Videoslasher - pobieranie pliku video

Odpowiedz Nowy wątek
2013-08-22 16:53

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 11 miesięcy temu

0

Witam,
jestem w trakcie pisania skryptu do pobierania plików ze strony videoslasher.com.
Natknąłem się na problem podczas pobierania pliku przez skrypt.
Zamiast pliku video strona zwraca 403.
Przykładowy link: http://storage2.videoslasher.[...]yHiduYx5EzBg&e=1377200810
Kod pobierający video:

  $headers[] = 'Host: proxy1.videoslasher.com';
                        $headers[] = 'User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:19.0) Gecko/20100101 Firefox/19.0';
                        $headers[] = 'Accept: text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8';
                        $headers[] = 'Accept-Language: pl,en-us;q=0.7,en;q=0.3';
                        $headers[] = 'Accept-Encoding: gzip, deflate';
                        $headers[] = 'Connection: keep-alive';

                            $ch = curl_init();  
                            curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 1);
                            curl_setopt($ch, CURLOPT_REFERER, 'http://www.videoslasher.com/static/player/flowplayer.commercial-3.2.7.swf');
                            curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url);
                            curl_setopt( $ch, CURLOPT_HTTPHEADER, $headers );
                            curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
                            curl_setopt($ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1);

                            curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEFILE,'cookie.txt');
                            curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, 'cookie.txt');
                            curl_setopt($ch, CURLOPT_BUFFERSIZE, 4096000);
                            echo curl_exec($ch);     
                            curl_close($ch);

Wydaje mi się, że blokują jakoś boty/skrypty.
Czy wie ktoś może jak to obejść ?

Pozostało 580 znaków

2013-08-22 17:03
Moderator

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 11 godzin temu

Lokalizacja: Rzeszów

0

1) Nie chce mi się to zaglądać, zapewne nikomu nie będzie chciało.
2) Jesteś pewien, że referer to swf?
3) Nie wiem czy to takie do końca zgodne z ideą tego forum, by pomagać obchodzić zabezpieczenia przed botami.


Pozostało 580 znaków

2013-08-22 17:43

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 9 godzin temu

0

http://storage2.videoslasher.[...]Jan5RuFSmV8w&e=1377203986
ten sam filmik u mnie ma inny url reszte pozostawiam tobie

Albo sobie odpuść...

Pozostało 580 znaków

2013-08-22 17:52

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 11 miesięcy temu

0
hzmzp napisał(a):

http://storage2.videoslasher.[...]Jan5RuFSmV8w&e=1377203986
ten sam filmik u mnie ma inny url reszte pozostawiam tobie

Albo sobie odpuść...

Dla jasności - url do pliku video pobieram skryptem, nie ręcznie...

edytowany 1x, ostatnio: kiedromatt, 2013-08-22 17:52

Pozostało 580 znaków

2013-08-22 18:14

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 9 godzin temu

0

Może zobacz jakie wysyłasz headery (wszystkie) bo curl może coś dokleić i to jest filtrowane i może nie twórz nowych instancji tylko operuj na tej samej może to zadziała.

Pozostało 580 znaków

2013-08-22 19:03

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 11 miesięcy temu

0
* About to connect() to storage2.videoslasher.com port 80 (#0)
*   Trying 95.211.212.71... * connected
* Connected to storage2.videoslasher.com (95.211.212.71) port 80 (#0)
> GET /free/K/K1/K1Z6TBW88QCM.flv?h=crHskJnIloV4yB1vwhtnAQ&e=1377206622 HTTP/1.1
Referer: http://www.videoslasher.com/static/player/flowplayer.commercial-3.2.7.swf
Cookie: __cfduid=d6293b5f8d7ca8e4se90faf9cabf882771365243518; authsid=s12h0jnifnj1l6c2uobv50d763
Host: storage2.videoslasher.com
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:19.0) Gecko/20100101 Firefox/19.0
Accept: text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
Accept-Language: pl,en-us;q=0.7,en;q=0.3
Accept-Encoding: gzip, deflate
Connection: keep-alive

< HTTP/1.1 403 Forbidden
< Server: nginx
< Date: Thu, 22 Aug 2013 16:29:45 GMT
< Content-Type: text/html
< Content-Length: 162
< Connection: keep-alive
< Keep-Alive: timeout=5

Wszystko wygląda w porządku.

Pozostało 580 znaków

2013-08-22 20:53

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 9 godzin temu

0
Accept  */*
Accept-Encoding gzip, deflate
Accept-Language pl,en-us;q=0.7,en;q=0.3
Content-Length  62
Content-Type    application/x-www-form-urlencoded; charset=UTF-8
Cookie  __cfduid=dd80c37f7d5bf16503d43e14124ea43b91376297850790; __utma=95369115.1041320002.1376297836.1377185833.1377197059.3; __utmz=95369115.1376297836.1.1.utmcsr=playtube.pl|utmccn=(referral)|utmcmd=referral|utmcct=/56995-lamb-2009-lektor-pl.html; authsid=p6kpro8k9bq4g3aad8n6r4q8g3; __utmb=95369115.4.10.1377197059; __utmc=95369115
Host    www.videoslasher.com
Referer http://www.videoslasher.com/video/ICXP2K9TT878
User-Agent  Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:23.0) Gecko/20100101 Firefox/23.0
X-Requested-With    XMLHttpRequest

No nie wiem wysyłam więcej cookiesów, nie wiem jak jest w tym js ale jest tego je&@ne no i jeszcze takie coś

http://www.videoslasher.com/service/player/on-start
wysyła POST'em
user=0&code=ICXP2K9TT878&hash=bc8abcc10ec9b7b151c2c99a14177787

i dostaje zwrotne OK
jeszcze bym popisal co znalazlem ale musze spadac bo sie umuwilem

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0