Problem ze zdekodowaniem kodu php, jakie to kodowanie?

0

Witam wszystkich,
Mam problem ze zdekodowaniem tego kodu, potrzebuje wywalić zbędne linki z wordpress'a. Szukałem i sprawdzałem wiele dekoderów ale nic nie zadziałało.
Może ktoś w Was mi pomoże. Z góry dzięki :) Pozdrawiam

<?php 
$Q623EBB065E021A17CD63FCFC3F0F4E8D="eNptmc12q7CyrR9pIzAZy43TCAGBsSWC0A+oB8gjGAQmNrENT3/Lu3FO5zbWGFkJyEJVNec3cZhfH8cf58iU3zcus+3l8+MQ4
YI7XXDAwUHE8q9y94MuDz9mlOvp8vk69dErzOeSicNPdgmuJmHP7PLv0cbdU//vOn7XjvtrVfhbvf6jX5frI8yv//nun/95X3f4dI6n9Uq/hv9bH9YKxLA/5EWQFziwzUgfOpbrIdGw
3u6HFLsXyZ2jdOTXIbz+1Alz2vD6OHnBtf2/ff5VZfqo4+ivde/vz/w9PZ1jiiMvd3Iv48QjonJyUa2Es5Dxg5/zICDcfhF+QKzHmHLnooX/ktZgE1JUD1SetiA8D5bnw76S1l4LIV9CL
YGOly+K8RN+Dlupr3TUo+HicZ6CPx2nSWUPrlHoqhXbUVf7WSnW42ZWqjpP99Y2Kv3jmxxNHzm0Z2XjmsMZmzRT0suUvhfysMnoNZ7WJT66yG+nYGixziT+eZ62dG7Wfw/KP/
2TN/iNDH5rNP9q/OllxT+n8thRib17cnWVSRaqkA1F+OOdp7TKVXSTPb1UtrvJxLrtRkvKKcmUISRJj8V4d89RtRYJPtFwWHOP2iMKfH1ZEjkYV4f2pItlLaIfRHGOdJJ6cvx5cGVuJs
EPFVlZlwf4jBZxT14lZg5R/1Ze7O9H59+z7llGrb1Q117FQMMjwqcjYoqWQVEp65Fe3rgzZzpmv9J5fbQOIwRbX/c/nvDSop3wTuLZNmJ+Vs5rbrx0VtYcdHhYmYN9NukH6a2msd
2o60dULGmr0nvjdU9W6oGH5oOEHZZcXpvhn6dCqriX3lqxXIuEvZow+Gsn22thZ+ngI9QjrFRKudAJ8YILi+xA3fuOc8mypFtlyBiJdp7ePp90pJ1O8FZs6VoN+0fGO64vd7/g9MVj
PFAs+7PQX1Tt7/k4IzKlI43MM5OfW22HZx3vjw3SkQn1iV32u3ZEnuQ6P7qv4zmWs7TY5WPKs4htwmVXzVNSRwjW7O5UpZ0e5QcX9CS3VLSo9U8u+2ah/WYD9LfbET4Fd5
GQVzs8t6qPVjbud3ISj0ox94jsswjtTB3fMqfz6+ngyvG1kU1qWZo7zIQrez20MoWTuD74hMuTm8bV6Fsi9r0a5oeI7FL3wSr6yqsk9qGfKrNFu1ZpZJANSQj966QOL+UsbGfPoU4
FDqge/t0aL1iUWiT1JNxr72zd63Y0lRmN01p5P09dTJKDQ4X+aLcBqbLjpkxZMyxMDD9OEdn3XJKmWCqZHHZQFyXw5wbn5xf44KjBt7ynD+kYn5TtSrYfpJ0fl4b6UPT2q7LzUeN
gVWP1Oss51GKviCe7czl/VLLyGiVXg61sncF97//o0ks++JJy+52BZhSDvyPj8iSxPshQJmo0wgzyJoVGusQfdYxuWtLSlHao3LQXDsv19IngnIQanO3kRk8Z5b5w7jdiqdvE850O/x
6VNLkWum48GZOSYaLwL4uhn2xH9BTEOkoPTaxt4+CvZmOznuaP1jKp1/uLJ5RwtVwIos+qWBA8wxdo9iw9ORvXD6DWXhPtw3rCUif0LqfZpdG8VANyoWLzydnP+URP1WCJ3
JgmNr02yMKcdnC2A2qSw4si8mLOfMxdlAuxnI6e3JrS3ISC+zwK99nphNhT2mBsOM7NNDMVv9xCfqJMzQUVLyJG40LfftSRcc5q6UQ0/5qJrjWej4rnO+iZ+szTnpfDjSWsqCaLu
