Czy da sie wywolac metode klasy przy jej powolywaniu

Odpowiedz Nowy wątek
2011-08-12 17:19
0

Czy mozna jakos zrobic to co w kodzie ponizej ?

 
$timer->showTime() = new Stime;

Czy jest jakas mozliwosc w ogole to zrobic zeby Od razu powiadomoc parser ze chcemy wywolac dana metode przy tworzeniu klasy.

Tak, to się nazywa konstruktor. - Rev 2011-08-12 17:22

Pozostało 580 znaków

2011-08-12 17:55
0

Faktycznie nie pomyslalem ze mozna to tez dodac i teraz dziala mi:

<? new Stime; ?>

Dziekuje

edytowany 2x, ostatnio: masterO, 2011-08-12 17:55

Pozostało 580 znaków

2011-08-12 18:45
fdsdg
0

tyle że zaniechujesz tutaj wszelkie idee obiektowości bo konstruktor nic takiego nie powinien robić i ma tylko zwracać obiekt
prawdopodobnie w tym miejscu chciałbyś wykorzystać metodę statyczną

a skąd wiesz co chce w tym konstruktorze zrobić? - Rev 2011-08-12 18:47
Jeżeli przewidujesz, co chciał zrobić to bardzo nam się przydasz. Ostatni, który wróżył z fusów odszedł parę miesięcy temu. Jeżeli interesuje Cię przepowiadanie, co autor tematu chciał zrobić, lub przepowiadasz kod, to 4p jest dla Ciebie! - Patryk27 2011-08-12 18:58

Pozostało 580 znaków

2011-08-12 22:42
fdsdg
0

Jeżeli przewidujesz, co chciał zrobić to bardzo nam się przydasz. Ostatni, który wróżył z fusów odszedł parę miesięcy temu. Jeżeli interesuje Cię przepowiadanie, co autor tematu chciał zrobić, lub przepowiadasz kod, to 4p jest dla Ciebie!

chce do konstruktora przenieść funkcję o tajemniczej i nic nie mówiącej nazwie "showTime" i użyć jej w sposób pokazany w powyższy sposób bez żadnego echo ani przypisania zwracanego obiektu do jakiejkolwiek zmiennej... hmmm, cofam to co napisałem wcześniej - z tego się po prostu NIE DA wywnioskować co on chce takiego zrobić

tajemniczość pełną parą

Pozostało 580 znaków

2011-08-15 10:08
0

Nie no ogolnie to wyszlo dla testow. Funkcja showTime pokazuje dane i nie musi byc echo tutaj jesli echo dasz w ECHO RETURN 3; ale to tylko mialo byc dla testow czy tak sie da. Jednak metody oczywiscie beda publiczne i zgodnie z pisaniem klas jest powolanie obiektu a potem metody na nim wykonywane.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0