Klient poczty

0

Witam,

Chcę napisać klienta poczty za pomocą IMAP. Od czego powinienem zacząć ? Gdzie i jak znaleźć serwer z obsługą protokołu IMAP. I czy do każdej obsługi poczty używać tylko IMAP czy POP3 też?? Chodzi mi tu o te poczty mniej znane ? Jak z nimi się połączyć ?

0
poniatowski napisał(a):

Witam,

Chcę napisać klienta poczty za pomocą IMAP. Od czego powinienem zacząć ?

Możesz zacząć od http://php.net/manual/en/book.imap.php.

Gdzie i jak znaleźć serwer z obsługą protokołu IMAP.

http://gmail.com?
Lub zainstalować na swoim komputerze jakiś serwerek IMAP'a (np. w google pod linuxa wysoko wyskakuje Dovecot).

I czy do każdej obsługi poczty używać tylko IMAP czy POP3 też?? Chodzi mi tu o te poczty mniej znane ? Jak z nimi się połączyć ?

POP3 też.

0

i ten błąd

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C
Notice: Undefined property: stdClass::$fetchsubject in C:\xampp\htdocs\testy\index.php on line 54

Notice: Undefined property: stdClass::$fetchsubject in C:\xampp\htdocs\testy\index.php on line 54

Notice: Undefined property: stdClass::$from in C:\xampp\htdocs\testy\index.php on line 53

Notice: Trying to get property of non-object in C:\xampp\htdocs\testy\index.php on line 53

Notice: Undefined property: stdClass::$fetchsubject in C:\xampp\htdocs\testy\index.php on line 54
...

o co tu chodzi?

Mam około 1400 maili na koncie, a wczytuje tylko około 600 i to coś pomieszane to, a później wyskakuje taki błąd:/

0
poniatowski napisał(a):

i ten błąd

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C
Notice: Undefined property: stdClass::$fetchsubject in C:\xampp\htdocs\testy\index.php on line 54

Notice: Undefined property: stdClass::$fetchsubject in C:\xampp\htdocs\testy\index.php on line 54

Notice: Undefined property: stdClass::$from in C:\xampp\htdocs\testy\index.php on line 53

Notice: Trying to get property of non-object in C:\xampp\htdocs\testy\index.php on line 53

Notice: Undefined property: stdClass::$fetchsubject in C:\xampp\htdocs\testy\index.php on line 54
...

o co tu chodzi?

Mam około 1400 maili na koncie, a wczytuje tylko około 600 i to coś pomieszane to, a później wyskakuje taki błąd:/

Obawiam się, że rzucasz się na zbyt głęboką wodę, jaką jest pisanie CRMa, mając tak niewielką wiedzę o PHP, jeśli nie rozumiesz co się wydarzyło i dlaczego tak się dzieje.

http://php.net/manual/en/function.set-time-limit.php - tu jest odpowiedź na Twoje pytanie.

0

ok, została mi ostatni rzecz :) czy da radę odczytać wiadomości wysłane ? i jak ? :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1