TUhGaTSY4pM3x3e2iAmrbhzdUGvsZI/L5YEXhF2DxbJ29tTqJqvoLh/LNon+SCHM2hKK3RGY3oRyv/jU1oaZBKD8R8vq5uR8leN6c54EYJ9yqqc78zRUP9gpt7Po3CpFOGn17rLS
DjouJyXcwi9NRBXT/i3UfpdbwJ9E1V9658Tm1ObUui5L9D2ey0PyAz4Trd01K6zQo3vzeCfqlIuPJKiGQ8P8NVjPpldgeYSumeFa1Mx5bvma6+0i9MGS3JC9AUes9WXvS5QtRPSV
mJ4LZUXPOi677Iw8gwaXCIrxJ37xrb8qSLwBC8oJO8eApNVOvuEoh9fYZZpB4tz0uk6lFfu0R50jBYcO+2GZVZGN5HMNAsN0djE+Sjc49b1dfnjFs7+Saf8Jbh0qaAFGYykCB+JBT
0Zck9s9sNEflSNsmui/NbExG0Tes1iOpve+qxYQpOAXnislwP6U9igfKS3xrZrxoP03Ju6LW2sy/RZKZzQAQ0cSS2c/Um4y70F7T9b6jdxvlFpSu7sCcxLzrl4mmGZC/AD4qJbvu7TB
s1ETPIK2njj425l3Ppqsq8KPMmMy01HLK1dv2dR+t30dhVOvsoxvZOSPmrHT82EP9p1IWpkwFB6IVJrEb26ZjKr3gKuonmSrvDpICl1yZOEdFLDMlWOORwdvbTl55aVoNPuj3t0/a
fwgkqGwSQ8c6kdW5xl/iRRNzAvmAvFQjHC3OL0JBRSNZJJFuonQdaRm/wonCXTIu0oaDEX6aktZQVnklaezmrPZNxlnb7sHaae2zkadtKjrIgla6wsdaJ5Oxwe55A6Ot6Dtka+4fp5
nhiHZ0zzUZ7EZKnCwcgt3WXAhlymK8Hs0AxpoaeUK24vCmunGf2y4GJrnD2c833NucFsXA7KDl6tql07LN86CV7EO6ygVbnAuGx7elDRgt76ADVzchtUJEwfgrNTFu3WAnpRXZY
4t1aaCHoX6gzr3XJpPNV3/dEBHrWp3zi5XziU1sN818Meeg0PRtw9OLecDQw1sf8NNb6wAX2TRH60gz7CXDxEbO5tb70GpU9YizQu3C9eUx3PusUBaj0gUeAbOu7c5rKU5zcDT
V3ehKk0G9Q2SnvQIdvidDiL+QYaUhcje9SldJqJ/YFHfuRQIzM8V8qDExGHR2G1LLZqBxyUZAKPtP9x6+2wy0qqs7ir2dfiF+B1Kk5BpeYPIlLwHyBMN6VyC7yW6yP4r8x4tZ5jPJ85
jttoX0oFnjrkLsVMZKJ6gXZMKpRf3FkeJkyvahocLhhvo91DlvirxubZDPfdOcRgohrm16+PG9acmweLcWi27gh8rGvYS9GnQcvNUyD7ZXqcFaNwMsVA9uZeO1LUw2tnxH6GGtIi
NDHDxtOlXY6oWwwOUoropCdbqCQt5NBtR2eHzsW+ziIDvQVkFOmhGVPSoi449/SXDqCVW9BVMvcqMa+Vh8t8032NmA/8PtYovWal+WCXpYbx9luOXaoWBT39YqDWwLykU
ddd7n2uwB5SyfbJXL/QMphV/LMWkk1SmddxBf9DwV9RBkG9mZoIPRVAYBWiqxDPp3AwgV6+FRHuYE4vBgPnWzk3ke2aTR6NNEsFA5HJ63oe9yVHsPZln5uBJSLGMUEYel1q0
5uKJHTRUbec41mp2EFsZDuYG5Gr16iSoCOTpgaYvEjI06gX9Fr+KMTiCE53JnprGj1KiQcx4Fxyc6eh/K6xeLGp9aGqvgnt0SQHV6uXbgScj3j9sVEetGudZqO7o5OqypNhhu2l3gJ
SJOmuctlLDto5OvZPhboT8vpoC+g/mMnc3euMG2CVblfEP7vz5Z9fDPjW9OIpBH4SZ763qHJz9bPVAxJSYEEm4pM+dUEnqUb0i246VHheWgvPkkiUc5uB1iWZ7AY+GfBZ9gQW
rkRiwlx0Ey/t5QxZpJ6qG5DTi4PDt4An1FlUptIr5AePREtkJpYBq0vQYOC5YQO+pwQmIAeXJCNbtLsPCJxYY9m95XYhSJ9gNmOiTFopWan+09ebkY2DvjlOe2C0jnpMZ2XlN9wGf
