PHP WebAPI

0

Witam mam problem z PHP WebAPI
sciaglem sobie biblioteke php-soap i chce polaczyc sie z API
no to startuje

 $config array('login' => 'asdasd',
'pass' => 'asdasd',
'klucz' => 'asdasd');
  $soap = new soapclient('linkapi?wsdl',$config);

No i wydaje mi sie ze tu nawiazuje sie polaczenie i logowanie klienta
teraz chce wyslac zapytania zalozmy ze w dokumentacji jest objekt "SzukajKsiazki" i przyjmuje on wartosc
rok = rok
autor = autor wydania
no to klepie sobie od nowa

$search = array('rok' => 2010,
'autor' => 'jakisautor');

Jak teraz ladnie to wyslac poniewaz $soap->__call("SzukajKsiazki",$search); wywala jakies bledy ?
Mam prawie zerowa wiedze o webApi i SOAP + WSDL wiec jakimis dobrymi poradnikami nie pogardze jesli ktos ma jedak wolalbym jakis opis albo przyklad uzycia php-soap.

0

__call wygląda na metodę magiczną - nie da się zrobić po prostu $soap->SzukajKsiazki($search).

I po drugie: "jakieś błędy" to złe określenie. Powiedz jakie błędy, to może coś spróbujemy poradzić.

0

Fatal error: Uncaught SoapFault exception: [Client] Function ("SzukajKsiazki") is not a valid method for this service in

Jesli nie da sie wyslac metoda __call zapytania to jak ?

0

dostałeś odpowiedź w tej samej linijce...

0
dzek69 napisał(a)

dostałeś odpowiedź w tej samej linijce...

Pisze ze nie ma takiej metody na serverze dokladnie to w "soap.php" ale w dokumentacji jest czysto napisane ze taka funkcja jest wiec o co chodzi ?

0
$soap->SzukajKsiazki($search);

tak ma być.

0

problem rozwiazany... temat ewidentnie do zamkniecia..

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1