Złe przekierowanie strony

0

Hej

mam problem z tym kodem :

http://www.yiiframework.com/wiki/55/i18n-subdomains-and-url-rules/

W tym warunku, następuje przekierowanie, które jest nieprawidłowe, wywołane błędem 310 => Błąd 310 (net::ERR_TOO_MANY_REDIRECTS): Zbyt wiele przekierowań.

if (true === isset($redirectUrl))  {
      Yii::app()->request->redirect($redirectUrl);
}

Każda podpowiedź będzie cenna, może burzą mózgów uda się rozwiązać ten problem.

0

$redirecturl zawiera prawdopodobnie aktualny adres. tyle Ci można powiedzieć po tym skraweczku kodu, którym się podzieliłeś. większy kawałek + realny adres strony z którą masz problem byłby mile widziany w tym wątku

0

Drogi Pani, na tym skraweczku kodu muszę zbudować aplikację w paru wersjach językowych :

http://pl.example.pl
http://de.example.de
http://en.example.en
http://fr.example.fr

0

?

0
boy120 napisał(a):

Drogi Pani, na tym skraweczku kodu muszę zbudować aplikację w paru wersjach językowych :

http://pl.example.pl
http://de.example.de
http://en.example.en
http://fr.example.fr

Pewnie Ci o to chodzi, że jeśli dana osoba wchodzi na twój serwis z polskim adresem IP, to ma go ten skrypt przekierować do "http://pl.example.pl", itd. :P

0

Takie jest założenie :)

0

jeśli chcesz takie coś zrobić, to radzę kupić jakąś normalną domenę pod to np. boy120.com
potem: robisz sobie tzw. subdomeny czyli: np. masz: pl.boy120.com lub pl.boy120.com
jeżeli nie chcesz subdomen, to możesz zrobić np. tak: boy120.com/pl-pl/

oczywiście w "pl" to będzie umieszczona polska wersja strony, a przekierowywanie możesz zrobić na kilkanaście sposobów, czyli np. za pomocą PHP lub .htaccess

  • to już twój wybór :P

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1