OtAA+5rI+wAXJqxMIj4ZkKGPiHj+D6c73rGQc1cA1lrAQbafwBnXMlIwxryVabQl0pkxKfPV2vpm/xWEhnIcq9ETZ1PQ1xTl9Y0OjxyF6hG2u9ipL8NZieYR1xI/YB9wMxK4KwuadW
+hxwWvdmpTaoV6oa5wveKdyX4k2eS9kHdF3i9ySrBPBOliHk2rISvqxH1bYSfPIK9JqnK4rRvE/1BFDqctrdP7zPNGRHDnNfl/KqQdHOH9VlInrnT/RYusOzXogkadsDQt7aXoLPpF5
0+fe7pQnpzV5Qzqi73DfjL1wqPwHZKjoenUmbOMHlmEe4zUIWzgtUjZysmGpjBbNrO37nVVyllIdw0qaEuDdSx8uzcys+1CeWsgMpUZPLCe7+feEkVdxbu+WXR/GLD/quOu5OOf
b+25iR6eiqcg8ctcQp3H8J+nCLuvJMH57NJPxPyCfznQAYHXfVrltheWukV1oKm440q6oox/c7VfIH8+VQxvROUAyeCL4xpmYXCN2Lnso1lMsTfQtJveIaoddHAImS1/XTzKd3lTo
TAzwvjPL26WE5UYEsjHDVTAFwrR2CGO2QuocWMzjatiZrFebSdjiQwPHCPS2Fe0oP27C3n5MHdA+LA8UQNN9C2slHmAM/ry/L6PIemO24HyIT00I53RyfGrwX71ghmvwSOiPc
ucdPOcHYwoJcmwsq4SJ5HNNCYsXyzaYtpSK1WwDYvvdmvk9vezuM7seBvPmBgbQQ9D7wT06+zlZDLIA9HwoVsRsF/MI+r5zkxnZHzXTj/HjWnjkm6C/S/o5LuLmGlDOPfwtm
tcriv2kWnujdUT8whxf6Wl3bHouhF8NUD3VdE2on1+lj1OqLFfavDbmSu9TQKBul0VyPkUU8yLXp20LJ6KMEO+TjcpKUfuuwu5x7DObS+4vQv/68e7gkbjXd09g7x5oQnJpcRaHM
8OJWklwbmh7mUMo8+aRzdCoRFDbnACFaAT4Ch6CNFcisGCMBWUzXIqCgB+lT1ylHAuDcXx3XZcQet0PMfJqR5E724iNLccMgy6jW3XvDKN6jjSCCTpoHEGDGbu8AdIw/tkCkf
C/D09zuwfNC1HgcHeOEFBtmdNqve/xfKeNXGPpiz7Ao158ZBw8nRPtR1ghrsqOxu4mtZoVeDat2fzsM+1aBHR+d5K0IBMwFzV8DvY4xa6OLG0aRYwf7Dn1dV0i+m9mUxme8stq
Wx7MGS2dfep1MNXSXi/bMS9kCEBe2SDLLpgZUslsmcnZwX5IB8yyX7k3AGDZJ30OBXHeKpsJ9vppwJpO0C/2yg86EA39AwEmJILzpeavDQqLU/r3zsPAGcJIGvaoF4pZYEMs8t
7w+eDj9fhrc7HppV9vK3+IK9bpaohLpZSEvghq1w5bHlLII+fFG4n4SHB/StEhNkjRjBHLc3Gs9ePaLMfO2hXwPOpzdrYSeH7N+61S3fPn3w/h1o+gI94XMeVCeHOjCvEnzdaRJzA
EbVcCYjm9K1tV0BWVu1Gx35JP+ABVU92LSarj78bSeAu3Ou+7c+FmI/ZlIPqjeKoOgB9ydUMqZkN9YuzfmIYF7pICx+P0OhSvFsofOBQzjpu+osXkuGxdqMc0FGzahMt6oH33Hp
UTjX9ejZFRJMnts0KJAFbTIatO5eu//8BsP9PXBU8W8F3iG1NN9NbC9CvIpm2G8ZTudcHBB1zb0aIFlARidSpsCjqXbnRDjPR1V+7nQETIDMoVH4kLsdKaL21Vhxg9xSNby7FO4O
evTzdvICKWPzgvkaIH91YtRpPc6QCnHQlB1ounOjLn4ePaqF6881gmS8SXZCejvL7q/Y0oMEX2LDUlQS50VIbq1sX3Vkfs+DH8mQudCLoM/B8eTiokDXFXxhJ0f0B+zgtuNyL9T+
