pobranie wybranego elementu - curl

0

Witam,
czy ktoś mógłby mi pomóc ułożyć formułkę, aby pobrało mi dane elementy? chodzi mi o sam kod w preg_match_all. przed monitorem same kur** lecą...

user image

<div class="screenshot-container" style="display:none"> <div class="screenshot-align"> <div class="screenshot-align-inner"> <img class="full-screenshot" src="https://lh4.ggpht.com/Kq_jnR-0qw9Pxqa5rEUzZ7S36WIh-Wd8DDTLxBkBDvZ9hZHPi2NCZZ_H6j1c01C3Ci4=h900-rw" alt="AirDroid - Best Device Manager - screenshot" data-expand-target="full-screenshot-0" data-expand-to="full-screenshot-1" data-expand-fit-screen="true" data-expand-scroll="true"> </div> </div> </div><div class="screenshot-container" style="display:none"> <div class="screenshot-align"> <div class="screenshot-align-inner"> <img class="full-screenshot" src="https://lh3.ggpht.com/BRrukW7B8WAR4k_myVqf8ZEL3dfE8JcJzWABxYj9PbEsrtmRnm0MFm9XPA0Xx_4XMuQ=h900-rw" alt="AirDroid - Best Device Manager - screenshot" data-expand-target="full-screenshot-1" data-expand-to="full-screenshot-2" data-expand-fit-screen="true" data-expand-scroll="true"> </div> </div> </div>

adres do strony;
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sand.airdroid&hl=pl

0

Możesz sformułować jakąś zasadę jak określić ten element który potrzebujesz?
i generalnie nie powinno się parsować HTMLA regexpem. Są do tego biblioteki.

0
kao3991 napisał(a):

Możesz sformułować jakąś zasadę jak określić ten element który potrzebujesz?
i generalnie nie powinno się parsować HTMLA regexpem. Są do tego biblioteki.

potrzebuję dwa pierwsze zdjęcia z galerii dowolnej aplikacji.

0
img:nth-child(n+X+1)

To pobierze X pierwszych obrazków z każdego kontenera.

e.g. (dla dwóch elementów):

img:nth-child(n+3)

dowolnej aplikacji - powodzenia w przewidywaniu jak dana aplikacja wyświetla zdjęcia w galerii.

*[background-image]:nth-child(n+X+1)

To pobierze X pierwszych elementów zawierających styl background-image.

e.g. (dla dwóch elementów):

*[background-image]:nth-child(n+3)

Musisz pobrać treść strony curlem, sparsować treść do DOM i pobrać selektorem. Dlaczego? Bo nikt nie będzie dla Ciebie siedział nad wyrażeniem regularnym od tego.

0

no nie przesadzajmy, fakt, że regexp się posypie jak google wprowadzi jakąś zmianę, ale wyrażenie jest proste:

/class="full-screenshot" src="([^"]*)"/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1