PHP svn

0

Czy istnieje możliwość założenia serwera svn lub podobnego
na serwerze unixa ?

[jeśli tak to proszę o nazwę/link]

0

A po co php ma robić za repozytorium?

0

chodzi o to żeby zrobić repozytorium na serwerze php...

0

geeez...

  1. unix to system
  2. nie ma czegos takiego jak serwer php
  3. php jest uruchamiane jako modul serwera http (np: apache) lub binarka cgi
  4. svn to usluga
  5. ma wlasny protokol lub dziala w oparciu o http
  6. jak chcesz w oparciu o http uzywasz modulu dav_svn do serwera http apache
  7. RTFM
0

ok...Hosting Unix...bez dostępu do shella stąd moja nie zręczna nazwa 'serwer php'.
Czy na czymś takim da się zrobić repozytorium?

0
Ranma napisał(a)

ok...Hosting Unix...bez dostępu do shella stąd moja nie zręczna nazwa 'serwer php'.
Czy na czymś takim da się zrobić repozytorium?

na hama to i na tosterze svn uruchomisz :P anyway do postawienia svn raczej trzeba miec uprawnienia admina...

0

czyli jestem w kropce..miałem nadzieje ża da się to zrobić protokołem http
np jako repozytorium dać plik na serwerze

www.adres.costam/plik_z_dostepem.bin

no trudno pozostało tylko użyć darmowego hostingu SVN

0

SVN może być udostępniany przez http ale musisz mieć zainstalowane odpowiednie rozszerzenie do Apache oraz dostęp do konfiguracji - więc jak wspomniał cepa są wymagane uprawnienia admina.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1