JEX6bKKDU8O/fPAhM89T0Q/g33jI+25u4n1KnM4HJrm2E+W5eNnK6ep6aNdzlPuay+9CsL9aSee4UW0Sea1jlp2HV2TUrAkgWCGrG8Xdlol5KzjbVeMeNPzfExKQKHC1k4Nd2YY
V+NVUTTo9cwaa3V0q7/BoI4GyBB9am96p1IHs802J1GljQ8A3JZ26RE7Q3197yGOLlC6+GxT0uYpQ/d+/Hx5yMGnBO5hnAximE5Vo0Qh/VyfMB1ZKgTsOoEVZ/mYMMTxkIh7N
CAI1aF246MjGzpXuTLTVLB/zl3YF+DRwfU9FpsCDoS/ynvUFNnk7+ry+/PNkyb6rKfX1FPy28X6jHv7LXaiZlL8tcDUt7djEy68O8xfkwFIo1sGZw3UzozjwpbucGsgN8muBnMt2NY
5eJ08fpcfutUgH8n5XldhvYTu/RbMWob1CTwngrMe7h/n7PXwpvyliiPT0YYZXBmnhKTC5GW7jNy9Ktf+Vjn1AVXfA964soaNweqMRq3NXMx3PtJUHJPrO8thXWQn5Fdm8QMA
Xlj2LEJ94b7NcoA7uDwte+edRLrUDM+DuHLZ1VY3njCMcchfXLPJr8FWXlun73X9RDfPCwF8qR3+ILfgAzi0hQcQwM6tGZNe6GLIfjplArxozOKf0t45Aw8P0VAhzodEPMlHkSe+w
U5L9FvEVdA00Ty2/ZEy/VEizthRODhlQhK0H3OoDl4FGpj1g7o0AQxyRjope38/y6sqpRUWMesIpzMDPg7/fdXrUgd5aoAcIXPsAXcuJAl/exKZwBDyHVjJVvoD6aM8A8wLPxv82m
kTIJPqWe+QlhOVHRJkO3+8j9rtKGeCDfXyG3M7QfK/QjFppo3d/VZd9laNPr452t9xJc23xynBHsmQuGqULyFfZeRwgj9PDGdOksjqrJtDhvnIaGd1aLlmLBnR0l2/I74tBkQOESkicI+
DRD4bazZQYgW/K2vW9cwk8Hc8LTchKR4upwwSV7aNCw0pd8BC1fEPeHCgyheYmAf25Ald/ZbHRhSMhE+UP3gdKOG9e7Z5Qv7xFxOUANUcXI+h34Ewa8QGyCMJ37rG5shZ
VKD2BV3ASWRfO46PexLOwwS91fhA8j276z4eOxA60vW6H6HFyXwuF3NEkc1CINCdcjyp+83FAM5F7Aokbl3gl8Wtll/3FbOlcT6C/YbcUznxQg/+QIfUyHt2USmPVB6d2A07vgx
0r9luzQSawkO+8aJU83RmFGOT0vhrQXURdrxJGKy+4Qtb6aFz/SftuoOv+2UzsCjnyl4g9aqz5k+rfk7qQkeKuEwO71OOA8k1uHLPn+3svJcxORBGCz08U8GX9tQTVYP3GZT1zW
WDUzxOy5NZOOtBwZmzqItCD4f3dlMEpNV5+y915rBOZE7f7boHtQfMgJ+5/SWx8Hr9K4urMgK8w5T+FxJAn02/I7Ow8dWWOGHibzlrcPTM4lNpar4EcakIgY+DzTB4cA3sRIX1
orjud0EOtjDbDAfKmzJrJZlx07LjBBPRMNDL33vNDMcPACC6ZTJpFMzEJ7QUO4jcfVxsNTl5a1Vv0MB67AktdlaQ9U+RWh9qtUHdqepoZx3noGLJG2Xm6pBLSUKAiey1CNurBzALq
1EpWEgWc7Enn5LChhrX1e95d+yRRmpgNcmXMyjM4skbsTi774OQ4fgsMLBA7QQbZqbj1mwQv7dYRGqUHEeI7cRicjw0h28UcB5QP+2MOeRf4SmrnuUHu/+87Z7nuVeFYqsP
gCNmCq9Ba8LnMCA1MmEIm0+NZ6VMTM0djs8LvJI0cV6ufRytllCXXhxlReHLNfEI5/Ow7bKQRGZaVFJANIHeIr38u5HNfR+iPDsvQFPeHEf8euaIe92TdbM4lA0eq1PNajXjTvHJKl
9n/ftdbdNN5+u/3vkubpLb1yP/nmp9BcMjrYeuTrX1B5wWsB5aGTiO9DQhkjQzYmvQyJkKgYzHMR37/z/fP//zP/wMoCWk6";eval(base64_decode(gzuncompress(base64_de
code($Q623EBB065E021A17CD63FCFC3F0F4E8D))));?>
0

