[PHP a mo?że JS] Przekierowywanie

0

Może mi ktoś powiedzieć jak przekierować ruch z jednej strony na drugą? Albo przynajmniej odświeżyć stronę.

Bo mam taki mały problem. Mam księgę gości. Dodaję wpis. I przydałoby się, żeby po dodaniu wpisu strona się odświeżała lub przechodziło na inną stronę. (oj chyba nakręciłem).--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Prośba o pomoc do Delphi po polsku. Oceniajcie i dodawajcie komentarze
http://codecentral.borland.com/codecentral/ccweb.exe/listing?id=18659

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

w htmlu:
&ltMETA HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="5; URL=http://www.costam.pl"&gt

liczba 5 oznacza czas mierzony w sekundach od zaladowania strony do przejscia na inna.

w JS:

function Idz(gdzie) {
window.location(gdzie); // tutaj na pewno cos zle zrobilem ;)
}

&ltBODY OnLoad=Idz(adres strony)&gt

w PHP:

header ("Location: index.php");

koniec. Dziekuje. Dowidzenia. :D--- - -
Roszi

0

To w HTML to znam, a to rozwiązanie mi nie odpowiada. Muszę przekierować na inną stronę po wykonaniu pewnej operacji (np po kliknięciu na przycisk).
To w JS i PHP nie działa :(--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Prośba o pomoc do Delphi po polsku. Oceniajcie i dodawajcie komentarze
http://codecentral.borland.com/codecentral/ccweb.exe/listing?id=18659

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

W php daj:
Header("Location: http://strona.do.przekierowania");

To dopisalem: ups nawet nie zauwazylem ze o php juz bylo. Ale jak moze nie dzialac? jak robisz np. "form method=post action=dodaj.php" to w skrypcie dodaj.php zapisz dane a potem uzyj tego header..... i jest OK, ja tak zrobilem w mojej ksiedze gosci i dziala.

--
W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.

0

Sheitar napisał:
&gtTo dopisalem: ups nawet nie zauwazylem ze o php juz bylo. Ale jak moze nie dzialac? jak robisz np. "form method=post action=dodaj.php" to w skrypcie dodaj.php zapisz dane a potem uzyj tego header..... i jest OK, ja tak zrobilem w mojej ksiedze gosci i dziala.
&gt
A ja to wszystko umieściłem w jednym pliku... {wstyd} --Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Prośba o pomoc do Delphi po polsku. Oceniajcie i dodawajcie komentarze
http://codecentral.borland.com/codecentral/ccweb.exe/listing?id=18659

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

Sheitar napisał:
i jest OK, ja tak zrobilem w mojej ksiedze gosci i dziala.
&gt
Ale to też nie działa. Wyświetla coś takiego:

Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at /home/s/sc/public_html/Baza/puszbaza.php:226) in /home/s/sc/public_html/Tekst/dodaj.php on line 17

dodaj.php wygląda tak:

&lt?
include "../Baza/puszbaza.php";

$file="**********";
$conn = connect_pb ($file);

if ($Nick != '')
{
if($conn != 0)
$max = max($conn["id"]) +1;
else
$max=0;

$Data = date(ymdHi);
insert_pb($file, $max . ';' . $Nick . ';' . $Email . ';' . $URL . ';' . $Data . ';' . $Komentarz . ';');

Header("Location: ksiega.php");
}
?&gt--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Prośba o pomoc do Delphi po polsku. Oceniajcie i dodawajcie komentarze
http://codecentral.borland.com/codecentral/ccweb.exe/listing?id=18659

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

dryo jak mozesz wejdz na [email protected]
POZDRAWIAM
DELPHI RULEZ
Teraz jeszcze i C++

0

Dryobates u mnie wyglada tak

&lt?
if (!$Nick=='')
{
$P=fopen("stats/book.txt","a+");
$Czas=date("d-m-y H:i");
$ip = getenv("REMOTE_ADDR");
fputs($P,"---\n");
fputs($P,"$Czas\n");
fputs($P,"$ip\n");
fputs($P,"$Nick\n");
fputs($P,"$Mail\n");
fputs($P,"$WWW\n");
fputs($P,"$GG\n");
fputs($P,"$Koment\n");
fputs($P,"---\n");
fclose($P);
}
header("Location: book.php");
?&gt

i dziala [wiem ze prostackie :)]

header dziala tylko jest przed tym nie zostanie cos wyslane, a w lini 226 pliku ktory tam includujesz jets to wlasnie robione, jesli ten include nie jest potrzebny to go po prostu usun.

