Jak pobrac wersje PHP ktora uzywana jest na serwerze?

0

Na stronie webarbiter.com podającej informacje o wybranej przez nas domenie można nawet sprawdzić wersję php serwera na którym stoi strona. Wiecie może w jaki sposób mogę to wykonać u siebie skryptem?
Dla przykładu sprawdzając informacje o 4p dowiedziałem się tyle o serwerze:
PHP/5.3.2-1ubuntu4.5

0

Nagłówki odpowiedzi:

Server nginx/0.7.65
...
X-Powered-By PHP/5.3.2-1ubuntu4.5

0

Fajna strona notabene. Nie wiem jak ona bada wartość strony, ale dla mojej domeny "revik.one.pl" bardzo ciekawe wartości podaje.

http://www.webarbiter.com/pl/revik.one.pl

"Szacunkowa wartość strony revik.one.pl wynosi 175,2 USD"
"pozytywnych opinii: 28"
"15 butelek wódki"

"Szacunkowe zyski z Google AdSense: 0,16 USD"

Naprawdę nie wiem skąd się to wzięło, od początku istnienia tej domeny jest na niej to, co obecnie :D.

0
Rev.pl napisał(a)

Naprawdę nie wiem skąd się to wzięło, od początku istnienia tej domeny jest na niej to, co obecnie :D.

Sprawa bardzo prosta. Algorytm wymyslony przez programistę pobiera informację zawarte na Twojej stronie oraz informacje na jej temat zawarte w internecie i na ich podstawie oblicza szacunkowa wartosc domeny. Prawdopodobnie bierze pod uwage PR, pozycję w wyszukiwarkach, ilosc backlinkow, ilosc zaindeksowanych podstron, wiek domeny itd itd. Wszystko zalezy od wybraźni programisty. Takich stron jest wiecej i wszystkie beda pokazywac inna wartosc - czasami mocno rozniaca sie od rzeczywistosci.

0
<?php phpinfo(); ?>

???

0
qweqwe napisał(a)
<?php phpinfo(); ?>

???

On chce sprawdzić nie swój serwer.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1