Po co konwerter? Wystarczy lekko ten kod przerobić i sam się zdekoduje. Popatrz na funkcje na dole.

0
Demonical Monk napisał(a)

Po co konwerter? Wystarczy lekko ten kod przerobić i sam się zdekoduje. Popatrz na funkcje na dole.

Niekoniecznie, podstawienie echo zamiast eval daje coś takiego:
/* Encoder : AROHA PHPencoder ver. 1.11 WEB : http://phpencoder.aroha.sk/ */ ?>

stronka nie istnieje, ale na sourceforge jest projekt http://sourceforge.net/projects/phpencoder/ - dalej niech sobie już szuka sam :P

0

Właśnie o to mi chodzi, podmieniasz co nieco i masz odkodowane, albo przynajmniej dostajesz kolejny zakodowany fragment, który możesz znowu odkodować tą samą metodą, aż dojdziesz do właściwego kodu.

0

Czyżby echo ewaluowało wyświetlany string? Jeżeli tak to najlepiej zrobić echo gzuncompress(base64_de
code($Q623EBB065E021A17CD63FCFC3F0F4E8D)); i potem to zdekodować zewnętrznie, ew jakoś wyescapować.

Edit:
Hmm. Echo chyba nie ewaluuje stringa.

http://4programmers.net/Pastebin/1100

0

Dzięki za szybką odpowiedź.
Wibowit Tobie szczególne podziękowanie za rozkodowany kod, teraz już wyłączyłem niechcianą funkcję:)
I świetne motto masz:

"Daj komuś rybę, a nakarmisz go na jeden dzień. Naucz go łowić ryby, a nakarmisz go na całe życie."

Jeszcze raz dzięki i pozdrowienia :)

0

Obstawiam, że to jakaś wtyczka do Wordpressa jest, co ma taki kod i ma w sobie linki, które uważasz, za niechciane, tak? To zobacz w warunkach licencji tej wtyczki czy w ogóle masz prawo rozszyfrowywać i usuwać coś takiego, bo wiele systemów daje ci je do używania za darmo o ile masz link i nie modyfikujesz nic - usunięcie linków jest złamaniem licencji.

0

ok, sprawdzę.

Dzięki za info. Pozdrawiam. :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1