Przycisku na mojej stronie a akcja na innej

0

Witam
Chciałbym stworzyć link url albo skrypt który będzie przypisany do przycisku na mojej stronie ale po naciśnięciu będzie otwierał zewnętrzną stronę i wciskał na niej przycisk.

Ten przycisk na zewnętrznej stronie nie ma przypisanego linku tylko funkcję i tu jest problem.

Zrobiłem link url który wpisuje na zewnętrznej stronie username.
http://www.weeb.tv/account/login&username=username

Chcę zrobić coś takiego ale zamiast wpisywania chcę wcisnąć przycisk przy pomocy linku url albo skryptu.

To jest przykładowa strona i kod przycisku.
Strona:
http://www.tvmuse.eu/tv-shows/Grimm_27159/season_2/episode_20/
Kod przycisku:
<button class="btn btn_light" id="btn_wlist" onclick="sendAction('6')"> Add TV Show to Watchlist</button>

Czy jest możliwość kliknięcia tego przycisku używając id czy coś.
Słyszałem że można coś takiego zrobic dzięki curl ale niewiem o co wtym chodzi i jak się to tego zabrać.
Prosze o rady i pomoc

0

Nie zasymulujesz ze swojej strony kliknięcia na innej stronie - byłoby to naruszenie bezpieczeństwa (wyobraź sobie, że przeglądając to forum w tle klikasz gdzieś po stronie swojego banku). Na stronie weeb.tv mieli taką intencję, żeby wpisywać w pole parametr z URL, to nie zadziała na każdej stronie.

Ale może bierzesz się do tego od złej strony? Powiedz nam co próbujesz zrobić (cel - słownie, nie kod), coś wymyślimy.

0

Chciałem stworzyć wersję mobilną ale na początek chciałem po prostu zacząć od tego że przeglądasz sobie tą stronę na mojej a u góry wyświetla się panel z różnymi opcjami strony który ułatwia i przyspiesza funkcjonowanie takie jakby skróty to rożnych funkcji strony.
Bez tego przycisku to nic nie zrobię bo większość rzeczy musiałbym zrobić w podobny sposób a skoro tak strona nie zezwala na to to lipa.

Myślałem o pobieraniu kodu tej strony np przez jakiś skrypt php a potem przerobienie kodu czy np mógłbym pobrać jakąś kolumnę albo ten przycisk i wyświetlić na mojej stronie
ale po naciśnięciu żeby łączył się z tamtą stroną.

0

Jest taka opcja (ściąganie innej strony serwerem), ale - dowiedz się czy właściciel tamtej strony nie ma nic przeciwko - zapewne serwuje reklamy i robiąc coś takiego - odbierzesz tę możliwość. Poza tym ten ktoś przygotowywał zawartość danej strony. Od razu dodam, że jak nie zapytasz to zapewne i tak Twój skrypt niedługo przestanie działać - autor tamtej strony zorientuje się co robisz i da Ci bana.

Nie zrobisz jednak czegoś takiego, jeżeli tamta strona wymaga logowania się, ciasteczek, bądź innych metod, które podejmują działania "per user" (a z tego co widzę i z tego co opisujesz - takie coś właśnie chcesz zrobić) (no chyba, że na swojej stronie będziesz prosił o hasła do innej strony - co zapewne jest sprzeczne z regulaminem tamtej strony, można tym wykorzystać Twój serwer do włamów na tamtą stronę, możesz oczywiście łatwo dostać bana oraz kosztuje to kupę pracy).

W przypadku podanej strony masz pewne ułatwienie. Zakładam, że robisz swoje przycisku u góry ekranu i ramkę (iframe) z zawartością tej innej. Jeżeli chcesz przyśpieszyć pracę z nią to możesz zrobić tyle, żeby przewinąć tamtą stronę do miejsca, gdzie występuje element z jakimś id. W Twoim przypadku jeżeli ramce nadasz nazwę tj. <iframe src="..." name="zewn"></iframe>, to możesz też zrobić przycisk: <a href="#btn_wlist" target="zewn">Dodaj do watchlisty</a> - jeżeli nie zadziała (nie wiem, nie sprawdzałem) to zawsze możesz javascriptem wyrzucić tego iframa i wstawić nowego, dopisując po adresie url hash (#) z ID elementu, do którego chcesz przewinąć.

