Wątek zablokowany 2014-10-17 08:54 przez dzek69.

rzutowanie obieków DOM

0

Witam

korzystam z funkcji curl z taką prostą funkcją :

function get_contents($url) {
        $ch = curl_init();
        curl_setopt($ch,CURLOPT_URL,$url);
        curl_setopt($ch,CURLOPT_RETURNTRANSFER,1);
        curl_setopt($ch,CURLOPT_CONNECTTIMEOUT,5);
        $data = curl_exec($ch);
        curl_close($ch);
        return $data;
} 

W skrypcie mam też podpiętą bibliotekę Simple HTML DOM, jednak łącząc jedno z drugim coś nie działa poprawnie. Poniżej wywołanie:

$link = "http://www.jakas_strona??????";

$content = get_contents($link);
$html= str_get_html($content); 

$html->find('table');  // nic

// nic nie zwraca
    echo "<pre>";
        print_r($html);
    echo "</pre>";  

O co chodzi ?

0
kolon89 napisał(a):
$link = "http://www.jakas_strona??????";

$content = get_contents($link);
$html= str_get_html($content); 

$html->find('table');  // nic

// nic nie zwraca
    echo "<pre>";
        print_r($html);
    echo "</pre>";  

O co chodzi ?

A gdzie ty w kodzie odwołujesz się do jakiegoś obiektu bo zapis

$html->find('table'); oznacza, że musisz mieć stworzyny jakiś obiekt, a ty go nie tworzysz.

0

@tomi0001: str_get_html zwraca obiekt.

@kolon89: upewnij się, że zwraca Ci ten curl jakąś treść, upewnij się też, że nie jest to całkiem rozwalony kod, bo być może parser po prostu nie jest sobie w stanie z nim poradzić. Fajnie by było jakbyś podał z jakiej strony to ściągasz, bo tak na ślepo nie postestuję

0

Dzięki dzek - niestety stwierdziłem, że content danej strony jest rozwalony, poprzez co nie radzi sobie z tym...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1