Wget dla poleceń CRON

0

Posiadam komendę do CRON:
wget -q -O /dev/null http://adresstrony.pl/folder/cron.php>/dev/null 2>&1
opcja:
-q
oprócz błędów, nie wypisuje danych wyjściowych
-O /dev/null
nie zapisuje plików na dysk

Co daje zapis:
2>&1
oraz dlaczego jest użyty 2 razy:
/dev/null a właściwie:
-O /dev/null
zamiast:
-O http://adresstrony.pl/folder/cron.php>/dev/nullto jest dla mnie bardziej zrozumiałe

0

a jaki jest Twój problem?

0

Od:

Thommen napisał(a):

Co daje zapis:

2

wget -q -O /dev/null http://adresstrony.pl/folder/cron.php>/dev/null 2>&1
-q = tryb cichy, żadnego spamu po prostu ciche pobieranie
-O /dev/null = zapis pobieranego pliku do /dev/null co tak na prawdę równa się z jego unicestwieniem
>/dev/null = przekierowanie ewentualnego outputu aplikacji na /dev/null czyli znów jego unicestwienie
a na sam koniec jakby tego było mało:
2>&1 = przepisanie(przekierowanie) danych ze strumienia błędów(stderr) na standardowy strumień wyjścia(stdout) aby nawet błędy zniszczyć

Podsumowując ta komenda nie robi nic pożytecznego pobiera coś aby to zniszczyć i dokładnie zaciera po sobie ślady(zbrodnia doskonała) :D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1