[PHP]open_basedir a CURLOPT_FOLLOWLOCATION

Odpowiedz Nowy wątek
2010-05-30 14:56
0

Witam,
Robie sobie powiadomienia SMS o nowej PM na takiej jednej stronce. Przy logowaniu potrzebuję CURLOPT_FOLLOWLOCATION, ale nie mogę go użyć gdyż na serwerze mam ustawione open_basedir.

Warning: curl_setopt() [function.curl-setopt]: CURLOPT_FOLLOWLOCATION cannot be activated when in safe_mode or an open_basedir is set in /home/[ciach]/domains/[ciach]/public_html/bots/tools/[ciach].php on line 11

Podejrzewam, że tego nie ominę, ale ktoś mi chociaż wyjaśni co ma open_basedir do curla?


Pozostało 580 znaków

2010-05-30 15:34
demonicalmonk
0

Żeby nie przekierować się przez file:// do jakiegoś pliku na serwerze.

Pozostało 580 znaków

2010-05-30 15:36
demonicalmonk
2010-05-30 15:36
0

oo, to przez "file" tez dziala curl.. niezłe.. tylko co teraz? może jednak dałoby się coś z tym zrobić?


Pozostało 580 znaków

2010-05-30 15:45
0

świetne, dzięki! :)


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0