Logowanie i wysyłanie maila z GMAIL z poziomu php

Odpowiedz Nowy wątek
2010-05-27 12:41

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

Witam.
W jaki sposób mogę się zalogować do konta gmail i wysłać pocztę na określony adres? Z poziomu PHP.

//pozdrawiam pinokio999

Pozostało 580 znaków

2010-05-27 12:44

Rejestracja: 10 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

http://php.net/manual/en/function.mail.php


private function destroyEverything() {
unset($world);
}

Pozostało 580 znaków

2010-05-27 12:48

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

Ale da się za pomocą tej funkcji zalogować się do serwera gmail i z niego wysłać pocztę?

Pozostało 580 znaków

2010-05-27 14:52

Rejestracja: 10 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

Czemu akurat chcesz logować sie do gmail i z niego wysyłać e-mail?

Za pomocą mail() nie zalogujesz sie do gmaila.


Pozostało 580 znaków

2010-05-27 16:04

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

Więc szukam czegoś co mi to ułatwi.
Muszę wysyłać x maili z konta na gmail.Taka funkcjonalność strony..

Pozostało 580 znaków

2010-05-27 22:23
Administrator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 5 sekund temu

Lokalizacja: Poznań

0

Gmail to zwyczajny serwer mailowy, więc SMTP i wysyłasz co chcesz. Tak jak z dowolnego innego konta.


Pozostało 580 znaków

2010-05-27 22:55

Rejestracja: 10 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

Nie wiem czy z GMAIL da się połączyć poprzez SMTP. Chyba tylko IMAP.

Ale nie wiem czemu musisz wysyłać akurat z GMAIL. Możesz wysyłać przecież przy pomocy mail() ustawiając je tak, żeby wyglądało jak wysłane z gmail :)


Pozostało 580 znaków

2010-05-28 00:08
Administrator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 5 sekund temu

Lokalizacja: Poznań

0

ale IMAP to do poczty przychodzącej, a on chce wysłać, czyli SMTP:
https://mail.google.com/suppo[...]wer.py?hl=pl&answer=77659


Pozostało 580 znaków

2010-05-30 15:35
Moderator

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 3 miesiące temu

Lokalizacja: Rzeszów

0

ej nie męczcie go :P

wpisz sobie w google phpmailer, pobierz i uzyj :P


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0