Odwołanie się do wyniku wyszukiwania

0

Kod wyszukiwarki:

<?php
echo'<h2>Wyniki wyszukiwania</h2>';

$_POST['phrase']=trim($_POST['phrase']);

if(empty($_POST['phrase']))

die('Formularz wypełniony niepoprawnie! Nie można wy¶wietlić wyników wyszukiwania!');

else
{

$base=mysql_connect('localhost','','','');
  mysql_select_db("",$base);

$query="Select imie, nazwisko, nazwa, data_ur, PESEL, plec, rodzaj_badania From badania Where imie Like '%{$_POST['phrase']}%' Or nazwisko Like '%{$_POST['phrase']}%'";
// wysłanie zapytania do bazy danych
$result=mysql_query($query,$base) or die(mysql_error());
// ustalenie ilo¶ci wyszukanych obiektów
$obAmount=mysql_num_rows($result);
// wyswietlenie ilo¶ci wyszukanych obiektów
echo'Znaleziono: '.$obAmount.'<br /><br />';
// wy¶wietlenie wyników w pętli
for($x=0;$x<$obAmount;$x++)
{
// przekształcenie danych na tablicę
$row=mysql_fetch_assoc($result);
// wy¶wietlenie numeru identyfikacyjnego
echo $x+1;
echo '. ';
// wy¶wietlenie nazwy produktu
echo $row['imie'];
echo ' ';
echo $row['nazwisko'];
echo ' ';
echo $row['data_ur'];
echo ' ';
echo $row['PESEL'];
echo ' ';
echo $row['plec'];
echo ' ';
echo $row['rodzaj_badania'];
echo ' ';
echo '<a href="';
echo $row['nazwa'];
echo '">Pobierz badanie</a>';
echo ' ';
echo '<a href="wiecej.php">Wiecej</a>';
echo'<br />';
}
}
// zamknięcie poł±czenia
mysql_close($base);
// koniec aplikacji
?>

Wszystko działa fajnie, wyniki są wyswietlane w postaci:

  1. imie, nazwisko, inne zmienne, więcej

Wlaśnie w miejscu więcej ma to działac na zasadzie przeniesienia do strony ze szczegółowymi danymi rekordu. Nie mam pomysłu jak to zrobić tzn. nie wiem jak przesłać dane tego unikalnego rekordu do skryptu wiecej.php bo jeśli bym przesłał dane wybranego rekordu to już z górki, ale jak to zrobić?

Pzdr.

0

zrob <a href> z parametrem GET w ktorym przeazkesz ID krotki i wyswietlisz zawartosc w innym skrypcie

0

mhm, możesz trochę jaśniej?

0

Używasz MySQLa, a nie wiesz co to $_GET?

0
dargod88 napisał(a)

mhm, możesz trochę jaśniej?

Chodzi o to, ze tabeli masz pewnie jakie unikalne pole id, prawda? Wiec zamiast:

echo '<a href="wiecej.php">Wiecej</a>';

robisz:

echo '<a href="wiecej.php?id=' . $row['id'] . '">Wiecej</a>';
0

$row['id']

Najpierw muszę to dodać do pobrania SELECTem i koniecznie wyświetlać w wyniku wyszukiwania? Co potem w wiecej.php? Wykorzystuje tam $_GET['id'] i na jego podstawie tworze zapytanie SELECT z wyborem rekordu o tym unikalnym id?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1