Megavideo problem z dostaniem linku

Odpowiedz Nowy wątek
2011-08-08 14:00
0

Witam,

otóż podjąłem się napisania prostego skryptu który by na podstawie linku do filmu z megavideo generowal link do pobrania tego filmiku ale mam pewnien problem gdyż nie wiem w jakis sposób megavideo koduje je tam czy coś

np. z takiego linku http://megavideo.com/?v=2NPQ85IU <- chodzi o tę wartośc wysyłaną GETEM
dostać taki ciąg znaków " aHR0cDovL3d3dzU2Mi5tZWdhdmlkZW8uY29tL2ZpbGVzLzQ2MThiZmFiMmJjN2QxYzYyMTVlN2VlNjEzZDVmNmM0Lw== "

nie mogę się z tym uporać na stronie megavideo jest kilka zmiennych z których ten ciąg znaków jest generowany :

flashvars.un = "a00b806e36c3dfc95cee1c0aef666a23";
flashvars.k1 = "61156";
flashvars.k2 = "189761";
flashvars.s = "562";

nie mam problemu z napisaniem cURL'a który by pobierał potem parsował kod, tylko po prostu nie wiem w jaki sposob odtworzyć taki link ?

Pozostało 580 znaków

2011-08-08 14:15
1

Nie wiem, czy o to Ci chodziło, ale ten tajemniczy tekst znaków, który podałeś to "http://www562.megavideo.com/f[...]8bfab2bc7d1c6215e7ee613d5f6c4" zakodowane w Base64.

Pozostało 580 znaków

2011-08-08 15:34
0

dzięki faktycznie ;)

mam drugie pytanie odnośnie megavideo:

Jak do oglądania filmow/sciągania z konta premium używać curla ?
tzn. czy za każdym razem łączyć się curlem ?
czy te ciasteczka tam zostają i wystarczy tylko raz ?
nie chcę gotowego kodu, lecz tylko jak działa coś takiego bo nie miałem doczynia wczesniej z ciasteczkami przy curlu

dzięki

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0