój program C#

poniżej metoda usuwająca wskazany plik na serwerze
trzeba podawać kolejno po jednej nazwie pliku
i dla tysiąca plików trwa to jakiś czas - program wysyłając komendy DELE

może jest jakiś skrypt polecenie które by to zlecało serwerowi...
nawet nie mam pojęcia jak zadać poprawnie pytanie

poniżej moja metoda w programie usuwajaca po jednym wskazanym z nazwy pliku na serwerze:

    public void DeleteFTP(string fileName)
    {
        try
        {
            string uri = "ftp://" + ftpServerIP + "/" + fileName;
            FtpWebRequest reqFTP;
            reqFTP = (FtpWebRequest)FtpWebRequest.Create(new Uri("ftp://" + ftpServerIP + "/" + fileName));
            //
            reqFTP.Credentials = new NetworkCredential(ftpUserID, ftpPassword);
            reqFTP.KeepAlive = false;
            reqFTP.Method = WebRequestMethods.Ftp.DeleteFile;
            //
            string result = String.Empty;
            FtpWebResponse response = (FtpWebResponse)reqFTP.GetResponse();
            long size = response.ContentLength;
            Stream datastream = response.GetResponseStream();
            StreamReader sr = new StreamReader(datastream);
            result = sr.ReadToEnd();
            sr.Close();
            datastream.Close();
            response.Close();
        }
        catch (Exception ex)
        {
            MessageBox.Show(ex.Message, "FTP 2.0 Delete");
        }
    }
    //

Pozostało 580 znaków

2014-06-14 22:35
Moderator

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 5 dni temu

Lokalizacja: Rzeszów

0

ponawiam pytanie, bo nie dostałem odpowiedzi

dzek69 napisał(a):

a oni nie mają tam w panelu jakiegoś graficznego menedżera plików, który potrafi takie rzeczy robić?

jeżeli potrzebujesz to robić więcej niż raz, to zainteresuj się Googlem i hasłami typu "php unzip file" i "php recursively remove folder"


Pozostało 580 znaków

Michu223
2014-07-07 17:43
Michu223
0

mnie interesuje skrypt który wykona robotę na serwerze

ale programowo

czyli wywołanie pliku typu php ze skryptem w przeglądarce

miałoby spowodować wykonanie pracy

oczywiście plik php będzie umieszczony na serwerze z tym skryptem

chodzi tylko o wywołanie -uruchomienie tego skryptu w ten jeden sposób

np. w programie desktopowym C# w kontrolce WebBrowser.Navigate() !

Pozostało 580 znaków

Michu223
2014-07-07 17:48
Michu223
0

Admin podał mi taki oto prosty skrypt

<?php
system('rm -rf nazwa_foldera');
?>

umieszcza się go w pliku php

plik umieszcza się w głównym folderze katalogu serwera www

i wywołuje programowo za pomocą np. WebBrowser.Navigate()

i to jest ok !

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0