--
W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.

0

Dryobates napisał:
Sheitar napisał:
&gt i jest OK, ja tak zrobilem w mojej ksiedze gosci i dziala.
&gt&gt
&gtAle to też nie działa. Wyświetla coś takiego:
&gt
&gtWarning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at /home/s/sc/public_html/Baza/puszbaza.php:226) in /home/s/sc/public_html/Tekst/dodaj.php on line 17
&gt
&gtdodaj.php wygląda tak:
&gt
&gt&lt?
&gtinclude "../Baza/puszbaza.php";
&gt
&gt$file="**********";
&gt$conn = connect_pb ($file);
&gt
&gtif ($Nick != '')
&gt{
&gt if($conn != 0)
&gt $max = max($conn["id"]) +1;
&gt else
&gt $max=0;
&gt
&gt$Data = date(ymdHi);
&gtinsert_pb($file, $max . ';' . $Nick . ';' . $Email . ';' . $URL . ';' . $Data . ';' . $Komentarz . ';');
&gt
&gtHeader("Location: ksiega.php");
&gt}
&gt?&gt
&gt
&gt--
&gtJest jeszcze jeden błąd ... :)
&gt
&gtApel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.
&gt
&gtProśba o pomoc do Delphi po polsku. Oceniajcie i dodawajcie komentarze
&gthttp://codecentral.borland.com/codecentral/ccweb.exe/listing?id=18659
&gt
&gtOficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
&gtserwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net
Ten błąd oznacza, że nagłówki (header) zostały już wysłane, chodzi o to, że jak chcesz użyć header(); to nie możesz nic wysłać do przeglądarki tzn. nie możesz użyć przed header(); funkcji echo();, print(); lub nie możesz mieć pustej lini w kodzie np.
kod:

&lt?
header();
?&gt
koniec kodu

lub tak:

kod:
&lt?
echo("Coś tam!");
header();
?&gt
koniec kodu
Jeżeli nie ma możliwości usunąć pustych lini lub echo(); (lub print(); ) to możesz użyć ob_start();
i
ob_end_flush();
poczytaj o tym w manual-u :)
:)

0

Sheitar napisał:
header dziala tylko jest przed tym nie zostanie cos wyslane, a w lini 226 pliku ktory tam includujesz jets to wlasnie robione, jesli ten include nie jest potrzebny to go po prostu usun.

Ten include to właśnie cała moja baza danych ;(

Nie mam możliwości usunięcia go, a przed przekierowaniem muszę dokonać operacji. na razie rozwiązałem to w sposób pośredni. Męczę użytkownika :D --Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Prośba o pomoc do Delphi po polsku. Oceniajcie i dodawajcie komentarze
http://codecentral.borland.com/codecentral/ccweb.exe/listing?id=18659

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

Dryobates napisał:
Sheitar napisał:
&gtheader dziala tylko jest przed tym nie zostanie cos wyslane, a w lini 226 pliku ktory tam includujesz jets to wlasnie robione, jesli ten include nie jest potrzebny to go po prostu usun.
&gt
&gtTen include to właśnie cała moja baza danych ;(
&gt
&gtNie mam możliwości usunięcia go, a przed przekierowaniem muszę dokonać operacji. na razie rozwiązałem to w sposób pośredni. Męczę użytkownika :D
&gt
&gt--
&gtJest jeszcze jeden błąd ... :)
&gt
&gtApel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.
&gt
&gtProśba o pomoc do Delphi po polsku. Oceniajcie i dodawajcie komentarze
&gthttp://codecentral.borland.com/codecentral/ccweb.exe/listing?id=18659
&gt
&gtOficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
&gtserwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net
Przeczytałeś co napisałem po koniec mojej odpowiedzi?
Dwie wieadomości wyżej w tym temacie (ob_start(); , ob_end_flush(); , poczytaj więcej o tych fukcjach w manualu) :)
:)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1