0

Przewijanie działa ale to lipne rozwiązanie.
Próbowałem z tymi linkami ale też lipka.
Jak z tym curl znasz się na tym przechwyciłem ten kod curl który został wygenerowany po naciśnięciu tego przycisku.

curl "http://www.tvmuse.eu/ajax.php" -H "Origin: http://www.tvmuse.eu" -H "Accept-Encoding: gzip,deflate,sdch" -H "Host: www.tvmuse.eu" -H "Accept-Language: pl-PL,pl;q=0.8,en-US;q=0.6,en;q=0.4" -H "User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.31 (KHTML, like Gecko) Chrome/26.0.1410.64 Safari/537.31" -H "Content-type: application/x-www-form-urlencoded" -H "Accept: /" -H "Referer: http://www.tvmuse.eu/tv-shows/Grimm_27159/season_2/episode_20/" -H "Cookie: PHPSESSID=c97ce5e346875aea632a358a96cde44a; InfNumPops194=1; InfNumPopsExpire194=Mon%20May%2020%202013%2011%3A02%3A05%20GMT+0200%20%28%u015Arodkowoeuropejski%20czas%20letni%29; __utma=4236150.239454462.1368777006.1368975121.1368986908.13; __utmc=4236150; __utmz=4236150.1368777006.1.1.utmcsr=(direct)|utmccn=(direct)|utmcmd=(none); tvl_keepon=YToyOntpOjA7czo1OiJKYWNxcSI7aToxO3M6NDA6IjQ5ZDNiZDJiZTU0Mjg2MzUzZGJjMjE3YjI2MDE5OGFmODNiZWVkZjAiO30%3D" -H "Connection: keep-alive" -H "Accept-Charset: ISO-8859-2,utf-8;q=0.7,*;q=0.3" --data "action=u7&sri=0.6320436242967844&o_item0=27159&o_item1=1"

0

NIE CYTUJ CAŁEGO POPRZEDNIEGO POSTA W CAŁOŚCI? PO CHOLERE?!

Dopisek w temacie:
Jednego nie rozumiesz. Nie możesz z serwera wykonywać zapytań, które wykonuje klient każdy dla siebie - z różnych ip, posiadający różne ciasteczka czy dane do logowania. Tj. w jakiś sposób mógłbyś kopiować te zachowania, ale:

  • ban poleci zapewne szybko
  • będziesz musiał wymagać od innych podania swoich danych do logowania na Twojej stronie, co dobrze się nie skończy

A curla masz wbudowaną bibliotekę w php.

0

Ja chcę wykonać tą akcję lokalnie w przeglądarce czyli będę za logowany i ciasteczka będą lokalnie.

0

Jak chcesz wykonać akcję lokalnie poprzez php, które wykonuje się zdalnie? No pomyśl trochę ;)

0

Źle napisałem sorry ale to już nieważne porzucam ten projekt i otwieram nowy.
Mam pytanie jak pobrać kod html strony i potem odczytać wartość value z linii kodu używając to tego name albo id
<input type="hidden" name="elementId" value="7548" id="elementId">

Czyli chcę pobrać kod html strony do zmiennej a potem chcę odczytać wartość jednej linii w tym całym kodzie używając id czyli w tym przypadku 7548 a następnie wstawić tą wartość do linku czyli np
http://www.wp.pl/z
gdzie {z} to zmienna czyli ta liczba 7548
Proszę o pomoc :)

0
<input type="hidden" name="elementId" value="7548" id="elementId">

id czyli w tym przypadku 7548

id to jest elementId, ja tu widzę WARTOŚĆ 7548.

Chodzi o to, że pobierasz zawartość innej strony curlem np?
No to wyrażenia regularne - poszukaj, popróbuj, warto Ci się będzie tego nauczyć. Potem ew. Ci poprawię.

0

Co wy tak promujecie te wyrażenia regularne - nie ma w php czegoś co przekształci kod do DOM?

0

Udało mi się poprać kod strony do zmiennej ale jak teraz odczytać wartość value z linii kodu używając do tego id.
<input type="hidden" name="elementId" value="7548" id="elementId">

Chcę odczytać wartość jednej linii w tym całym kodzie używając id czyli w tym przypadku 7548 a następnie wstawić tą wartość do linku czyli np
http://www.wp.pl/z
gdzie {z} to zmienna czyli ta liczba 7548 i potem ten cały link ma zostać połączony w jedno do jednej zmiennej.
Jakiś kodzik, rady jak wyciągnąć tą liczbę z tego całego kodu i połączyć to razem :)

0

Przekopiowałeś praktycznie tego samego posta. Wyrażenia regularne. Wykaż inicjatywę i chociaż pogoogluj.

0

Mam taki kod pomożecie go ogarnąć i dostosować:
http://www.wp.pl/z
gdzie {z} to zmienna czyli ta liczba 7548 i potem ten cały link ma zostać połączony w jedno do jednej zmiennej. Ten kod ma się wykonać po naciśnięciu przycisku.

<?php $oldSetting = libxml_use_internal_errors( true ); libxml_clear_errors(); $dom = new DOMDocument(); $dom->loadHTMLFile('http://www.przyklad.com/'); $xpath = new DOMXPath($dom); * use "*input[@id='elementid']" if you want to search by their id $entries = $xpath->query("//input[@id='elementid']"); foreach ($entries as $entry) { echo $entry->getAttribute('value') . '
'; } libxml_clear_errors(); libxml_use_internal_errors( $oldSetting ); Co dodać jak to połączyć poprawić?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1