Zmiana Adresu URL

0

Witam jakiś czasem temu korzystałem z pomocy na forum i dlatego pisze kolejny raz i mam nadzieję ,że tym razem też znajdę odpowiedź na moje pytanie, a jest ono następujące załóżmy że mam stronę www.strona_cos.pl.strona_cos.pl i np na niej odnośniki do innych stron php np www.strona_cos.pl/rejestracja.php i moje pytanie jest takie w jaki sposób mogę zmienić adres strony czyli zamiast tego /rejestracja.php pokazywał by się inny adres np /rejestracja/ bez tego php, widziałem to już na nie jeden stronie ale nie mogę tego znaleźć. Wiec piszę z prośbą o podanie mi adresu forum, strony lub napisaniu tutaj w jaki sposób mogę zmienić adres. Z Góry dziękuje.

0
monogi1994 napisał(a):

Witam jakiś czasem temu korzystałem z pomocy na forum i dlatego pisze kolejny raz i mam nadzieję ,że tym razem też znajdę odpowiedź na moje pytanie, a jest ono następujące załóżmy że mam stronę www.strona_cos.pl.strona_cos.pl i np na niej odnośniki do innych stron php np www.strona_cos.pl/rejestracja.php i moje pytanie jest takie w jaki sposób mogę zmienić adres strony czyli zamiast tego /rejestracja.php pokazywał by się inny adres np /rejestracja/ bez tego php, widziałem to już na nie jeden stronie ale nie mogę tego znaleźć. Wiec piszę z prośbą o podanie mi adresu forum, strony lub napisaniu tutaj w jaki sposób mogę zmienić adres. Z Góry dziękuje.

Jeśli Twój serwer http://sprawnymarketing.pl/artykuly/mod-rewrite/ Pozwala "przepisać" url na inny, w sposób niewidoczny dla użytkownika.
http://sprawnymarketing.pl/artykuly/mod-rewrite/
Gdy ogarniesz podstawy i będziesz potrzebował więcej informacji to dokumentacja:
http://httpd.apache.org/docs/2.2/mod/mod_rewrite.html

Jeśli używasz serwera www innego niż Apache, to na pewno jest dla niego odpowiednik mod_rewrite'a, musisz pogooglać.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1