Konfiguracja i połączenie z MSSQL 2008 w PHP - instrukcja krok po kroku

0

Szukam i szukam w Internecie i albo wszędzie piszą co innego albo podane rozwiązania nie działają lub ja po prostu nie umiem szukać. Chciałbym Was prosić aby ktoś napisał mi instrukcję krok po kroku jak w PHP nawiązać połączenie z MSSQL 2008. Ewentualnie przelinkował do takiego poradnika. Obecnie używam Win 7. Chciałbym po kolei dowiedzieć się jakie ewentualnie pliki muszę podmienić, co zmienić w php.ini, i wszystko co jest jeszcze potrzebne. Dodam, że zainstalowałem wszystko od nowa bo rady z sieci nie pomogły - aby pomieszałem wszystko w plikach. Przepraszam za ten ton ale jestem po prostu zdesperowany. Od kilku dni próbuję ale nie mogę nawiązać połączenia z tym shitem od MS. Pozdrawiam :)

0

Zatrzymałem się w miejscu kiedy uruchamiam Apache i wyskakuje mi błąd, że nie można załadować czegoś tam z pliku php4ts.dll. Po kliknięciu ok wyskakuje kolejny błąd, że nie można załadować php_mssql.dll pomimo tego, że plik znajduje się w folderze php/ext. Znacie tego przyczynę?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1